Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 13/13 Pro/13 Pro+

viber je malo upitan generalno, ne koristim ali notifikacije ili kasne dosta il ne dodju uopste

Jedino čekirati Show on lock screen i Background autostart?
Evo sad sam uspeo da rešim izgleda. Dug pritisak na aplikaciju ( u mom slučaju Viber), pa info, pa baterija, pa u okviru uštede baterije izabrati nema ograničenja ( meni je bila uključena ušteda baterije). I nakon toga obavezno restart uređaja. Sada radi.

Da li je neko primetio da se baterija brže troši nakon ovog poslednjeg ažuriranja?
Imam 13 Pro+ 5G već godinu dana i ne sećam se da sam do sada morao da ga punim dan za dan. Juče primetim da se baš brzo potroši, reko ajde bilo je doomscrollinga preko mobilnih podataka. Napunio ga popodne, i evo sad već na 56%...

Inače, ovo sa Viber obaveštenjima se meni dešava od kako sam prešao na HyperOS. U početku je telefon imao MIUI i lepo je radilo, od kad je došao HyperOS Viber obaveštenja se nekad polažu, nekad ne, nekad se ni zvuk ne čuje...

To je do Vibera, bukvalno ne znas sta te ceka kad stigne novi update za Viber...Sa WhatsApp-om recimo nikad nisamo imali problema ali sa Viberom jesmo (zena na Samsungu, ja na Xiaomiju)

Da li je pametno da prihvatim Ažuriranje od marta ili da ostane bez ?
Neki savet .

Da li vama kamera na Redmi Note 13pro plus pravi HDR fotografije? Šta god sam fotkao i pustio na tv-u nije izašla notifikacija za HDR. HDR je na kameri podešen na AUTO pošto ne postoji druga opcija sem da ga isključim.

Može li neko reći koliko je Samsung A56 8/128 bolji od ovog mog Note 13 Pro 5G 8/256? Ako uopšte i jeste...

Mogu da ti izvucem paralelu izmedju A55 8/128 i RN13P+12/512.Postojao je strah da cu sa konja na magarca.Posle par dana je nestao i ne bih se vracao na na A55.

• Like
Reagovanja: fiy
Redmi note 13 pro 4G dobio danas ažuriranje na 2.204 global verzija region Srbija.

Prilozi

• viber_image_2025-07-29_19-26-52-855.jpg
    viber_image_2025-07-29_19-26-52-855.jpg
    67.1 KB · Pregleda: 20
Ја сам данас добио 2.0.202.0

Koristim Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G i CrDroid rom A15, iskustva su odlična, jaka baterija, brz telefon i vanilla rom kao kod Pixel telefona bez bloatware-a (pokušao san da se naviknem na HyperOS ali ne uspevam, suviše mi je ograničen što se tiče custom-izacije i ne dopada mi se dizajn). Da li još neko koristi custom rom-ove na ovom telefonu i ima li neku preporuku?

Koristio sam EvolutinX i CrDroid ali mi nisu nesto legli, jeste telefon mnogo brzi i fluidniji, ali ima neke sitne bagove pa sam se vratio na Xeu...

Da li neko koristi Gcam za RN 13 pro plus i da li postoji način da se softverski ispegla sitno podrhtavanje prilikom video snimanja? Neverovatno mi je da još uvek nisu to ispravili iako imaju potpuno novi interfejs za kameru. Moj stari redmi note 8t je imao bolju stabilizaciju iako je bia samo EIS ( elektronska) u odnosu na RN 13 pro plus koji ima i OIS i EIS. Ta sitna podrhtavanja su vidljiva naravno na većem ekranu.

iskreno nisam primetio na rn13pro+ da ima problema sa gcam, kopao sam po podesavanjima i nisam pronasao nesto bog zna sta da ima da se namesti, mozda je bad port probaj stariju verziju porta za gcam

A koju verziju ti koristiš, ja sam malopre instalirao MGC_9.4.103_V8 , ali nikakvo značajno poboljšanje nisam video makar što se tiče videa. Štaviše, 1080 ne može u 60fps iako ima opcija i za 4K i FHD. Prosto video bude snimljen u 30fps i dalje su vidljiva ta sitna zamućenja i trzanja ( prilikom hodanja) kao i na njegovoj nativnoj kameri.

uf koristio sam do pre 2 meseca dok sam idalje koristio fon sad sam presao na iphone, verziaj je bila neka sa 220 ili 190 apk se zvao gcam pa verzija ako se dobro secam, i moglo je sve oko videa mada sam retko koristio video pa nisam ni primetio to za slike je stvarno top bila app

Vredi li kupovati Redminote 13 pro plus 5G?

I ako ne, sa kojim boljim telefonom ste ga zamenili
i zadovoljniji ste
(a da nije u preterano visem cenovnom rangu)?

Zavisi po kojoj ceni. Ja ga koristim eto godinu i nešto malo više, nisam imao neke zamerke na njega, lično bih voleo da je drugačiji format da je malo ekran širi s obzirom da sam imao Redmi note 8t. Ono što bih istakao kao najveću prednost je jako brzo punjenje baterije ( 19 min 0-100%). Ta sitna trzanja prilikom video snimanja rešio sam aplikacijama ProShot i Cinema fv-5. Sve u svemu zavisi šta ti je bitno kod telefona.

Ја сам узео неко закривљено стакло које се лепи са неком лампом. Лепо је легло, не пушта ваздух.
Мислим да је било 1600 дин.

Nazad
Vrh Dno