Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi (2025)

U najavi komedija... Onda počneš da gledaš i film izuzev određene doze satire deluje prilično autentčan shodno temi. Malo zađem na Reddit, i izuzetno pozitivni utisci medicinskih radnika hitne pomoći potvrđuju da film vrlo precizno pokazuje realnost, praksu, emocije, kao i mane i probleme u dinamici odnosa između hitne pomoći i urgentnih centara, i generalno američkog zdravstvenog sistema. U tom smislu je film stvarno odličan, apostrofira sve te karakteristike, a neposredno ume prilično eksplicitno i uz dozu adrenalina da prikaže izazove sa kojima se susreće ova branša first responeder-a. Dobar film baš. Iznenadio me jer sam očekivao neko zezanje na temu a zapravo je film vrlo demostrativan, samo ublažen crnim humorom.

U moru osrednjih i već viđenih projekata, konačno nešto što ima težinu i šmek. Prilično dobro koncipiran i zaokružen film, sa dosta atraktivnih akcionih kadrova, vrlo efektno i jednostavno rešenih na način kako se to radilo 70tih. Takođe dobar odabir glumaca. Karakterizacija lika koju je DiCaprio izneo se čini se dosta oslanja na ono što je započeo u Once Upon a Time... in Hollywood. Što se tiče Sean Penn-a ovaj film bi mogao biti najava za njegov come back po pitanju značajnijih uloga u narednim godinama.

Kad pričam o najboljim hororima poslednjih 15 godina uvek pominjem Hereditary, The VVitch i Conjuring 2.
Realno, spada tu i The Babadook.
Stvarno fantastičan horor i na drugo gledanje savršen, nema šta.

Poslednja izmena:
Sinister isto. Meni je nekako bas legao i najvise pamtim..

Vrlo dobar triler. Za početak treba pohvaliti samu premisu, baš je osvežavajuće ispratiti nešto kreativniju priču koja ne upada u generički šablon. I sam film je skroman za svoj žanr, i to mu odgovara jer upravo ističe koliko se može zaokupiti pažnja bez nekih pretenzija. Izbor glumaca za formulu priče pun pogodak. Sve u svemu osvežavajuće najbolje rečeno.

Kad pričam o najboljim hororima poslednjih 15 godina uvek pominjem Hereditary, The VVitch i Conjuring 2.
Realno, spada tu i The Babadook.
Stvarno fantastičan horor i na drugo gledanje savršen, nema šta.
Babadook je iz 2014? Nešto sam mislio da je dosta stariji.

Sinister je jako dobar takođe. Demon mi izgleda drevno, ne strašno toliko ali zapanjujuće drevno. Veliki sam fan Ethan Hawkea takođe. 😊

Da, iz 2014 je The Babadook.
Ja pak mislio da je dosta mlađi. 😊

Upravo odgledao The Babadook kakva filmčina. Gluma klinca i keve nerealna, zvuk koji nosi film razvaljuje. Žao mi je što nisam gledao u dnevnoj sa surroundom ali u maloj sobici sa sluškama dok sam se polusmrzavao jer nisam hteo da prekinem ni prekrivač da uzmem je bilo baš kako treba. Ne sećam se da nisam pauzirao ni jednom tokom filma ali ozbiljno mislim da se to nikada nije desilo ne računajuci bioskop, inače često pravim pauze ali ovo me je zakovalo. Atmosfera savršena. Kraj me iznenadio jako, nisam očekivao.

Weapons
Zali boze potrosenog vremena na gledanje ovog filma.

Da ga nema, ne bismo imali ovu scenu ovako odradjenu i sve oko nje. Meni sasvim dovoljno da opravda njegovu ulogu.

Слажем се, по мени је одлично одглумио и савршено се уклопио у филм.

Fenomen je taj Bred Pit. U svakom filmu mu je gluma naizgled šmirantska, ali
kamera ga 'voli' plus nekako od te nonšalancije i šmire bude zabavno na kraju
Takodje moram da kažem da glumi možda u 3 filma od 10 najboljih sto sam ikad gledao

Hahaha, Bože svašta, Brad Pitt i Christoph Waltz su taj film učinili legendarnim.
Brad je nerealan u Bastardsima, kao i Waltz.
Brad Pitt i Leo Di Caprio su odavno prevazišli i De Nira i Paćina, uz dužno poštovanje prema legendama.
Previše su oni gluposti snimili poslednjih 15 godina, za razliku od Jack Nicholsona ili recimo Anthony Hopkinsa.
Brad nema loš film ako izuzmemo onu glupost Bullet Train.
Di Caprio nema loš film bukvalno.

@emaremare Drago mi je. Super je The Babadook.

Hahaha, Bože svašta, Brad Pitt i Christoph Waltz su taj film učinili legendarnim.
Brad je nerealan u Bastardsima, kao i Waltz.
Brad Pitt i Leo Di Caprio su odavno prevazišli i De Nira i Paćina, uz dužno poštovanje prema legendama.
Previše su oni gluposti snimili poslednjih 15 godina, za razliku od Jack Nicholsona ili recimo Anthony Hopkinsa.
Brad nema loš film ako izuzmemo onu glupost Bullet Train.
Di Caprio nema loš film bukvalno.

@emaremare Drago mi je. Super je The Babadook.
De niro i Pacino simaju gluposti jer su poprilicno matori i ne mogu da dobiju uloge kao sto su dobijali kao mladji, tako da nije sa poredjenje njihov opus u poslednje vreme sa filmovima koji snimaju brad pit i di caprio

U moru osrednjih i već viđenih projekata, konačno nešto što ima težinu i šmek. Prilično dobro koncipiran i zaokružen film, sa dosta atraktivnih akcionih kadrova, vrlo efektno i jednostavno rešenih na način kako se to radilo 70tih. Takođe dobar odabir glumaca. Karakterizacija lika koju je DiCaprio izneo se čini se dosta oslanja na ono što je započeo u Once Upon a Time... in Hollywood. Što se tiče Sean Penn-a ovaj film bi mogao biti najava za njegov come back po pitanju značajnijih uloga u narednim godinama.

Ja se tebi iskreno divim kako je ovaj film uspeo da ti se svidi.

Da malo elaboriram. Film je načisto ona reč koja počinje na w, a koju ne smem da napišem da mi ne bi obrisali post. A stvarno mi žao da se trudim i trošim vreme da pišem recenziju koju će neko da skloni.

Kao svaki w film, glavni junak je girl boss. Girl boss u ovom filmu je standardnih osobina: pripadnik rasne manjine, odlučna, skoro svemoćna, sigurna u sebe, totalno nedopadljiva publici i prilično fizički neprivlačna. Ovaj put su vala preterali sa ovim poslednjim, ne znam gde nađoše ovako ružnu glumicu, ljudi moji, stvarno da joj orah ne uzmeš iz ruke. Za razliku od dobrog dela girl boss-ova, ova nije lezbejka, već je u filmu imala keks sa dva glavna lika. Što nas lepo vodi do dva obavezna stereotipa belih muškaraca u w filmovima, dobrog i totalno nesposobnog koga glumi DiKaprio; i zlog rasiste koga glumi Šon Pen.

Radnju neću da otkrivam za one koji bi da se zeznu pa da ovo i pogledaju, samo ću reći da nema nikakvog logičkog smisla. Scenario je budibogsnama, al na moje ogromno iznenađenje, nije ga pisao neki w aktivista, već zapravo sam režiser Pol Anderson i Tomas Pinčon, koje jako cenim. Anderson je izvrstan režiser, čak i za one njegove filmove koje ne obožavam, tipa Hard Eight ili Magnolia, moram da kažem da su vrlo dobro napravljeni. Pinčon piše te neke apsurdne romane uz puno humora koje je jako teško prepričati nekom ko ih nije čitao. Mislim da je ovaj film trebalo da bude Pinčonova klasična apsurdna priča u kojoj se prepliću realne činjenice i totalno ludilo, ali nisu uspeli da održe tu nit, film previše vuče u realnost i onda taj apsurd deluje kao glup propust, a ne namerni deo celine.

I tu je tragedija ovog filma, odličan režiser, odlični glumci, zanimljiva ideja, svi dobro obavljaju svoj deo posla, ali celina jednostavno nije mogla da se uklopi. Bolje da je Anderson kao Kusturica stavio na početku nekog lika da leti, da stavi ljudima do znanja da ne treba celu radnju da prihvataju previše realno. Ovako, ispada kao totalno politički film, bolje za sve da ga nisu ni pravili.

Edit: nađoh sad da je film zasnovan na Pinčonovom romanu "Vineland" koji nisam čitao.

Poslednja izmena:
Ne vidim zašto bi ti neko obrisao post ako napišeš WOKE.
E sad, što su se ciljevi i značenje ovog pokreta, nastalog u Americi početkom prošlog veka, a tiče se borbe Afroamerikanaca za prava dostojna čoveka, potpuno poremetili i danas nemaju baš mnogo veze sa izvornim značenjem, je potpuno drugi padež.
Kako god, film je po meni dobar, ako izuzmemo to što tebe malo nervira (mene ne), odlični glumci i režija, scenario nešto slabiji, ali dovoljno dobar.
I Alien: Earth serijal je WOKE, ali je njesra, za razliku od Foundation serijala koji je isto tako WOKE, ali je bar zanimljiv.
Ne treba gledati filmove kroz ono što neko pokušava da nametne kao narativ, već čisto kao umetnost, ili je dobar ili je loš. Ovaj je dobar.

Code 3 prilično dobar.
Nije komedija.

Ne treba gledati filmove kroz ono što neko pokušava da nametne kao narativ, već čisto kao umetnost, ili je dobar ili je loš. Ovaj je dobar.

Pretera ga. I filmovi Leni Rifenštal su za svoje vreme bili tehnički i umetnički remek-dela, ali su bili nacistička propaganda i ne treba ih hvaliti. Koji god film pokušava da mi proda muda za bubrege, u startu dobije poveliki minus kod mene.

Leni je za ono vreme pravila vizuelna remek dela, ali je tu bio početak i kraj. Scenario nula (iliti propaganda, zato je nula), gluma apsolutna nula (nije je ni bilo), ali je zato ona došla do izražaja.
Šala mala...slažem se da ima smisla da čovek gleda i na narativ filma, ali u konkretnom slučaju meni narativ ne smeta, jer je film dobar.
U slučaju Leni mi je smetalo, ali me je ipak kopkalo kako je to ispalo, pa sam pogledao onaj koji je napravila povodom Olimpijade u Berlinu. I nije loš uopšte.

Skroz ok.
Ima idealnih prilika da bude uzas woke, ali za divno cudo bas i nije.
Vise sto moze nekome da bude iritantno je "arty" holivudski fazon koji je tipican u mjuziklima.
Ima par debilnih scena koje sam primetio, ali i pored njih mi je film bio simpatican.
Muzika je nerealno dobra.
Za superiorniji utisak, ne gledati trejler pre filma.

Juče vrtim kanale i scena sa nekim zubatim čudovište, Superman i neki cirkus likovi. Pomislio sam da je segment u filmu gde Superman snima neku apsurdnu reklamu.

Relay
7/10 dobar je skroz
I ja ga konačno odgledah sinoć, baš mi se svideo :)

Kada si provalio da je riba agent?! Ja kada ga je u taksiju pitala kako se zove, nešto mi tad bilo sumnjivo i eto ;)

Locked. Kao film koji ide u pozadini pa se povremeno baci pogled na ekran i može da prodje inače zaobići. Ne razumem što se Hopkins ne penzioniše. Smanjili su mu penziju ili šta 🤦

Nazad
Vrh Dno