Šta je novo?

Samsung Galaxy S25

Znaš onu narodnu, pretpostavka je majka svih....
Tvoja i moja "normalna" upotreba se sigurno razlikuju, a da li moja podrazumeva društvene mreže, zaista nije ovde tema :)

Za skoro 30 godina sa mobilnim telefonima, navikao sam da isti menjam kada se ukaže potreba - verujem da bih sada sve do jednog nabrojao, ako se malo potrudim. Naravno, ne osuđujem one koji ih menjaju godišnje, stvar izbora. Kod poslednja dva je ta potreba bila usled slabljenja baterije. Ako je baterija veća ili ako ima brže punjenje, računam da će duže da me pokrije.

Prethodne sedmice je moj skoro 4 godine star S21FE trošio uglavnom oko 200% baterije dnevno, a imao sam jedan dan sa 236%. Verujem da i inače troši toliko, ali mi nije bitno, jer uvek imam gde da ga priključim, ali sam prethodne sedmice bio na putu, pa sam nosio powerbank sa sobom.
Evo sad sam pogledao, danas mi je 12.4% otišlo na Android auto. Wireless AA kida bateriju, pa kada duže vozim, priključim kabal, ali danas su sve bile kraće vožnje....

Odavno nisam pisao na forumu iz mnogo razloga, ali najviše što sam oko godinu dana bio prezadovoljan sa 24 ultra, osim veličine.

Od firme dobijem 25 ultra, nisam uopšte razmišljao da bih menjao.

Prošlo je par dana, nije placebo, stvarno je mnogo lepše i lakše držati telefon u ruci.

Težina je nekako lepše rasporođena, za jednu ciglu odlično leži u ruci.

Razmišljao sam o vivo x200 pro mini ili o ovom x300 što će ubrzo jer mi dosadilo da telefon zauzima toliko prostora u džepu, ali ne verujem da ću prelaziti na neki telefon koji nema ovako sređene refleksije na displeju.

Jedna od najboljih stvari uz industrije u poslednje vreme i stvarno je ogromna razlika kada uzmeš neki telefon koji to nema.

Sad ću da preletim komplet temu polako, da vidim ima li saveta nekih dobrih.

Edit: Jedino loše sa 24U je staklo na leđima počelo da se odlepljuje u ćošku, to je solidan fejl baš, iako nisam nosio nikakvu masku.

Poslednja izmena:
Mi kupili Flip preko oglasa na KP, kupljen kod operatera u vreme promocije sa fiskalnim i ugovorom koji smo dobili. Kutija vakuum, netaknuta, isekli nalepnice kod kuće, fabričke folije, pomislili smo da imamo sreće da će nas "munuti june" da dobijemo i FE i da vlasnik nije znao za promociju, ali prilikom registracije pisalo da je IMEI već registrovan za promociju.

Dakle, ne mora se registracija raditi sa novog uređaja, očigledno da može i sa nekog koji se već koristi. Za one koji kupuju da bi prodavali eto da znaju, da probaju sa sadašnjih telefona.
Ovo se desilo mojoj drugarici sa onom proslom promocijom kad su delili sat punjac i tablet (april/maj bese cini mi se). Uzela je S25+ od operatera,bio je vakum,po dolasku kuci probala da odradi regustraciju u kojoj je pisalo da je IMEI vec iskoriscen za promociju. Vratila se odmah u poslovnicu,gde se operater pravio lud. Da skratim pricu na kraju se zalila samsungu licno,trazili su joj dokaz kad je obnovila ugovor i uzela pomenuti uredjaj. Na kraju su joj prihvatili registraciju uz komenatar da ce se obracunati sa operaterom jer se ovo i ranije desavalo,a kasnije su poslali i poklone. Dakle ili ima neka caka da oni registruju bez otvaranja kutije,ili je otvore,registruju i ponovo zalepe. Kako god,njena situacija mi je bila potpuno neprihvatljiva,i ona je bila u fazonu -bitno mi je da sam dobila poklone. Ja bih se na njemom mestu operateru popela na kicmu 🫣

Znači svaki operater drugačije 👀
A1 daje fiskalni
Yettel izjava o saobraznsoti
MTS neki papir kao garancija
SBB neki čudan fiskalni A4

Cini mi se da je kamera za veoma malu nijansu bolja.

Testiram zum, na prethodnoj verziji os-a, nisam mogao da razaznam slova na jednom test objektu, sada se vide za nijansu ostrije. I dalje nisu dovoljno ostra da se vidi sta pise, ali kazem, za nijansu je bolje.

Baterija - isto trajanje kao i prethodna verzija sistema.

Animacije - lepse. Odaju utisak vecoj fluidnosti. Ali to je samo iluzija, posto je i prethodna verzija os-a bila fluidna, na ovoj verziji su se animacije malo promenile, i lepse su.

Live effect - dobio je novu foru i svidja mi se. Ali, ume da zabrljavi jer iscrtava ponovo fotku pa ne iscrta lepo predmete

Promenjen malo meni u kameri, nista znacajno, samo lepse izgleda za nijansu

Cuveni sat na lock screen-u - ne mogu da ga kako da kazem, ubodem u mod da radi. Pretpostavljam da moraju postojati odredjeni uslovi da bi detektovao oblike wallpapera, tojest, wallpaper mora biti odredjenog oblika da bi se sat uklopio. Probao 2-3 wallpapera i nece.

Chrome - dobio neku crnu traku koja smanjuje vidljivo polje i render web stranica - vise lici na bug nego feature jer nije funkcionalna traka

Huawei helth i strava - prestale da sinhronizuju i ne mogu da ih vratim u normalu. Prvenstveno huawei health nece da posalje vezbu stravi. Probao reinstalacije, rekonekcije vise puta, delete cache, nista ne pomaze

To je to za sad.

Ringke Onyx imam za S23U i naspram Nillkin Frosted shield magnetic pro grip je očajan za moje suve prste
Šteta jer sve ostalo lepo leži uz kameru, staklo
Verujem da je magnetic verzija za S25U isto loše urađena
Opet ću skoro sigurno uzeti Nillkin Frosted shield magnetic pro za S25U ubedljivo najbolji grip, a probao sam 3 Spigen, UAG
Mada i kod Nillkin nije svaka ista, crvena bez magneta je klizava, nesto je do tih čajna boja

Jel ima neke bitne razlike S25U iz Vietnam, India, Korea? Samsung ima fabrike u sve tri zemlje

Pre mozda 2 meseca mi se ukazala prilika pa sam sa s21 fe presao na iphone 15. Jos uvek se nisam navikao na neke stvari, pa razmisljam da se vratim na samsung… Ono sto sam shvatio, definitivno mi vise odgovara telefon manjih dimenzija, tako da razmatram samo obican s25. Moze li neko iz licnog iskustva da uporedi glavne kamere, to mi je jedina dilema… Hvala

@PJ ,ako ti je stigao s25 plus, piši utiske o njemu, baterija, trajnost, kakav je ekran, vidljivost, jasno a, da li je panel kao i uvek što je samsung imao, dobar..
Kakav je zvuk kad pusti YT, dok pričaš na telefon. Itd, itd.. Kako lezi u ruci..

Kao sto sam pisao 15.09. uzet s25+ kod a1 registrovan na samsungu i nakon provere javljeno 18.09. da je uspesna registracija i da ocekujem s25fe do 31.01. 2026. To je to.

Ovo mi se prvi put desilo da mi je bukvalno svukao bateriju i sa telefona i sa sata. Sa sata mi je za 3 sata svukao 70% a sa telefona nekih 20-25%. Da li zna neko sta je uzrok?

Prilozi

• Screenshot_20250921_203105_Device care.jpg
    Screenshot_20250921_203105_Device care.jpg
    41.9 KB · Pregleda: 56
1000031023.jpg
Ozbiljna prica ovaj One Ui 8
Magija neka definitivno 👀

Poslao sam detalje za registraciju promocije upravo, pa ćemo videti.. Prošli put sam dobio potvrdu posle 2 dana
Jel si dobio kakav odgovor za promociju?
Ako daju da naručim i ja S25U 512
Nikako da izađe na oglasima crni

U sredu sam registrovao, ne verujem da rade vikendom, tako da računam sutra-prekosutra

@PJ ,ako ti je stigao s25 plus, piši utiske o njemu, baterija, trajnost, kakav je ekran, vidljivost, jasno a, da li je panel kao i uvek što je samsung imao, dobar..
Kakav je zvuk kad pusti YT, dok pričaš na telefon. Itd, itd.. Kako lezi u ruci..

Nije stigao. Plaćen je, nadam se u toku sledeće sedmice.

Nisam ja neki zahtevan korisnik, meni je S21FE extra telefon, ali riknula baterija, pa moram da zamenim.
Dimenzije bi trebalo da su iste i vrlo slično leži u ruci.

Moj službeni je i dalje Huawei P30PRO sa sve fabričkom zaštitnom folijom, koja je stigla bez štampe, pa je nikada nisam skinuo. Evo 6 godina 😂

Razmisljam da se pocastim za rodjendan sa S25U, ima ga trenutno na akcijama do hiljadarke za 512GB model (na rate).
Jel ima neko ko je presao sa apple ekosistema, kako se snasao? Privatno imam 14pro, iMac, poslovno MacBook Air, ipad, airpods pro 2.
Sem te neke sinhronizacije slika (koje bi resio sa Google Photos ili slicnim), kako se Airpods ponasaju sa ne apple uredjajima?

Ja sam koristio Air Pods prve generacije bez problema, na više različitih Androida.. verujem da i novije funkcionišu kao i bilo koje druge BT sluške

Razmisljam da se pocastim za rodjendan sa S25U, ima ga trenutno na akcijama do hiljadarke za 512GB model (na rate).
Jel ima neko ko je presao sa apple ekosistema, kako se snasao? Privatno imam 14pro, iMac, poslovno MacBook Air, ipad, airpods pro 2.
Sem te neke sinhronizacije slika (koje bi resio sa Google Photos ili slicnim), kako se Airpods ponasaju sa ne apple uredjajima?
Ja sam imao izlet na mesec dana. Obzirom da si u ekosistemu komplet,mani se. Ja sam se vratio nazad ,posle mesec dana. Nisam dugo koristio Android, S25U leti, sije moj 15PM poprilicno. Ono sto nisam mogao da prebolim,izmedju ostalog je Face ID, nisam mogao pogoditi otisam pa da me ubijes :ROFLMAO: .
Racunaj da najbolje rade stvari istog proizvodjaca ,sve ostalo radi ali je napravljeno da ne radi u punom kapacitetu. Jedino da menjas sve u Samsung, sat,slusalice,laptop itd, onda ima smisla. Samo telefon,ne bih ti preporucio.

Ako te interesuje jos nesto specificno,pisi.

Mislim da nema veze to, ok radice sve kad je Apple, ali koliko ljudi koristi Android telefon a Macbook laptop. I nikakvih problema.
Sluske takodje, jedino sat moze da bude problem kao i sto su android satovi problem za apple jer dosta toga se povezuje, prati, itd.

Imam prvi Apple Watch SE, koji redje koristim zbog baterije, primarni smartwatch mi je Amazfit Balance, pa funkcije sata nece biti problem.

Za Registraciju uneo sam kod fiskalnog i kod Imei oznake telefona da li je potrebno još nešto ?

Mali update za nas koje vise interesuje s25 trenutna verzija OS-a, i sve sto je vezano za telefon a da nije promocija:

1. Outlook aplikacija baguje sa badge brojem, prikazuje da imam preko 100 novih mejlova, svaki put kada bi mi stigao mejl. Sto u sustini nije tacno, jer mejlove redovno procitam i nema neprocitanih. Kao da je zaglavio. Ociscen cache, problem jos uvek prisutan.

2. Viber - zvuk notifikacija nekad ima nekad nema. Pre update-a sve radilo kako treba

Baš ne znam kako i na koju foru, dođe mi factory reset da odradim na svojoj S25U :D

Nazad
Vrh Dno