Šta je novo?

AliExpress - ŠTA DA KUPIM? (i komentari - iskustva u vezi predloženih proizvoda)

Nisam te baš najbolje razumeo, ali muku mučim da nađem nešto sa dobrim popustom, npr na coins bude 80%, a u prizeland nešto sitno ili ništa.

Prize land -> Missions -> Shop items with coin discount -> search bar -> nadjes sta ti treba ali je minimalni coin popust -> kliknes na oglas pa "discounted" kod cene -> "shop more" kod coin popusta -> sad te prebaci na glavnu coin stranu u aplikaciji i tu jednostavno nadjes i kupis pa se vratis skroz nazad na prize land i iskocice ti poruka koliko si vode dobio

Jel kupovao mozda neko neke setove burgija za drvo? Dajte link ako ima nesto povoljno

Prize land -> Missions -> Shop items with coin discount -> search bar -> nadjes sta ti treba ali je minimalni coin popust -> kliknes na oglas pa "discounted" kod cene -> "shop more" kod coin popusta -> sad te prebaci na glavnu coin stranu u aplikaciji i tu jednostavno nadjes i kupis pa se vratis skroz nazad na prize land i iskocice ti poruka koliko si vode dobio
Meni je jasno sve do ovog dela
Prize land -> Missions -> Shop items with coin discount -> search bar -> nadjes sta ti treba ali je minimalni coin popust ->

Nisam te baš najbolje razumeo, ali muku mučim da nađem nešto sa dobrim popustom, npr na coins bude 80%, a u prizeland nešto sitno ili ništa.
Ja imam popuste, 80-85-90% čak relativno često bude i 95% ali sve bezveze proizvodi, džaba ja otvaram i "lajkujem" ono što meni odgovara, to ne nudi u koinsima. Ili ako se nađe nešto interesantno onda ima šiping i naravno prebace dobar deo cene proizvoda u troškove isporuke pa ponuda nije više interesantna.
Počeo sam da kupujem gluposti kao ovo dole jer eto volim osvetljenje i izađe tipa 27 dinara...
1757537479575.png

I just found this on AliExpress:
US $1.63 | Mini USB LED Light Portable Book Reading Light LED Night Light DC 5V Foldable Eye Protection Lamp For Power Bank Computer

$0.17

Malo da uposlite silne punjace sto ste nakupovali
Svaki cas gubi kontakt i prestaje da radi kad se okrece i menja polozaj i nekad radi lepo a nekad ne. U sustini da ima pola metra, metar duzine a ne 15cm bila bi dosta zanimljivija i upotrebljivija stvarcica.

Kao što rekoh već, baš i nisu zvučnici za poređenje. Select 4 Go je konkurent JBL Go 4, i osim zbog nešto manjih dimenzija, JBL imho gubi u svim ostalim kategorijama.

Soundcore 2 imam čini mi se već 5 godina i prezadovoljan sam njime, ali za ovih par meseci sam isto tako zadovoljan i S4G-om, treba samo biti realan u očekivanjima o načinu upotrebe jednog i drugog.

Veliki + za S4G je što se u app koju si pomenuo može podesiti eq po ukusu - meni npr. paše više visokih i manje srednjih tonova nego na S2.
Slažem se, nisu za poređenje ali sam ih ipak upoređivao jer sam imao oba ispred sebe. 😋
Molim? 😊
Salim se, kupovao sam ove, nisu za metal dobre, ali za drvo mislim da ce posluziti

Kobaltne obično služe za metal, recimo bosch kobaltne burgije su dosta skupe ali ako bušiš pravilno, trajaće jako dugo a buše ugljenični čelik (carbon steel - "crni" materijal) kao sir. Ne znam kakvog su kvaliteta ove sa linka ali primarna namena im je bušenje metala. Može i za drvo naravno, ali burgije za drvo imaju špic na vrhu i po tome se prepoznaju. Imaš ih često u lidlu u kompletu i nema potrebe da se cimaš i naručuješ gvožđuriju iz kine. Evo jedne korisne slike.

1000015227.jpg

Gledao sam u lidlu, trenutno ima samo komplet od 4kom, to mi ne odgovara. Svakako cu ih uzeti, imam njihove za metal, ok su.

Da li vam rade oni store linkovi za klik(bilo ih je ispravnih 10) ? Tamo se pojavljuje neka taobao stranica sa greskom, navodno nije moguce pristupiti.

Neko rece da moze preko USA VPN-a , a neko drugi da Alija oce da opali ban za VPN ...

To je radilo kad se nema nikakav pristup tim stranicama, ali sada pristup postoji i govori da onih stranica više nema.

Sa telegram grupe, videcemo za kasnije

Prilozi

• Screenshot_2025-09-11-11-03-45-11_948cd9899890cbd5c2798760b2b95377.jpg
    Screenshot_2025-09-11-11-03-45-11_948cd9899890cbd5c2798760b2b95377.jpg
    142.9 KB · Pregleda: 215
Bukvalno ispod i iznad pise da ne radi trenutno, promenili su nesto.

Kad pustim Google Lens pretragu onog prozora koji izadje kad se udje na link, izlazi nesto nesto TaoBao

Da li se može na prize land igri dobiti neki coin, osim na tree levelu ? Jer tamo stoji onaj info kako može da se dobije 40/danu ali nešto računam da za naše tržište to nije aktuelno.

Poslednja izmena:
Stigao kineski analgin Movespeed SP05 256GB PSSD. Crystal disk mark odlican, h2test krenuo sa 400MB/s pa se znatno usporio posle trecine upisa (i zagrevanje verovatno kao faktor).

Prilozi

• movespeedsp05256gb.png
    movespeedsp05256gb.png
    23 KB · Pregleda: 65
  • Screenshot_34.png
    Screenshot_34.png
    10.7 KB · Pregleda: 73
  • IMG20250912091854.jpg
    IMG20250912091854.jpg
    135.5 KB · Pregleda: 68
Stigao kineski analgin Movespeed SP05 256GB PSSD. Crystal disk mark odlican, h2test krenuo sa 400MB/s pa se znatno usporio posle trecine upisa (i zagrevanje verovatno kao faktor).
Ne sećam se da li je bilo reči o tome šta je unutar ovih drajvova - kontroler, NAND, arhitektura (single-sided, heatsink/heatpads)? Mislim na one Sonizoon i sad ovaj Movespeed, da li je bilo još nekih?

Ne sećam se da li je bilo reči o tome šta je unutar ovih drajvova - kontroler, NAND, arhitektura (single-sided, heatsink/heatpads)? Mislim na one Sonizoon i sad ovaj Movespeed, da li je bilo još nekih?
Obično ubacuju šta imaju trenutno na lageru. Rade to često i velika imena, kamoli ultrabudžet proizvođači.
Dok služe služe, za tu cenu ne može se više očekivati.

Nazad
Vrh Dno