Šta je novo?

Skoro savršeno kućište....

Meni baš dobro izgleda, ne znam ko je to "Everybody was wrong..:" jer nisam video još da je ovo neko napljuvao...

Ja bejah na ivici kupovine NZXT H7 Flow 2024 i odustao sam kad sam video da nema filtere.
Onda sam merkao razne Lian Li Lancool modele ali i oni nemaju filtere.
Onda rekoh sebi "šta izvodiš, Define S je odličan, ćuti i miruj".
Zatim sam naleteo na mod za prednju stranicu za Define S i to će mi rešiti glavni razlog da uopšte tražim nešto drugo...

Pre X godina, kao srednjoskolac, bio zaljubljen u Define R4.

Ja bejah na ivici kupovine NZXT H7 Flow 2024 i odustao sam kad sam video da nema filtere.
"Our newer cases (H6 Flow and H7 Flow(2024) do not come with dust filters because of our new optimized perforation pattern. It is ultra-fine so its intended to capture most dust and is easy to pull the panel and clean."

Danas svi ovo koriste, mnogi bez dodatnih filtera. Štede, mater im... Uglavnom, kada sam video da je na mom Antec C8 cela zadnja strana u tim "perforiranim rupama", bio sam zapanjen, jer tri ventilatora usisavaju vazduh kroz to. Mislio sam da ću svaka tri meseca najmanje morati da čistim prašinu unutar kućišta. Ali, znaš šta je najblesavije?? Neverovatno je koliko se prašine zadrži tu na tim "perforacijama". Evo, posle više od 6 meseci korišćenja Lian Li ventilatora koji uvlače vazduh kroz "perforirane rupe" nema ni blagih naznaka da im je potrebno čiščenje. I ja sam iznenađen time.
Naravno, ovo je moj slučaj, ne mora da znači da je kod svih tako.

Koliko sam video po komentarima, svima se brzo napuni kućište, moraju da ga čiste na nedeljnoj bazi...
Da, zadrže deo ali dosta i prođe, mnogo više no sa filterima. Što je najveća fora, ljudi koji su stavili aftermatket ili uradi-sam filtere kažu da uopšte nije naškodilo protoku vazduha, temperature su im skočila 1-2 stepena max. Znači, mogli su odmah da ih stave (proizvođači) ali su se primili na foru usisa bez filtera da bi im kućišta bila hvaljena po testovima. Za LIan Li Lancool kućišta makar mogu da se nađu originalni filteri na Aliju, Lian Li ih je napravio ali su rešili da ih prodaju odvojeno...
Razmišljao sam i ja da sklepam filtere od materijala sa Alija, magnetne trake i tanki mesh, ali mi se ne mlati sa tim. Radije ću da isečem "prozor" u prednjoj stranici trenutnog kućišta (Define S) i zalepim metalnu mrežu, da dobijem "mesh" prednju stranu. Još samo da nabavim solid bočnu stranicu, bez pleksija sa otvorom za vent, i nabudžim nekako USB-C napred, heh...

• Like
Reagovanja: cof
Koliko sam video po komentarima, svima se brzo napuni kućište, moraju da ga čiste na nedeljnoj bazi...
Pa, bar meni nije tako, a proveravam često, jer se na belom prašina manje vidi.
Nego, taman sam hteo da stavim ovo što je @ilidan postavio, ovaj Arctic bi ti baš legao, svuda ima filtere. :)
Šalim se, zanimljivo kućište, ali kao i svako prvo od nekle firme ima izvesnih mana i problema.

dva L :)

Sorry , my mistake. :)

Još jedno V2 kućište retko viđeno...

totalni promasaj sa ventovima, sa donjim gusi gpu i pravi turbulenciju jer nema dovoljno prostora, sa gornjim vraca topao vazduh koji izbacuje psu :D

psu i tako nece nikada upaliti vent cak i ubacuje malo vent u njega spoljni vazduh od gore :)
a za gpu nije toliko strasno, kontam da se te noctue dole vrte na nekih 500-600rpm

Ovaj video je neverovatna retkost. Ne zbog Fractal kućišta, nego je verovatno jedini video koji je Stiv napravio u zadnjih nekoliko godina a da je ne kraći od pola sata, nego traje manje od 20 minuta, što je zapanjujuće onima koji prate video klipove dotičnog gospodina. :) ;)

^ сад га јуре службе због сарадње са кином (Стева вергла мандарински као џун-џи)
а где је параноја, ту је и логореја ...

^ сад га јуре службе због сарадње са кином (Стева вергла мандарински као џун-џи)
а где је параноја, ту је и логореја ...
A zato on često obilazi Lian Li i Asus, može da vidi njihove proizvode pre svih, ja mislio zanima ga tehnika, kad ono... :)

P.S. Znam da su to Tajvanske kompanije, ali Tajvan je ime ostrva, ime države je REPUBLIKA KINA, ne NARODNA republika Kina kojom upravlja Xi.

Исто, баки. Само диверзификовали понуду да могу да "тргују" са свима.

Naletjeh danas na interesantno kućište od Gigabyte-a (C201 Panoramic ICE) pa ga uzeh onako "na slijepo" jer gotovo da ne postoji build sa njim a da je na netu (bez par shortova na YT što sam vidio), uglavnom jako zadovoljan, osvježenje posle dosadnog Pop Mini Air-a koje je jedva pola godine izdržalo kod mene. :) Zamijeno fabričke fanove sa Lian Li fanovima (side 2x Reverse Blade kao intake, a top i rear su klasični exhaust), vidjećemo temperature. Kvalitet aluminijuma solidan, prostora za cable managment takođe dovoljno, cijena skroz ok - oko 70e. Osvjetljenje je default, ne planiram da ostavim da šljašti ovako nego ne obratih pažnju prije fotografija, tek treba da se bavim time... :D

Prilozi

• 20250912_200246.jpg
    20250912_200246.jpg
    153.4 KB · Pregleda: 32
  • 20250912_200424.jpg
    20250912_200424.jpg
    159.4 KB · Pregleda: 31
  • 20250912_200458.jpg
    20250912_200458.jpg
    169.3 KB · Pregleda: 25
  • 20250912_200534.jpg
    20250912_200534.jpg
    147.6 KB · Pregleda: 23
  • 20250912_200606.jpg
    20250912_200606.jpg
    171.2 KB · Pregleda: 23
  • 20250912_200717.jpg
    20250912_200717.jpg
    136.1 KB · Pregleda: 35

Naletjeh danas na interesantno kućište od Gigabyte-a (C201 Panoramic ICE) pa ga uzeh onako "na slijepo" jer gotovo da ne postoji build sa njim a da je na netu (bez par shortova na YT što sam vidio), uglavnom jako zadovoljan, osvježenje posle dosadnog Pop Mini Air-a koje je jedva pola godine izdržalo kod mene. :) Zamijeno fabričke fanove sa Lian Li fanovima (side 2x Reverse Blade kao intake, a top i rear su klasični exhaust), vidjećemo temperature. Kvalitet aluminijuma solidan, prostora za cable managment takođe dovoljno, cijena skroz ok - oko 70e. Osvjetljenje je default, ne planiram da ostavim da šljašti ovako nego ne obratih pažnju prije fotografija, tek treba da se bavim time... :D
Jel to ugao slikanja, ili ti malo pada grafička? Da staviš neki gpu support?

Nazad
Vrh Dno