Šta je novo?

[A1] Kucni net

… nikako ne mogu da utvrdim sa koje bazne stanice dobijam signal… da li postoji način, iz CellID ili PCI oznake...?!

Jutarnji postojano dobar..

Prilozi

• Screenshot_20250923_070311_org_zwanoo_android_speedtest_MainViewActivity.jpg
    Screenshot_20250923_070311_org_zwanoo_android_speedtest_MainViewActivity.jpg
    54.9 KB · Pregleda: 52
Jesi siguran da se ne vraća ruter? Uskoro mi ističe ugovor pa ako obnovim mogu da dobijem nov ruter i zadržim stari?
Stari ruter se ne vraća ali prilikom obnove mogu da ti izdaju novu garanciju na stari (koliko god da to smešno zvuči) i ne daju nov ruter. A možda nije više tako. Reci kako si prošao ako se setiš.

Stari ruter se ne vraća ali prilikom obnove mogu da ti izdaju novu garanciju na stari (koliko god da to smešno zvuči) i ne daju nov ruter. A možda nije više tako. Reci kako si prošao ako se setiš.
Pretpostavljam da ima neka fora u novom ugovoru da ne dobiješ novi ruter. Imam Huawei B535 mogao bih da ga prodam ili taj novi 😁

… cell mapper brojevi se ne poklapaju, ali ni PCIa, koji mi prijavljuje ruter, nema u upisanim BS… definitivno je i neka druga prisutna, koja do sada nije mapirana…

… nikako ne mogu da utvrdim sa koje bazne stanice dobijam signal… da li postoji način, iz CellID ili PCI oznake...?!
Uloguješ se na ZTE MF296R admin portal >> Napredna podešavanja >> Ostalo >> Informacije o mreži i tu vidiš ID ćelije u decimalnom formatu. Odeš na https://www.cellmapper.net/enbid i uneseš taj ID, nakon čega dobijaš heksadecimalnu (hex) vrednost. U cellmapper-u onda gledaš da pronadješ tu hex vrednost. Ako je nigde nema, znači da niko još uvek nije mapirao tu baznu stanicu.

… hvala! to je to, definitivno ova BS nije mapirana… verujem da je na jezdnoj od zgrada u mojoj blizini, ali po CellMapperu tamo nema BS…

Uloguješ se na ZTE MF296R admin portal >> Napredna podešavanja >> Ostalo >> Informacije o mreži i tu vidiš ID ćelije u decimalnom formatu. Odeš na https://www.cellmapper.net/enbid i uneseš taj ID, nakon čega dobijaš heksadecimalnu (hex) vrednost. U cellmapper-u onda gledaš da pronadješ tu hex vrednost. Ako je nigde nema, znači da niko još uvek nije mapirao tu baznu stanicu.
… na ovoj BS sam 90% vremena, ali nigde je nema… :)
ENB 14568 , Cell ID 3729439

Bazne stanice na cellmapper-u se pojavljuju samo ako neko od nas entuzijasta koji koristimo cell mapper APP na telefonu. Mora neko sa upaljenom cellmapper aplikacijom da prođe blizu BS da bi se ona pojavila na Cellmapper-u, a onda mora neko i da joj odredi tačnu lokaciju, jer sam cellmapper radi samo aproksimativnu lokaciju.

U kom mestu živiš i odprilike u kom delu?

Po eNb-u znam da si na jugoistoku ili istoku Srbije.

… Zaječar, najstroži centar… jedino ostaje da se konsultujem sa lokalnim agentim, on sigurno ima podatke i sigurno je proverio koja je meni najbliža BS prilikom provere uslova za uslugu…

Nemam opciju zaključavsnja na ovom ZTE ruteru...

Prilozi

• Screenshot_20250927_200340_com_android_chrome_ChromeTabbedActivity.jpg
    Screenshot_20250927_200340_com_android_chrome_ChromeTabbedActivity.jpg
    42.2 KB · Pregleda: 37
  • Screenshot_20250927_200837_com_android_chrome_ChromeTabbedActivity.jpg
    Screenshot_20250927_200837_com_android_chrome_ChromeTabbedActivity.jpg
    67.3 KB · Pregleda: 36
… Zaječar, najstroži centar… jedino ostaje da se konsultujem sa lokalnim agentim, on sigurno ima podatke i sigurno je proverio koja je meni najbliža BS prilikom provere uslova za uslugu…
Da sam išao na gitarijadu, kao što nisam (iz svima poznatih razloga) sigurno bi je mapirao :)

Čekamo još da se pojavi u RATEL registrima da probamo da je lociramo, ali je 100% neka novija BS.

… hehe, ovaj put nismo ni mi, lokalci - ove godine nije bilo to-to… ;)
Probaću da saznam od agenta, baš me iritira što je nema… signal je prilično jak, ali i načičkane BS i okolne zgrade stvaraju smetnje…

… na ovoj BS sam 90% vremena, ali nigde je nema… :)
ENB 14568 , Cell ID 3729439
Ako imas android, instaliraj cellmapper i snimi je, malo se prosetaj po kvartu pa ce se lako postaviti gde je 😁

Takodje, mozes da instaliras i netmonster da vidia gde ti se prelamaju sektori dok obilazis kvart

… verovao ili ne, nemam! :) osim eon boxa, sve ostalo je na drugim platformama… probaću sa kevinim telefonom, inače Kućni net je kod njih, da nadjem i odradim ovo… hvala svima!

Meni vec drugi put stize SMS poruka od A1 da preuzmem novi router uz ličnu kartu al ugovor mi vazi još dva meseca... Odem do poslovnice kažu da oni nemaju ruter treba da poruče... Kaže dobijaš ga džabe samo prebaciš SIM karticu iz starog u novi ruter ne potpisuješ ništa ni novi ugovor... Jel zna neko u čemu je fora ? Intermet mi radi normalno i sa ovim starim ruterom nisam ni ništa prijavljivao call centru.

Fora je vezivanje korisnika.

Ako potpišeš novi ugovor bez popusta, uvek možeš da ga raskineš bez penala. Ovako plaćaš ruter

Nazad
Vrh Dno