Šta je novo?

AliExpress - ŠTA DA KUPIM? (i komentari - iskustva u vezi predloženih proizvoda)

Sta uzeti 16a ili 20a obzirom da su mi osiguraci 16a :D kolko su ovi kinezi idealni?

Ja se ne bih usudio da ga stavim na nekog jačeg potrošača. Možda imam predrasude a možda je to samo moja savest.
Meni takodje ne da ovu cenu, da li si uspeo?

nisam, ali ćutim da se ne brukam da sam informatički nepismen ;D trebao si da pročitaš moje razgovore oko odabira AVR a, ili ti - nije žvaka za seljaka ;)

Hvala. Te cene su sa kuponima... Ne mogu da se kombinuju, nije mi hitno valjda će biti neki bolji popust.

I just found this on AliExpress:
US $11.50 | Tuya Smart Socket 2.4g WiFi Remote Control EU Version 16A/20A Voice Control Google/Alexa Timed Battery Monitoring

2 утичнице од 20а, 6.5 долара.
Meni dodaje poštarinu na dva komada.
Najisplativije je 1 kom 20A za $1.97, s tim što onda skine 295 novčića po utičnici.

Najbolje komad po komad naručiti.

Jel vrede nešto te utičnice?
Ne, po meni te sa Alia ne, jer su funkcionalne samo na manjim potrosacima..Ja sam uzimao neke deklarisane na 4.5kw, i stavljao TA pec od 2,5 kw..radilo jednu noc, posle toga pregore.. i tako veruj mi 3 4 uticnice tako zaredom, na telefonu rade, ali to nema poente onda...cilj mi je najvise da merim potrosnju. Ako gledas nesto, gledaj skuplje

Ne, po meni te sa Alia ne, jer su funkcionalne samo na manjim potrosacima..Ja sam uzimao neke deklarisane na 4.5kw, i stavljao TA pec od 2,5 kw..radilo jednu noc, posle toga pregore.. i tako veruj mi 3 4 uticnice tako zaredom, na telefonu rade, ali to nema poente onda...cilj mi je najvise da merim potrosnju. Ako gledas nesto, gledaj skuplje
Takođe sam koristio za TA peć, meni je utičnica izdržala nekih mjesec-dva i onda je crkao relej.

Ja ih koristim za manje potrošače i nisam imao problema. Jedna je stradala kada je udario grom u komšiluku, bukvalno otpao deo čipa, ostale su "preživele".

Ja uzimam zigbee verzije doduše, jer ne želim da ide preko kineskog servera, plus ove WiFi prijavljuju ljudi po netu da hoće da se gase, diskonektuju itd... Što se otvaranja tiče i ja sam se zezao sa tim dok nisam uzeo stegu. Sa njom se baš lako otvori, praktično iskoči plastika sama.

Koje su bolje od WiFi? Kakve druge postoje? Jel se ovo kontrolise direktno telefonom ili preko rutera?

Zigbee, ali za to treba gateway. Da, postoje aplikacije za kontrolu. Kod zigbee verzije može preko Zigbee2MQTT i Home Assistanta.

Zigbee su bolje ,al WiFi zgodnije za pocetnike. Sto se tice ispadanja iz WiFi mreze treba biti svestan da imaju mnogo losiji prijem WiFi signala u odnosu na telefon.

ja sam uzeo ugradnu wifi utičnicu, takođe radi preko tuya aplikacije, klima mi je zakačena na nju i vuče oko 1.8kW. Radi super za sad i ima merač potrošnje.
pisali smo i na prethodnim stranicama, postoji i wifi osigurač umesto klasičnog od 16A, takođe preko tuye radi, bojler šljaka na njemu od juna bez problema, takođe ima opciju za merenje potrošnje. Koštao je oko 1500 dinara (klot, bez coina i popusta).

proveri kupone za anker jer meni npr daje p20i za 9$
Kako? Pokušavam da uzmem kupon prodavnice ali ne uspevam.
Ma kakav Lenovo GM2 Pro za 10$, to su uzas slusalice u odnosu na P20i ili SoundPeats T3 Pro.

To se uzimalo za 2.5$ cisto za probu, za 10$ su dobre samo za preskakanje.

Da ne bude da ih kritikujem na slepo, uzeo sam ih i sam kad su bile 2.5$.

SoundPeats T3 Pro su juce bile 7.7$, za te pare odlicne.

P20i ako su 9$ su isto odlicne, uzmi njih npr.
Šta je bolje, sounpeats t3 pro ili p20i?

Kako? Pokušavam da uzmem kupon prodavnice ali ne uspevam.

Šta je bolje, sounpeats t3 pro ili p20i?
Uđeš na prodavnicu i imaš tamo kupon, ako ne onda zapreti prodavnicu i dobićeš kupon u porukama. Ja sam juče uzeo p20i za 9 dolara, što je džabe baš, kažu da su ok.
T3 Pro isto imam jer sam ih uzeo bio i za manje i za te pare su iskreno odlično, baš ću da ih uporedim sa p20i kada mi stignu.

Mislim da je danas već kasno, kod mene su cene ankera vraćene na staro. Nisu ni to neke astronomske cene, ali otišlo je gore za 3-4-5eur sve.

Nazad
Vrh Dno