Šta je novo?

Xiaomi Smart Air Fryer

Zato i hoću da uzmem papir, da posle pečenja npr. pileta samo podignem i bacim sve ono što je iscurelo - mnogo manje posla oko pranja.

To jeste malo igranka. Ako je veća količina mesa, znaju da smetaju ivice papira.

Probao sam na dva načina da spremam piletinu.
Ako hoću da je spremim sa što manje dodataka/masnoće, mora prvo da se stavi malo u foliju 5,6 minuta na 180 stepeni pa onda se otkrije i peče normalno da se ne bi isušila.
Ako hoću u nekoj vrsti sosa (pavlaka, senf, itd) onda samo u papir i skratim makazama ivice na 1/3 da ne upadaju, a da opet zadrže sos.

Generalno, kvalitet same resetke i onog donjeg dela nije neki, lako se lepi meso za njih pa baš izbegavam da koristim frajer bez papira.

Ako nađem negde original rešetke, poslaću link.

Zato i hoću da uzmem papir, da posle pečenja npr. pileta samo podignem i bacim sve ono što je iscurelo - mnogo manje posla oko pranja.
fora je da sa papirom nema strujanja vazduha. Meso se kuva u onome sto iscuri i ne bude peceno sa donje strane. Može da se malo poboljša ako okrećeš, ali opet sve bude bljackavo.
Najbolje je kada papir staviš u donji segment pa onda rešetku jer je tada samo rešetka za pranje, ali to se baš lepo ulepi. Meni je lakše da operem masno nego to zapečeno

Redovno okrecem piletinu: 200 stepeni 10min+10min druga strana i sve na masnom papiru. Uglavnom je jedem sa pirincem koji nije suv, tako da sve zajedno bude odlicno. Papir savijem tako da visek ide na donju stranu i nema problema. Imam i papirne kosarice po meri ali su toliko tanke, da se rubovi odmah izravnaju i smetaju.

1000027300.jpg

Пиринач си предходно скувао?

Какви су они кувачи пиринча?
Има неколико модела, ја бих можда узео а да може да бари поврће и да кува супе и чорбе...

Пиринач си предходно скувао?

Какви су они кувачи пиринча?
Има неколико модела, ја бих можда узео а да може да бари поврће и да кува супе и чорбе...
Da. Pirinac kuvam dok se ne pojave one rupice i odmah ga sklonim i poklopim, sam upije ostatak vode. Ne volim suv pirinac. Solja pirinca, dve i po solje vode.

fora je da sa papirom nema strujanja vazduha. Meso se kuva u onome sto iscuri i ne bude peceno sa donje strane. Može da se malo poboljša ako okrećeš, ali opet sve bude bljackavo.
Najbolje je kada papir staviš u donji segment pa onda rešetku jer je tada samo rešetka za pranje, ali to se baš lepo ulepi. Meni je lakše da operem masno nego to zapečeno
Jeste tako, ali sa okretanjem bude ispečeno kako treba.
U većini slučajeva mi i odgovara u papiru jer zna frajer da isuši hranu dosta ako ne paziš sa temperaturom/vremenom/pripremom.

Imaju magneti za papir za air fryer na aliju i temu. Samo što moraju i oni da se peru ako dodju u kontakt sa hranom. Al da rade posao, rade.

Imaju magneti za papir za air fryer na aliju i temu. Samo što moraju i oni da se peru ako dodju u kontakt sa hranom. Al da rade posao, rade.
Kupio sam air fryer da mi bude lakše da nešto spremim.

Zavisi za šta ti treba, i u rice cooker-u može svašta da se sprema - nije samo za pirinač :)
Nije pod pritiskom (manji rizik), manje delova, lakše održavanje i jeftiniji je...

Imam i jedno i drugo. Lonac pod pritiskom je i običan kuker i pod pritiskom a ovaj drugi nije ali može dobro da skuva na slow kad se ostavi preko noći da kuva 5 i više sati. Pod pritiskom je zakon... Tek su počeli kod nas da dolaze od pre par meseci, čini mi se.

Imam i ja kući express lonac - doduše nije xiaomi ali radi posao :)
Skuplja prašinu, za ovo što meni treba RC je i više nego dovoljan - a nije ni skupo...

Nazad
Vrh Dno