Šta je novo?

PlayStation 5 - opsta tema

Koristim primari psn nalog(igram sa licnog)

Zanimljivo da ne mogu igrati Ubisoft igre-Division 2

To tako ili negde gresim,veze se igra za primary nalog i samo ko je loged na primary moze play game

Koristim primari psn nalog(igram sa licnog)

Zanimljivo da ne mogu igrati Ubisoft igre-Division 2

To tako ili negde gresim,veze se igra za primary nalog i samo ko je loged na primary moze play game
Ako si zaista kupio naloga kao primary od nekog ko radi share, dešava se guest ili secondary slucajno ili namjerno aktviraju nalog i ne mozes igrati sa svog licnog naloga koji zaista platio.
Onda moras uci u taj nalog,ides u user pa na other,console sharing i kliknes enable(za ps5)

Da li neko koristi PS5 u kombinaciji za ultra wide monitorom? Kakva su iskustva?

Nikakva, ne podrzava PS5 UW rezoluciju. Samo 2560x1440p.
Bilo bi super da implementiraju.

Kakve ima veze konzola koja baca sliku na ekran sa tim? Developeri razvijaju igru da radi u x rezoluciji (16:9) pod y detaljima za quality (30 fps) mode, kao i za performance mode. Ako developeri naprave igru da je npr. u 21:9 UW rezoluciji, konzola će tako i bacati sliku ka ekranu itd...

Tehnički i ima jer sama konzola nativno ne podržava 21:9 već 16:9 standard televizora u 4k, 1440p i 1080p. Tako da developeri čak i optimizuju za tako nešto, sama konzola je neće isporučiti nativno.

Primer tome je i Death Stranding koji ima "Wide-screen support" i popuni 21:9 ekran bez crnih stranica, ali je to u suštini kropovani 16:9.

Mene je vise zanimalno ovo sto je poslednji odgovor i rekao. Postoje igre koje su "optimizovane" za UW i koje nisu, a sama konzola nativno ne podrzava, bar po onome i sto sam nasao na netu. Interesovalo me je da li cu u svakom slucaju imati crne trake sa strane, ili cu imati stretch ili prosiren scope s normalnim dimenzijama modela u igrama(dopunjenu sliku). Odgovor je da nema pravila. Od igre do igre zavisi. Dodatno moje pitanje je bilo upuceno ka korisničkom iskustvu ljudi koji imaju PS5 u kombinaciji s UW monitorom ako takvih ima na temi/benchmarku.

Top to se čekalo. Kocka za sony, x za komp, O za switch i ^ za TV 😅. Taman su tako i rasporedjeni.

Možeš da podesiš kako hoćeš, po difoltu je trougao za Playstation a ostala tri slobodna. Već mesec dana sam na beta verziji i ovo prebacivanje radi super. Jedva čekam da se vratim na stabilnu verziju da ne gledam više beta splashscreen svaki put kad probudim konzolu.

Kad sam čuo za ovo iskoristio ideju pa namestio na PC putem ds4windows da sa share + kocka, trougao, krug , x, L3, R3 ( da imam 6 verrzja pes 2021 :) startujem različite patcheve za Pes 2021. Svako dugme pokreće py skriptu da renamuje save folder i dpfilelist za taj patch s obzirom da su svi na 1 instalaciji. I radi odlično ne moram po tastaturu svaki put.

Istekao edit, kako se ponaša kad samo pritisneš ps dugme? Jel uvek pali sony ili poslednji preset koji si koristio?

Top to se čekalo. Kocka za sony, x za komp, O za switch i ^ za TV 😅. Taman su tako i rasporedjeni.
Kako konektujes na switch, koliko znam out of the box ps5 dualsense ne moze kao pro kontroler da se kaci, ima onaj dongle 8bitDo.

Mission Control koristim, u pairingu samo share plus ps dugme i konektuje se instant. Inače hakovan je switch.

Mislim da je Mission Control dobio ime po onim likovima sa MIT što su dobudživali arkade da budu teže i uzeli milione i oni su koristili taj naziv ( naravno izvorno ono PVO rokanje na arkadama). Svi do jednog napustili MiT i time se bavili. Posle su se sa proizvodjačima nagodili na sudu.

Mission Control koristim, u pairingu samo share plus ps dugme i konektuje se instant. Inače hakovan je switch.

Mislim da je Mission Control dobio ime po onim likovima sa MIT što su dobudživali arkade da budu teže i uzeli milione i oni su koristili taj naziv ( naravno izvorno ono PVO rokanje na arkadama). Svi do jednog napustili MiT i time se bavili. Posle su se sa proizvodjačima nagodili na sudu.
Nastavicu na switch temi

Pa Steam odavno ima podrsku za sve kontrolere.
Meni je DS5 povezan na kompu preko BT i radi savrseno na Steamu.

Znam radi i meni ali nisam ocekivao da update ide preko njega. Mada ima logike što ne bi išao.

Drugari,
razmisljam nesto da uzmem ps5 i sad moje je pitanje da li uopste ima smisla da se ide na pro ili je ps5 sasvim dovoljan? Do sada sam imao ps4.

Koja ti je razlika u ceni? Nemam PRO pa ne mogu da tvrdim ali kad bih uzimoa ja sada ne bih dao više od 50-100 eura više za PRO. Meni ta razlika koju sam do sada indirektno "percipirao" ne vredi više.

Ja imam ps5 fat. Ako imas novca ,ja bi isao na pro jer ce izlaziti igrice koje ce fluidnije raditi na pro verziji za par godina. Takodje,da imas pro verziju trebas da imas i dobar tv
Ako ti skupo,uzmi ps5 slim i on ce da ti zavrsi posao

Drugari,
razmisljam nesto da uzmem ps5 i sad moje je pitanje da li uopste ima smisla da se ide na pro ili je ps5 sasvim dovoljan? Do sada sam imao ps4.
Ako nisi lik koji hoce sve uvek najjace da ima, radice ti obican PS5 posao samo tako. Da, mozda ce neke igre malcice bolje raditi na Pro, ali licno mislim da se ne isplati, osim ako ti pare uopste nisu problem i hoces najjace u ponudi.

Ako planiras da igras GTA VI kako dolikuje, onda kupovina samo iz tog razloga je opravdana. Plus ostale i ostale igre su bolje.
Ako vec ne menjas dugo konzolu i ne planiras PS6 day one, Pro je po meni bolja kupovina.

na slim i na pro ce gta 6 raditi na 30fps, samo ce malo bolje da izgleda na pro zbog pssr, ko igra na monitoru onda ce da primeti tu razliku

Drugari,
Ukoliko želiš da prođeš što jeftinije, Digital Edition je jedva 430€ i definitivno best-buy za upgrade sa PS4. Ovo naravno važi ako ti nije potreban disk, imaćeš PS Plus Extra pretplatu i katalog igara. U suprotnom disk varijanta je nekih 80€ skuplja. Sa osnovnim PS5 ćeš progledati u odnosu na PS4.

Što se tiče Pro modela tu je komplikovanija situacija za računicu, jer se tipa može naći od 730€ i sa njom dobijaš duplo više SSD prostora ako ne skidaš često igre i želiš da ih imaš što više instaliranih, ali ti ostaje ulaganje u disk jedinicu ukoliko ti je potrebna i to već u startu diže cenu na 830€. Takođe za nju valja imati dobar ekran i 120hz VRR za svoj pun potencijal. Za razliku u ceni sa njom dobijaš dovoljno jak hardver da i do sredine PS6 ciklusa imaš jako dobre performanse u zahtevnim igrama. Daleko od toga da će non-Pro PS5 tada biti neupotrebljiv, ali svakako će razlike u frejmovima biti.

Benefite 120 VRR ima i sa obicnom peticom ako ima TV koji podržava ili monotor. Naravne ne kao PRO ali opcijanje tu i radi posao odlično. Dal je moguće da je PRO 300 eur skuplji od obične DE?

Nazad
Vrh Dno