Šta je novo?

Napajanja, adapteri i konektori za Nvidia GeForce RTX 4000 i 5000

• Začetnik teme Začetnik teme momsab
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Kod nas se prodaje verzija tog napajanja sa "12VHPWR" konektorom. Pitao sam većinu naših radnji koji prodaju komponente. Zato me zanima da li je bezbedno koristiti taj konektor za rtx 50 seriju.
Čuj, za grafike se koriste "PCIe" konektori ( šestopinski i osmopinski ) i "12VHPWR", svi koji imaju 12 "rupica" sa četiri "kontrolne" za ATX 3.0 napajanja. 12V-2X6 je samo naziv nove vrste unutrašnjeg ožičavanja, ali konektor je i dalje "12VHPWR". A s obzirom da hoćeš da uzmeš napajanje od 850 vati sigurno nećeš koristiti 5090 ili 5080, tako da možeš mirne duše da uzmeš napajanje i ako ima stari sistem ožičavanja, jer nijedna grafika osim 5090 ili 4090 ne vuče toliko struje da bi moglo da dođe do topljenja. Nema potrebe za paranojom...

Čuj, za grafike se koriste "PCIe" konektori ( šestopinski i osmopinski ) i "12VHPWR", svi koji imaju 12 "rupica" sa četiri "kontrolne" za ATX 3.0 napajanja. 12V-2X6 je samo naziv nove vrste unutrašnjeg ožičavanja, ali konektor je i dalje "12VHPWR". A s obzirom da hoćeš da uzmeš napajanje od 850 vati sigurno nećeš koristiti 5090 ili 5080, tako da možeš mirne duše da uzmeš napajanje i ako ima stari sistem ožičavanja, jer nijedna grafika osim 5090 ili 4090 ne vuče toliko struje da bi moglo da dođe do topljenja. Nema potrebe za paranojom...
Na internetu sam čitao da se preporučuje da se koristi napajanje sa konekotorm atx 3.1(12-2x6) za rtx 50 seriju jer kažu da je bezbedinij od 3.0 konekotora. Hvala na savetu!

Na internetu sam čitao da se preporučuje da se koristi napajanje sa konekotorm atx 3.1(12-2x6) za rtx 50 seriju jer kažu da je bezbedinij od 3.0 konekotora. Hvala na savetu!
Nema na čemu, ali jesi li video na sajtu da je A850G napajanje ATX 3.1 ??? Evo slike sa sajte. Drugo, nema potrebe da se plašiš bilo kog konektora ako ne koristiš 5090 ili 4090. Ajde, i 5080, ali pre bih rekao da je tu neznanje i nemar korisnika nego nešto drugo. Možeš slobodno da pretražiš na netu da jedine grafike koje su imale problema sa konektorima su 4090 i 5090. Sve ostale vuku mnogo manje struje da bi prouzrokovale probleme kojih se ti plašiš. A što se tih "preporuka" tiče, to su plaćene fore kako bi se nova napajanja prodavala brže i bolje. A ako već čitaš po internetu nađi da li se "zapalio konektor" na 4070 kartama ili nižim modelima. Nećeš to naći. Tako da ako ne koristiš 4090 ili 5090 možeš slobodno to da zanemariš.

Prilozi

• 01.jpg
    01.jpg
    408.5 KB · Pregleda: 15
Nema na čemu, ali jesi li video na sajtu da je A850G napajanje ATX 3.1 ??? Evo slike sa sajte.
Pusti šta pise na sajtu, kod nas se prodaje verzija iz 2022 sa ATX 3.0 konektorom. Kao što sam napisao u jednom od prethodnih odgovora, pitao sam sve veće prodavnice komponenti kod nas, rekli su mi da prodaju sa verzijom 3.0, čak sam poslao mail Mađarima(ipon) i oni kažu da prodaju to napajanje sa ATX 3.0. Jedino mesto gde sam video da se prodaje ovo napajanje sa ATX 3.1 je Amazon. Iskreno, baš želim da kupim ovo napajanje jer je "A Tier" i MSI brend a ja želim samo MSI komponente. Jedino što me zanima je da li će mi praviti problem taj ATX 3.0 i da neće doći do topljenja konektora jer to stvarno ne želim.

Jedino što me zanima je da li će mi praviti problem taj ATX 3.0 i da neće doći do topljenja konektora jer to stvarno ne želim.
Da ponovim - ako nemaš 4090 ili 5090, a nemaš čim je napajanje od 850W, nema nikakve brige. I ovde na forumu i lično znam ljude koji već od pojave 4090 "voze" tu grafiku na ATX 3.0 napajanjima i ama baš ništa im ne fali.

Pusti šta pise na sajtu, kod nas se prodaje verzija iz 2022 sa ATX 3.0 konektorom. Kao što sam napisao u jednom od prethodnih odgovora, pitao sam sve veće prodavnice komponenti kod nas, rekli su mi da prodaju sa verzijom 3.0, čak sam poslao mail Mađarima(ipon) i oni kažu da prodaju to napajanje sa ATX 3.0. Jedino mesto gde sam video da se prodaje ovo napajanje sa ATX 3.1 je Amazon. Iskreno, baš želim da kupim ovo napajanje jer je "A Tier" i MSI brend a ja želim samo MSI komponente. Jedino što me zanima je da li će mi praviti problem taj ATX 3.0 i da neće doći do topljenja konektora jer to stvarno ne želim.
Prvo, ATX3.0 je bolji od ATX3.1
Drugo, konektor za grafiku je PCIe-5.0 ( 12VHPWR ) ili PCIe 5.1 ( 12-2x6 )
Trece. ako PCI-e 5.1 nije i na strani napajanja, dzabe su krecili.
Na kraju uzmi taj MSI odlicno napajanje...

Da ponovim - ako nemaš 4090 ili 5090, a nemaš čim je napajanje od 850W, nema nikakve brige. I ovde na forumu i lično znam ljude koji već od pojave 4090 "voze" tu grafiku na ATX 3.0 napajanjima i ama baš ništa im ne fali.
Hvala još jednom na savetu!
Prvo, ATX3.0 je bolji od ATX3.1
Drugo, konektor za grafiku je PCIe-5.0 ( 12VHPWR ) ili PCIe 5.1 ( 12-2x6 )
Trece. ako PCI-e 5.1 nije i na strani napajanja, dzabe su krecili.
Na kraju uzmi taj MSI odlicno napajanje...
Može li objašnjenje zašto je 3.0 bolji od 3.1?

Jedno od rešenja, sviđa mi se što daju garanciju i na sam uređaj kao i na grafičku karticu mada ne znam koliko je to realno:

Ako neko i dalje traži MSI A850G, ja sam ga sada uzeo kod nas i dobio verziju PCIe5.1/ATX3.1

znaci postoji FE i Astral i nista vise?
mene interesuju ti zapaljeni kablovi, posto covek zna, sigurno ima negde na internetu?
ako je konektor los kako da ga svi stavljaju evo vec drugu generaciju grafickih, a stizu i amd modeli sa istim konektorom?
zasto sebi pravis problem za mnogo rma i tuzbi kada se nekome zapali kompjuter ili cela kuca?

ok razumem serija 4xxx hajde da probamo, ups ne valja konektor, daj ono sto je sigurno, *****i ovo samo pravimo sebi probleme.
Бандоглавост. Поготово је много тешко компанији која се бави високом технологијом да призна да је направила техничку грешку.

Moj EVGA G3 1000W nije dizajnirano za spajkove x2 a planiram da vozim RTX 5080 na njemu.... 🙁

1.png

Pozdrav svima.
Nisam sasvim siguran da li je pitanje za ovu temu, ako nije izvinjavam se. Da li se može napraviti kabal za napajanje. RTX 4080/4090/5080/5090?
Da ne mora da se koristi onaj adapter što se dobije.

---
mod: premešteno iz ove teme

Poslednja izmena od urednika:
a koja je razlika izmedju ovog adaptera i onog sto se dobije uz graficku?

pa radi bolje od kabla koji je neko napravio.

i ovo za 27€ je ista budzevina.
mislio sam da zelis da kupis kabl koji ide iz napajanja da izbegnes budzevine.

pa radi bolje od kabla koji je neko napravio.

i ovo za 27€ je ista budzevina.
mislio sam da zelis da kupis kabl koji ide iz napajanja da izbegnes budzevine.
E to bih hteo, da nema adaptera nego direkno u napajanje, i ili iz napajanja u karticu. Ova nova napjanja imaju takav konektor, ali da menjam napajanje samo zbog toga ne ide.

Pa imam EVGA super nova 2000G+ i Zalman ARX 1200w. Malo sam gledao to nešto na KP imaju kao ovi što to prave, ali nisam siguran koliko je to dobro.

ja sam ovde nabavljao za prethodno napajanje beQuiet Dark Power 12, koje nije imalo fabricki

salju u Srbiju, brzo stize nekih dve nedelje

recimo izaberes ovaj, ako treba sa tri

popunis podatke koji je model napajanja, kakve kablove zelis i koje duzine

ja sam ovde nabavljao za prethodno napajanje beQuiet Dark Power 12, koje nije imalo fabricki

salju u Srbiju, brzo stize nekih dve nedelje

recimo izaberes ovaj, ako treba sa tri

popunis podatke koji je model napajanja, kakve kablove zelis i koje duzine
Hvala, adapter je sa 3 pa kapiram da onda ide 3 a ne 4.
Cable Style tu ima više opcija, nisam siguran koju da odaberem.

ja sam koristio soft silicone, lakse se savija. sad ne znam koji gpu koristis, mozes sleeved mozes bez sleeve cist kabl

pise ispod sta je sta

Cable Style
  • High-Density Single Sleeved
    This is the most popular and elegant style with individual high-density sleeving over each wire with the best protection while maintaining the cable softness and flexibility.
  • Ultra-Soft Silicone Wire (no sleeving)
    This style gives you the most flexible cables in the world using premium ultra-soft silicone wires, most suitable for mini-PC, ITX, SFF builds with minimal spacing.
  • Ultra-Soft Embossed Wire (no sleeving)
    This new soft-textured embossed cable, meticulous like woven texture, enhances the aesthetic. It offers both advantages of the texture of sleeving, and the softness of silicone wire.
  • Premium Silver Wire (no sleeving)
    This style is the simplicity and elegant style using premium high-performance silver-plated wires with the best interference protection, most suitable for Audio Grade PC.

imam 4070super koja vuce 220W, ako imas 5090 mozda sigurnije da bude sleeved, kao deblja izolacija

pregledaj malo po redditu, kakva su iskustva

Nazad
Vrh Dno