Šta je novo?

Vojvodjanska (OTP) mbanking

Piši ličnom bankaru i da on prosledi mail, tad moraju zakonski da odgovore u roku od 15 dana i može da te prijatno iznenadi kako sve odjednom profunkcioniše 😃

Pisao cekam i od licnog bankara odgovor mesec dana. Bilo da se strpim da IT proverava… al evo proverava vec 3-4 nedelje. Malo mi je nelogicno da problem bude samo kod mene.

Vidiš da mnogi ovde pišu slično i mislim da bi trebao da pošalješ novi mail ili da ga pozoveš i pitaš zašto nisu odgovorili u zakonskom roku.

Ni meni nikad nisu odgovorili. Verovatno zatvaram virtual račun zato što nije pouzdan.

Brljavi izvod, prebacuju novac između partija nešto bezbeze a oni kao u sistemu vide pravo stanje.

Kad ih javno isprozivas onda dobijes odgovor...

Elem u medjuvremenu su mi iz podrske poslali izvod i rekli da ne vide nikakav problem. Ne znam samo ovi evri i stanje u dinarima ne ide jedno sa drugim :D
ObavezeEUR padne pa se vrati na staro :D

20250829_091900405_iOS.jpg

Ja juce kreirao virtuelnu karticu i danas imao 2 transakcije.
Do sada mi na Fluo paketu nisu naplacivali SMS, javim za mesec dana da li ce naplatiti za virtuelne. :D
Upravo skinuli 45 rsd za SMS.
Zbog virtuelne verovatno.
NA FLUO paketu.

Prebaci sve na push notifikacije iako mislim da im je ovo već kvarna fora da virtuelna kartica ne vuče postavke glavnog paketa i njegov cenovnik već je praktično poseban, kako vole da to novom terminologijom moderno kažu, proizvod.
Uz prvobitni Prestiž paket, na izvodu iz virtuelnog računa, ne vidim da su sms naplatili, kao što i ne trebaju prema osnovnom računu.

Editovao sam post, u originalnom je bilo da sam iskljucio SMS i prebacio na push.

Piši prigovor i da refundiraju 😃

Jel zna neko koji su uslovi za dobijanje kreditne kartice i omogućavanje plaćanja na rate?

Od avgusta sam počeo da radim u drugoj firmi, pa sam i platu počeo umesto u Erste banci, da primam u OTP-u, pa me interesuje posle koliko vremena bih mogao da im zatražim kreditnu?

Da li gledaju ukupan period rada bez prekida, ili gledaju isključivo koliko dugo radiš kod trenutnog poslodavca?

OTP banka za bilo koji kreditni proizvod trazi potvrdu o primanjima kod istog poslodavca u poslednja 3 meseca, tj gledaju prosek zarade.
Banka nema veze sa stazom, jer ona izdaje samo potvrdu na kojoj poslodavac popunjava radni staz. Do poslodavca je da li ce da ti racuna samo kod njega staz ili prethodni staz kod drugih firmi. Ova druga varijanta je malo verovatna kod nas u Srbiji🙃🙃
Uslovi- da si kreditno sposoban, i da nemas registrovana kasnjena u KB u poslednje tri godine. Opterecenost plate do 50%.

Da li uz praktik paket moze da se koristi visa virtuelna kartica ?
Da li ta visa virtuelna kartica moze da se generise i izbrise bilo kad ili je to jedna ista kartica koja ima isti broj, cvv i datum isteka i da li se ti podaci mogu videti kroz app banke ?
Da li visa virtuelna kartica moze da se ubaci u gpay ?

da, da, ne.

Drugo da nisam dobro razumeo pa cu opet da pitam,😅
Kartica moze da se generise i izbrise bilo kad ?
Podaci na kartici su uvek isti ili ne (cvv, datum isteka i broj kartice) ?

isto kao kod inteze, koliko god hoces ali naravno moras obrisati proslu pre nego sto napravis novu, drugaciji je broj kartice i cvv itd

Juce sam pazario 7 stvari na temu 5000 i nesto i vidim jutros ne mogu na otp aplikaciju da se prijavim blokiran nalog , ocistim aplikaciju i ne mogu samostalno mbank da kreiram kaze da nalog vec postoji pa onda sam morao da zovem call centar pa mi salju kodove drz nedaj i uspeo sam da se prijavim , ne mora da znaci da je zbog temua ali ko ce ga znati. Malo cu da se smirim od temua :)

Konacno stigao odgovor od OTP Banke.

Da ne kopiram bas tekst sa odgovora u svakom slučaju, uočene nepravilnosti oko Visa Virtual kartice su utvrdjene i otklonjene.
U duhu dobrih poslovnih običaja na moj tekući račun banka je uplatila 2x mesečne naknade za prestiž paket i 358,86 RSD na ime kursnih razlika :)

Svakako ću 1728,86 RSD uplatiti negde u dobrotvorne svrihe, bitno mi je samo da je problem rešen, a to ću naknadno proveriti. Baš mi sad idu neka plaćanja u evrima.

Ako je neko imao problema oko kursnih razlika pišite prigovor na [email protected], al ja sam morao za svaku stavku sa oba izvoda (Jul i Avgust) da im pišem i računam gde je bio problem.

Poslednja izmena:
Ako neko od njihovih čita temu, da se nadovežem: dobio sam upit u pp zbog čega banka ne zadužuje evro, već dinarsku partiju pošto je plaćanje debitnom Master karticom u danskim krunama? Regularno je korišćena u evrozoni i korisnica je računala da će istom analogijom trošiti u drugim ino valutama, a to se nije dogodilo.

Koji su uslovi potrebni da se ispune da bi se kupovali/prodavali evri po srednjem kursu? Samo da legne plata i da je preko nekog iznosa (150.000?)? Da li je poreban neki minimalni broj meseci da leže plata? Da li to važi tokom celog meseca ili na dan uplate?

Jeste 180000 sada. Ne znam da li ide automatski ako je plata viša od toga ali znam da se može tražiti Privilege status uz potvrdu iz firme o visini primanja zadnja 3 meseca, tako da praktično može i pre prijema prve plate. Mesečno je ograničeno na 2500 eura kupovine po srednjem kursu i može bilokad tokom meseca.

Koji su uslovi potrebni da se ispune da bi se kupovali/prodavali evri po srednjem kursu? Samo da legne plata i da je preko nekog iznosa (150.000?)? Da li je poreban neki minimalni broj meseci da leže plata? Da li to važi tokom celog meseca ili na dan uplate?

Ne znam da li ide automatski ako je plata viša od toga

Kao što su već kolege napisali, potrebna je potvrda o primanjima za prethodna tri meseca, overena u firmi i da su iznad navedenog iznosa, a ne ide po automatizmu 😃 Još kao dodatak da napišem da privilegovani kurs može da se dobije isključivo za evre, a ne i za druge valute 😃

Ako neko od njihovih čita temu, da se nadovežem: dobio sam upit u pp zbog čega banka ne zadužuje evro, već dinarsku partiju pošto je plaćanje debitnom Master karticom u danskim krunama? Regularno je korišćena u evrozoni i korisnica je računala da će istom analogijom trošiti u drugim ino valutama, a to se nije dogodilo.
Ja sam u julu bio u turskoj, sve sto sam placao tamo doduse sa apple pay (master od otp) mi skidalo u evrima, nista nije diralo dinare. U julu sam bio u egiptu tu mi doduse kako kad neko kucao u egipatski funtama, neko u dolarima neko u evrima sve u svemu skidalo je sa deviznog. Da li su poruke stizale da su skidani evri ili dinari??? Kad se provlacila kartica. Ako je slucaj kao moj mozda da pise prigovor?

Oduvek mi takođe skida isključivo u evrima i pre Apple Pay-a, nevezano da li je potrošnja u evro zoni 😃 Jedino je jednom, kad nisu prebačeni evri na odgovarajuću partiju, skinuto sa dinarskog, ali je to bilo zaduženje, a pošto su odmah prebačeni evri, pri knjiženju su vratili dinare po srednjem kursu, po kom su i računali, i proknjižili su sa evro partije 😃

Plaćao skoro u Bosni, koristio google wallet, skidalo sa devizne partije.

U julu sam bio u egiptu tu mi doduse kako kad neko kucao u egipatski funtama, neko u dolarima neko u evrima sve u svemu skidalo je sa deviznog. Da li su poruke stizale da su skidani evri ili dinari??? Kad se provlacila kartica. Ako je slucaj kao moj mozda da pise prigovor?
To sam i ja isto rekao. Međutim, shvatam i tu drugu stranu da je ona u alternativi imala evre u kešu, a pokidane živce niko neće moći da joj nadoknadi. Isto sam i ja za Tursku prebacio jedan deo u Poštansku na Vizu internet, drugi u Rajfajzenu na Vizu debit, ali obe kartice su radile kako je trebalo. E sad, druga je priča za internet plaćanja. Imao sam da platim neku kotizaciju na SlideRoom, Yettel i Poštanska odbiju, u Rajfajzenu prođe. U OTP su mi barem ostali štedni po viđenju, dinarski prima eksterne uplate pa će mi dobro doći za Always cashback.

Hmmm novina sad sa visa virtual. Imam 3000 din, i 30 evra, platim nesto preko aliexpressa 9.50 evra, meni banka rezervise 9.62 evra.
Kao da su primenili dva kursa (EUR → RSD, pa RSD → EUR). Po ovim njihovim porukama koje stizu imao sam 6515.40 RSD (jer sabiraju rsd i eur), stigla mi notikacija da je uplaceno 9.50 evra, i da mi je ostalo 5375.44 RSD. Znaci 1139.96 RSD mi je skinuto, podeljeno sa 9.50 EUR dodje 119.9958 kurs. Kad podelim 1139.96 / 9.62 dodje kurs 118.5 kolko je njihov klasican kupovni kurs. Opet ne kapiram sto ne skine cisto 9.50 evra sa EUR nego mi radi konverzije a placam u evrima i imam evre, al ajd da sacekam knjizenje, mozda se tu ispegla, pa da se opet smaram sa njima. Mada kapiram da je to problem sto je jedan racun za dve valute al je RSD osnovna valuta tog racuna :D i da su se oni zastili po ugovoru opstim uslovima da smeju da rade dvostruke konverzije, vidim da se dosta pozivaju na referentni kurs i da oni po meni moraju da rade konverziju sa EUR -> RSD pa RSD -> EUR :D

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno