Pa na telefonu mozes da koristiš cell maper. Dosta je dobro kod nas pokriveno… nikako ne mogu da utvrdim sa koje bazne stanice dobijam signal… da li postoji način, iz CellID ili PCI oznake...?!
Jesi siguran da se ne vraća ruter? Uskoro mi ističe ugovor pa ako obnovim mogu da dobijem nov ruter i zadržim stari?Nema vraćanja rutera. Po ugovoru ga ti kupuješ za 1 din i ruter je tvoj.
Jesi siguran da se ne vraća ruter? Uskoro mi ističe ugovor pa ako obnovim mogu da dobijem nov ruter i zadržim stari?
… da, ali ništa se ne poklapa… po podacima se ne slaže ili je u pitanj BS koje nema na cell mapperu…Pa na telefonu mozes da koristiš cell maper. Dosta je dobro kod nas pokriveno
Stari ruter se ne vraća ali prilikom obnove mogu da ti izdaju novu garanciju na stari (koliko god da to smešno zvuči) i ne daju nov ruter. A možda nije više tako. Reci kako si prošao ako se setiš.Jesi siguran da se ne vraća ruter? Uskoro mi ističe ugovor pa ako obnovim mogu da dobijem nov ruter i zadržim stari?
Ima baznih stanica od A1 koje nisu mapirane.… da, ali ništa se ne poklapa… po podacima se ne slaže ili je u pitanj BS koje nema na cell mapperu…
Pretpostavljam da ima neka fora u novom ugovoru da ne dobiješ novi ruter. Imam Huawei B535 mogao bih da ga prodam ili taj novi 😁Stari ruter se ne vraća ali prilikom obnove mogu da ti izdaju novu garanciju na stari (koliko god da to smešno zvuči) i ne daju nov ruter. A možda nije više tako. Reci kako si prošao ako se setiš.
Definitivno, to je izgleda ovde slučaj…Ima baznih stanica od A1 koje nisu mapirane.
Ukljuci u opcijama potencijalne BS i naci ce ti okvirno gde se nalazi. Ali ako uporedujes brojeve sa rutera sa cell maper brojevima verovatno se ne poklapju. Isključivo ti sluzi da ti imas ident na tom mestu sta hvatas.Definitivno, to je izgleda ovde slučaj…
Uloguješ se na ZTE MF296R admin portal >> Napredna podešavanja >> Ostalo >> Informacije o mreži i tu vidiš ID ćelije u decimalnom formatu. Odeš na https://www.cellmapper.net/enbid i uneseš taj ID, nakon čega dobijaš heksadecimalnu (hex) vrednost. U cellmapper-u onda gledaš da pronadješ tu hex vrednost. Ako je nigde nema, znači da niko još uvek nije mapirao tu baznu stanicu.… nikako ne mogu da utvrdim sa koje bazne stanice dobijam signal… da li postoji način, iz CellID ili PCI oznake...?!
… na ovoj BS sam 90% vremena, ali nigde je nema…Uloguješ se na ZTE MF296R admin portal >> Napredna podešavanja >> Ostalo >> Informacije o mreži i tu vidiš ID ćelije u decimalnom formatu. Odeš na https://www.cellmapper.net/enbid i uneseš taj ID, nakon čega dobijaš heksadecimalnu (hex) vrednost. U cellmapper-u onda gledaš da pronadješ tu hex vrednost. Ako je nigde nema, znači da niko još uvek nije mapirao tu baznu stanicu.
Da sam išao na gitarijadu, kao što nisam (iz svima poznatih razloga) sigurno bi je mapirao… Zaječar, najstroži centar… jedino ostaje da se konsultujem sa lokalnim agentim, on sigurno ima podatke i sigurno je proverio koja je meni najbliža BS prilikom provere uslova za uslugu…
Ako imas android, instaliraj cellmapper i snimi je, malo se prosetaj po kvartu pa ce se lako postaviti gde je 😁… na ovoj BS sam 90% vremena, ali nigde je nema…
ENB 14568 , Cell ID 3729439
I da li jos neko ima problem sa restartovanjem ovog modema?! Bar jednom dnevno!Jel A1 ima antene za ZTE MF296R, ako ne, koje i gde nabaviti?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari