Šta je novo?

Kurirske službe i paketomati

Ko god šalje preko AKS, a ima alternativu ili birate kako da primite paket, izbegavajte AKS dok se ne konsoliduju. Da li zbog odmora, da li im je opet otišlo puno kurira, retko koji paket isporučuju dan za dan, a evo imamo ih koji stoje zaglavljeni cele sedmice.

Neka mesta tradicionalne imaju problem sa isporukama, ali trenutno je u većem broju centara problem.

Jutros me jedan primalac obaveštava da više nije u mogućnosti da primi paket, jer mu nije potreban. Samo čekam da mi iz AKS obračunaju tih 2000 dinara za transport, za pošiljku koja je danas prvi put na isporuci, osmi dan od slanja.

kako je moguce da prime paket posle radnog vremena?
1756979290500.png
zar ne primaju postexpress pakete tipa samo do 5 ili 6?

Mozda je tad samo evidentiran ako nije poslat na salteru, ako ga je preuzeo kurir onda se to ne evidentira odma, pogotovo ako rucno popunjava adresnica, odnosno nisam siguran da li rucno popunjavanje adresnica jos uvek postoji.

kako je moguce da prime paket posle radnog vremena?
Pogledajte prilog 504202

Ima kurira koje mrzi da nose aparat, nego kada stignu tamo gde istovaraju pakete (ovi moji u GPC), tamo ih sve otkuca.

Trenutno nam reon pokriva devojka iz Post Express, uvek ima aparat, nema greške.

PE u Beogradu već neko vreme nema pre i poslepodne smenu, već jednu "medjusmenu". Zato nema preuzimanja paketa ujutru, već se sve preuzima posle 10 ili 11h..

Ima kurira koje mrzi da nose aparat, nego kada stignu tamo gde istovaraju pakete (ovi moji u GPC), tamo ih sve otkuca.

Trenutno nam reon pokriva devojka iz Post Express, uvek ima aparat, nema greške.

PE u Beogradu već neko vreme nema pre i poslepodne smenu, već jednu "medjusmenu". Zato nema preuzimanja paketa ujutru, već se sve preuzima posle 10 ili 11h..
Na koji način je najlakše da se šalje PE, preko Web Express-a ili poštine aplikacije za telefon i onim brojevima?

Nemam pojma kako je najlakše. Rekao bih Web Express.
Mi šaljemo kao pravno lice, preko Web Express.

Takođe preporuka za Web Express :)

Ove cene su sad vec da sednem u auto i odem do bg iz ns. 600sin paket od 30 grama i putuje 3 dana.

Ns-bg ko uvede sleper dnevno u dva smera od magacina do magacina i otvori dva drop spota ce se udaviti u parama

Poslednja izmena:
Iznogude, mislim da niko od nas nije svjestan desetina i desetina tona robe koja se svaki dan isporuči širom zemlje.

Moraju plate kurira da narastu. Ta mesta neće roboti ili stranci da popune u skorije vreme.
Danas za sutra je postalo danas za 5 dana. Kupovina preko interneta je obesmišljena.

Amazon prime u de je 8.99e za te pare imas free next day shipping unlimited i imash, muzicki app i tv app sa filmovima serijama. A iz bg do ns da dodje paket je 5e i paket putuje 3 dana.

Radi se o EU tržištu. Srbija je smiješno mala, čak i s tim enormnim količinama robe koje cirkulišu. Nama koji koristimo naručivanje se takođe čini da "svi naručuju" a daleko je istina od toga.

E-commerce kod nas ima veliki prostor za rast, samo treba prvo razbiti kartel. Ovako trgovci plaćaju sve veću cenu transporta a potrošaći dobijaju sve manje kvalitetnu uslugu.

Na koji način je najlakše da se šalje PE, preko Web Express-a ili poštine aplikacije za telefon i onim brojevima?
Oba slucaja su Ok ali je problem brzina prilikom prilikom primopredaje.
Ako kurir dolazi na adresu onda je svejedno, ako nosis na salter u Postu onda je bolja opcija web express ali samo ako saljes vise paketa kako bi izbegao cekanje stampanja adresnice jer preko aplikacija dobije ID broj za svaki paket preko kojeg ti radnih na salteru stampa adresnicu, tako je ranije bilo ne znam kako je sad.
Ukoliko saljes samo jedan paket i nosis na salter, onda ti je bolja aplikacija.
Ja koristim web express vec duze vreme i obicno nosim na salter jer nemam vremena cekati kurira.
U pocetku je web express zamisljen tako da ti se samo kurir/radnik na salteru potpise da je preuzeo paket/pakete, preda ti tvoj primerak papira i zavrsi se prica za manje od minut, a oni dalje mere, prepravljau masu itd..., tako su jedno vreme i radili.
Medjutim u poslednje vreme predaja na salteru sa ostampanim web express papirima, za jedan ili dva paketa traje isto kao da diktiras podatke, dok udju u sistem, dok stave paket na vagu, dok isprave masu, dok upisu na papir pravu masu, dok potvrde prijem, traje bas dosta dugo, za trajati i do 5 minuta.
Tako da nisam vise pametan kako slati, a da sve bude brzo gotovo.

Сад сам баш отворио и ја налог за WebExpress чисто да видим како то изгледа.
Где се овде за откупне пакете уписује број личне карте?

Сад сам баш отворио и ја налог за WebExpress чисто да видим како то изгледа.
Где се овде за откупне пакете уписује број личне карте?

Trenutno nema polje za licnu kartu, upises sam rucno na papir ispod potpisa.
Preko Web Express-a traze broj licne karte i ako nema otkupa.

А то они тамо не уносе у систем (број личне карте) приликом предаје пакета?
Кад пријавим преко апликације, упишем у апликацију број личне карте и не траже на увид у већини пошта.

Unose, zbog toga moras napisati jer ce ti traziti.
Ali ako cesto saljes verovatno te imaju zapamceno u sistemu pa ti nece ni traziti.

Medjutim u poslednje vreme predaja na salteru sa ostampanim web express papirima, za jedan ili dva paketa traje isto kao da diktiras podatke, dok udju u sistem, dok stave paket na vagu, dok isprave masu, dok upisu na papir pravu masu, dok potvrde prijem, traje bas dosta dugo, za trajati i do 5 minuta.
Tako da nisam vise pametan kako slati, a da sve bude brzo gotovo.
Kod mene u pošti za web express pakete samo uzmu zapisnike, overe jedan primerak koji mi vrate i sve gotovo za minut.

Što se lične karte tiče, imaju me u sistemu, pa nikada ne traže.

Ај да пробам у овој теми.

Да ли има код нас радња која врши доставу беле технике (шпорет) унапред договорено суботом?

Kako ide proces kad se šalje PostExpressom sa otkupninom? Kako dobijam novac? Da li dolazi poštar da mi donese, PostNet uputnica ili mi traže broj tekućeg pa mi uplate?

Ај да пробам у овој теми.

Да ли има код нас радња која врши доставу беле технике (шпорет) унапред договорено суботом?
Mislim da sve isporucuju kurirske radnim danima , mozes u gigatronu da narucis online i nagovestis preuzimanje u radnji i stigne ti i jave ti na mejl ili pozivom i posle sam organizujes prevoz sa nekim ko ima kombi ti ti je najbolje.

Ali ova nasa Posta kakva je to tuga, ja nemam reci .. uzmu lepo 650 dinara za dostavu na kucnu adresu i onda samo stigne sms dodjite do najblize poste da podignete paket zato sto ili nemaju kurira dovoljno ili ih jednostavno mrzi da isporuce paket , haos !

То се редовно дешава. Неколико пута сам слао пакете људима, и они ујутру у размаку од 3 минута задуже пошиљку за доставу, ''оставе извештај'' и задуже за испоруку на шалтеру. А, за један пакет, човек (прималац) поломио ногу и не може тек тако до поште која му и није била близу.

Ја сам у том случају писао рекламацију надлежној радној јединици, објаснио ситуацију и тражио да му донесу на адресу, и они су то урадили сутра дан.

Ta varijanta kada sve obave za par minuta je bolja pošto barem ne moraš čitav dan da sačekuješ kurira pa tek onda vidiš da nema ništa od dostave. Jeste bezveze pošto je dostava plaćena ali eto. Naravno, kada ne možeš da odeš do pošte onda je i jedno i drugo problem.

probao da pisem m-one u vezi "posiljka je u sortirnom centru"

i evo sta su mi "odgovorili" - ne mogu da primaju imejlove jer im se nalog reklamacije at m-one preliva.

Prilozi

• Screenshot_20250918-233652_K-9_Mail.png
    Screenshot_20250918-233652_K-9_Mail.png
    217.5 KB · Pregleda: 43
Nazad
Vrh Dno