Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi (2025)

@srkiller počeo si da gledaš horore 2018. godine? :LOL:
I meni je to palo na pamet, ne u vezi njega licno, vec uopsteno. Da li je na forumu vecinom mladjarija 20ak - 30ak godinica ili su ljudi od skoro poceli da gledaju horore, ali ja ne videh neki zaista dobar horor brat, bratu, sigurno 15 - 20 godina. Ili mi je zivot postao horor, tako da mi ovakvi filmovi nisu ni razbibriga, vise su dosadni nego sto su zanimljivi. :ROFLMAO:

Hereditary
PA onako, mnogo jači utisak mi je ostavio The Conjuring.

Najprecenjeniji film na benču. 😎

Izgleda. Što je najluđe od svega, sinoć ga pustio, jer se ne sećam da sam ga galedao i nakon par scena skapiram da sam ga gledao, možda čak i kad je izašao, ali sećam se samo par detalja. Eto takav utisak je ostavio na mene. Sad sa ove distance i ponovnog gledanja mi je tek prosečan horor. Pre bih ga svrstao u misteriju, triler nego horor.

Istina!
Sa hororima uopšte, je ista priča kao i proces pristupa u SAJ. Sebe smatram za horoljupca i retko šta se propuštalo, ali gledam listu u poslednjih 20 godina. Od 700 naslova, pogledao sam jedva stotinak. Od tih stotinak na osnovu date ocene pola je solidno, pola na granici gledanja. Šta je sa ovih 600-tinak koje sam namerno ili slučajno propustio? Tako da, što se horora tiče (moj neki rezon), od 100 filmova, dvadesetak vredi. Od tih dvadesetak, desetak njih ima specijalni status ako se ide u sitna crevca dok samo nekoliko od tih desetak postaje kult. Vrlo nezahvalna kategorija.

Revelations

Južnokorejski film o mukama apofeničnog pastora ,odnosno njegovom borbom sa sopstevnom psihom, koji pored predvidivosti i previše melodramatičnosti, gura dobru atmosferu, ali daleko je ovo od nekih njihovih ostvarenja.
6/10

Poslednja izmena:
Jecaji je isto dobar korejski.

Meni je Hereditary odličan, poslednjih 15ak minuta savršeno. Lik Tony Collete od obskurnog zla do bestraga mu glava.

Oddity mi ima savršenu atmosferu i onda fail jer nema adekvatnu kulminaciju.

Jecaji su brutalni.
A hereditary mi posle drugog gledanja bio bolji, ali mi taj kraj malo... Nesumnjivo, kako vreme protiče, a ništa spektakularno se ne snima, mada poslednjih par koje sam gledao budi nadu, svi ti filmovi bi sigurno kod mene imali bolju prođu nego tada. Recimo, taj Babaduk, mislim da sam se ogrešio o njega i baš planiram da ga ponovo pogledam.
To što kažeš za Oddity, baš mu fali nešto. Šteta jer je imao potencijal.

Oddity ima fenomenalnu, napetu atmosferu, u suštini je prost princip Hičkokove bombe na sred prostorije koju vidimo mi, vide likovi i samo čekaš da "bomba" eksplodira. Šteta što nisu nigde otišli sa tim na kraju (čak se ni ne sećam kraja).

E taj nisam gledao, al pošto sad pratim seriju Chef of War, gde igra naravno Temuera Morrison, stablja se na listu kao prioritet.

Prvih sat vremena filma je baš, baš dosadno. Poslednjih pola sata kreće takav majndfak i klanica, da mi je bilo krivo što ostatak filma nije bio u tom ritmu.

Pogledao sam ovo isključivo zato što sam fan starijih delova golog pištolja, i koliko god da gotivim Lijama jednostavno čovek nije za komedije. Nasmejao sam se na možda dve-tri scene i to je to, ovo ostalo već viđeno.

Уз претходне коментаре, да додам да је звук врхунски (y) - дијалози су (каткад можда и пренаглашено) јасни, теме одличне, просторност звука врхунска... Потврдио сам још једном да sam кућни surround ваљано поставио и подесио.
Кер је шмугн'о из собе већ на самом почетку, са првим дубоким басом. 🐕:LOL:
Нпр. када Paul потрчи за Jamesom (око сат времена од почетка филма), поред осталог, емитује се периодично "туп", које је тако позиционирано да погађа тачно у гледаоца/слушаоца, у чуду сам поч'о да се осврћем лево-десно.

Lady in the Water (2006)

Posle duze vremena ponovo ga ogledao...
Kad se setim da sam ga kad je izasao pirat slucajno putio iz dosade, srecom negde posle ponoci, mrak, tisina... I kako je legla atmosfera filma ... uf.... Muzika...

jedna od filmova koji me je bas odusevio na prvo gledanje... posle toga nije bilo to to... ali...

Nekoliko ilegalnih meksičkih emigranata pokušava da dodje do brzih poslova na jugu SAD-a, gde nailaze da jednu MILFaru i tu kreće fabula radnje.

Vrlo dobar i drži pažnju, definitivno vredan veće ocene, no kontam da se američki gledaoci nisu baš oduševili bez obzira na forsiranu toleranciju i ostale agende, pa su i spamovali niže ocene uvredivši se.

Ma iskreno meni lično uopšte ne smeta samo sam se malo našalio u vezi toga o čemu se uglavnom pisalo - ako je baš to što ljudi gledaju, neka slobodno pišu i komentarišu.

To je posledica snimanja ne kvalitetnih filmova. Danas treba pod lupom da nadjes odlicne filmove.

The Life of Chuck 8/10

Свету треба оваквих филмова. Браво за Фленагена, показује да може да режира шта год хоћете.

F1: d' Film. Krsh. Pogotovo muzika.
Vise je reklama, nego film.
Tj. bolji je kao reklama nego kao film.
Svim sponzorima je skocila akcija za oko 3.35% u roku od nedelju dana od kada je izasao u bioskopima.
Tako da je misija uspesno obavljena(y)

2/10 jer me je zabolela lobanja od buke F1 motora.

Vrh Dno