dedamrsoje
Čuven
- Učlanjen(a)
- 07.01.2002
- Poena
- 815
Carina je ionako manja od PDV-a
He he he , kaži to Trampu.Carina je ionako manja od PDV-a
Carina se radi u skraćenom postupku i iznosi 10%, ako se radi u redovnom postupku carina je onoliko koliko je u tarifniku ali dodaj i troškove zastupnika u carinskom postupku.Ljudi da li je tačna informacija da je carina na uvoz it opreme iz Kine 0%, tj da se prilikom uvoza plaća samo PDV?
Drugari ako bih porucio iz Grcke nesto da mi stigne postom, vrednost je 680e plus postarina 50e, u pitanju je cpap aparat za slip apneu znaci medicinski aparat, da li neko zna kako bi mi se racunao pdv i carina?
Unapred zahvalan
Postovani
Zahvaljujem se na dopisu.
Posiljke koje stizu na ime fizickih lica kao posiljke male vrednosti, nekomercijalne prirode u vrednosti do 50.00 eur i kao takve se oslobadjaju od strane carine nemaju troskove uvoznog carinjenja odnoso troskove spediterkske usluge i troskove carine.
Pomenute posiljke podlezu naplati pdv-a 20%na deklarisanu vrednost robe.
Stojimo Vam na raspolaganju za ostale dodatne informacije.
Pozdrav,
Ako sam dobro shvatio - PDV se plaća samo na vrednost robe, u ovom slučaju na 28.30 eur? Konačna cifra bi u ovom slučaju bila: 28.30 x 1.20 (roba) + 30.42 slanje (Fedex)? PDV plaćam pretpostavljam prilikom isporuke?
Pdv se placa samo na iznos robe.
Privatna lica obicno placaju prilikom isporuke u gotovini ili karticom.
Jesi li platio sta? I koja je dimenzija paketa bila?Момци, шта мислите, колико ће да ме царина одере за пакет чија је цредност 37е?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari