Šta je novo?

Napajanja, adapteri i konektori za Nvidia GeForce RTX 4000 i 5000

Kod nas se prodaje verzija tog napajanja sa "12VHPWR" konektorom. Pitao sam većinu naših radnji koji prodaju komponente. Zato me zanima da li je bezbedno koristiti taj konektor za rtx 50 seriju.
Čuj, za grafike se koriste "PCIe" konektori ( šestopinski i osmopinski ) i "12VHPWR", svi koji imaju 12 "rupica" sa četiri "kontrolne" za ATX 3.0 napajanja. 12V-2X6 je samo naziv nove vrste unutrašnjeg ožičavanja, ali konektor je i dalje "12VHPWR". A s obzirom da hoćeš da uzmeš napajanje od 850 vati sigurno nećeš koristiti 5090 ili 5080, tako da možeš mirne duše da uzmeš napajanje i ako ima stari sistem ožičavanja, jer nijedna grafika osim 5090 ili 4090 ne vuče toliko struje da bi moglo da dođe do topljenja. Nema potrebe za paranojom...

Čuj, za grafike se koriste "PCIe" konektori ( šestopinski i osmopinski ) i "12VHPWR", svi koji imaju 12 "rupica" sa četiri "kontrolne" za ATX 3.0 napajanja. 12V-2X6 je samo naziv nove vrste unutrašnjeg ožičavanja, ali konektor je i dalje "12VHPWR". A s obzirom da hoćeš da uzmeš napajanje od 850 vati sigurno nećeš koristiti 5090 ili 5080, tako da možeš mirne duše da uzmeš napajanje i ako ima stari sistem ožičavanja, jer nijedna grafika osim 5090 ili 4090 ne vuče toliko struje da bi moglo da dođe do topljenja. Nema potrebe za paranojom...
Na internetu sam čitao da se preporučuje da se koristi napajanje sa konekotorm atx 3.1(12-2x6) za rtx 50 seriju jer kažu da je bezbedinij od 3.0 konekotora. Hvala na savetu!

Na internetu sam čitao da se preporučuje da se koristi napajanje sa konekotorm atx 3.1(12-2x6) za rtx 50 seriju jer kažu da je bezbedinij od 3.0 konekotora. Hvala na savetu!
Nema na čemu, ali jesi li video na sajtu da je A850G napajanje ATX 3.1 ??? Evo slike sa sajte. Drugo, nema potrebe da se plašiš bilo kog konektora ako ne koristiš 5090 ili 4090. Ajde, i 5080, ali pre bih rekao da je tu neznanje i nemar korisnika nego nešto drugo. Možeš slobodno da pretražiš na netu da jedine grafike koje su imale problema sa konektorima su 4090 i 5090. Sve ostale vuku mnogo manje struje da bi prouzrokovale probleme kojih se ti plašiš. A što se tih "preporuka" tiče, to su plaćene fore kako bi se nova napajanja prodavala brže i bolje. A ako već čitaš po internetu nađi da li se "zapalio konektor" na 4070 kartama ili nižim modelima. Nećeš to naći. Tako da ako ne koristiš 4090 ili 5090 možeš slobodno to da zanemariš.

Prilozi

• 01.jpg
    01.jpg
    408.5 KB · Pregleda: 8
Nema na čemu, ali jesi li video na sajtu da je A850G napajanje ATX 3.1 ??? Evo slike sa sajte.
Pusti šta pise na sajtu, kod nas se prodaje verzija iz 2022 sa ATX 3.0 konektorom. Kao što sam napisao u jednom od prethodnih odgovora, pitao sam sve veće prodavnice komponenti kod nas, rekli su mi da prodaju sa verzijom 3.0, čak sam poslao mail Mađarima(ipon) i oni kažu da prodaju to napajanje sa ATX 3.0. Jedino mesto gde sam video da se prodaje ovo napajanje sa ATX 3.1 je Amazon. Iskreno, baš želim da kupim ovo napajanje jer je "A Tier" i MSI brend a ja želim samo MSI komponente. Jedino što me zanima je da li će mi praviti problem taj ATX 3.0 i da neće doći do topljenja konektora jer to stvarno ne želim.

Jedino što me zanima je da li će mi praviti problem taj ATX 3.0 i da neće doći do topljenja konektora jer to stvarno ne želim.
Da ponovim - ako nemaš 4090 ili 5090, a nemaš čim je napajanje od 850W, nema nikakve brige. I ovde na forumu i lično znam ljude koji već od pojave 4090 "voze" tu grafiku na ATX 3.0 napajanjima i ama baš ništa im ne fali.

Pusti šta pise na sajtu, kod nas se prodaje verzija iz 2022 sa ATX 3.0 konektorom. Kao što sam napisao u jednom od prethodnih odgovora, pitao sam sve veće prodavnice komponenti kod nas, rekli su mi da prodaju sa verzijom 3.0, čak sam poslao mail Mađarima(ipon) i oni kažu da prodaju to napajanje sa ATX 3.0. Jedino mesto gde sam video da se prodaje ovo napajanje sa ATX 3.1 je Amazon. Iskreno, baš želim da kupim ovo napajanje jer je "A Tier" i MSI brend a ja želim samo MSI komponente. Jedino što me zanima je da li će mi praviti problem taj ATX 3.0 i da neće doći do topljenja konektora jer to stvarno ne želim.
Prvo, ATX3.0 je bolji od ATX3.1
Drugo, konektor za grafiku je PCIe-5.0 ( 12VHPWR ) ili PCIe 5.1 ( 12-2x6 )
Trece. ako PCI-e 5.1 nije i na strani napajanja, dzabe su krecili.
Na kraju uzmi taj MSI odlicno napajanje...

Da ponovim - ako nemaš 4090 ili 5090, a nemaš čim je napajanje od 850W, nema nikakve brige. I ovde na forumu i lično znam ljude koji već od pojave 4090 "voze" tu grafiku na ATX 3.0 napajanjima i ama baš ništa im ne fali.
Hvala još jednom na savetu!
Prvo, ATX3.0 je bolji od ATX3.1
Drugo, konektor za grafiku je PCIe-5.0 ( 12VHPWR ) ili PCIe 5.1 ( 12-2x6 )
Trece. ako PCI-e 5.1 nije i na strani napajanja, dzabe su krecili.
Na kraju uzmi taj MSI odlicno napajanje...
Može li objašnjenje zašto je 3.0 bolji od 3.1?

Vrh Dno