Ja imam sve Xiaomi, svime sam prezadovoljan. Gledao sam i philips hue ali je cena baaaaas wtf. Kod Mi uredjaja kod nas nikako da stigne motion senzor vec godinu dana sigurno. Pa sad zbog toga koristim njihovo nocno svetlo(night light 2, na popustu bude oko 1200 cini mi se, noviji "3" model nema tu opciju) koje moze da sluzi i kao senzor. Imam njihov ax9000 ruter, cim aktiviram neki uredjaj odmah izbaci opciju da ga doda u sistem, radi besprekorno sa bar 50ak uredjaja za sad. Sve radi super i bez bagova za sad. Ima gomila mogucnosti i automizacije. Ako te nesto konkretno interesuje posalji poruku slobodnoHvala mnogo momci, sve jasno. Guglao sam malo vezano za smart switcheve (sto je nightshadow pomenuo) i primetio da sa Xiaomi hub-om rade i Xiaomi uredjaji ali i Zigbee, a Zigbee ima dobre switcheve.
Uglavnom za uvod shvatio sam dosta, radim kako ste rekli pa se cujemo. Hvala jos jednom!
@vidor
Pa... pametno svetlo može da bude korisno. Meni najviše znači što može da se upali ili ugasi na osnovu bilo koje logike. A još više mi znači što mogu da ga gasim bez da dođem do fizičkog prekidača. Uveče kada legnemo da spavamo, umesto da pitam ženu i decu da li su pogasili svetla u prizemlju, pogledam na telefonu i ugasim ili aktiviram akciju "spavanja" koja ugasi sva svetla u kući.
Ja sam mišljenja da,@vidor
Pa... pametno svetlo može da bude korisno. Meni najviše znači što može da se upali ili ugasi na osnovu bilo koje logike. A još više mi znači što mogu da ga gasim bez da dođem do fizičkog prekidača. Uveče kada legnemo da spavamo, umesto da pitam ženu i decu da li su pogasili svetla u prizemlju, pogledam na telefonu i ugasim ili aktiviram akciju "spavanja" koja ugasi sva svetla u kući.
Upravo sedim u radnoj sobi na spratu i gledam prizemlje. Evo screenshot:
Pogledajte prilog 504256
Vidim da je TV upaljen i da nekoga ima u dnevnoj sobi, ali nije upalio ni jedno svetlo. Verovatno gledaju TV.
U kuhinji ima nekog i samo je upaljeno svetlo iznad stola.
Neko se nalazi u kupatilu i ima upaljeno svetlo.
Na terasi su upaljeni lampioni (ambijentalno svetlo), ali oni uglavnom se upale i ugase sami, na vreme. Koliko vidim žena ne zaliva cveće na terasi, pošto nije aktiviran pametni ventil za vodu.
Roletne su spuštene u dnevnoj sobi i kuhinji, ali podignute na terasnim vratima.
Vidim da nam i radi nam hlađenje (ali detalji temperatura i hlađenja imam na drugom screenu).
U glavnom... uskoro krećemo na spavanje i gasim odavde i TV i sva svetla... da nisu "pametna" silazio bi dole da stiskam prekidače (pošto, naravno, ostali ukućani ne mare da li je nešto ostalo uključeno)![]()
Upravo tako roletne.imaju napajanje i integrisan rf kontroler. Stoga sam i pomenuo da mi treba smart rf kontrola na 868mhz.Mislim da su njegove roletne bez prekidača. Da u njima RF i upravlja samo daljinskim. Kao što klima ima samo daljinski a ne i prekidač.
Ja nemam iskustva sa RF. Nalazio sam da kupuju ljudi neki Sonoff pa ga prepravljaju da ga integrišu u Home Assistant.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari