Šta je novo?

Veš mašine

Hon je aplikacija koju koriste Huver, Kandi i Hajer.
Imaš gomilu dodatnih programa i statistike, kao i dodatnih opcija.

Cao svima, ako neko zna....

Postoji radnja u Beogradu, na kraju Bulevara, gde se moze kupiti bela tehnika sa malim ostecenjima. Uredjaji su u principu novi, radjeni su za italijansko trziste, imaju sitne ogrebotine i sl. i budu obicno 10-15k jeftiniji nego u nasim mainstream radnjama (a radjeni za Italiju).
Kupio sam juce trecu ves masinu tamo, sa prve dve sam bio zadovoljan, koriscene po 7-8 godina, sto je rekao bih ok u danasnje vreme.

Ok, masina od juce, neka Candy. Ne bih ulazio u to da li sam pogresio i da li je to "onaj Candy od pre...", masina je vec kupljena, idemo dalje.

Pitam prrodavca pri kupovini: "Sta je ova smart stvar na njoj i kako funkcionise", misleci pritom na hOn, za koji sam juce prvi put cuo, a sad vec kontam sta je, citao sam.

Prodavac mi kaze nesto u fazonu: "A to nemojte da povezujete, posto su one radjene za italijansko trziste, blokira se masina (sta god to znacilo) ako se poveze kod nas i mora onda da se popravlja elektronika."

Kao nekome ko radi kao linux i cloud admin, plus sto mi je hobi bukvalno bio smart home do pre par godina (sad sam malo "umro") i imam mnogo smart home uredjaja, 99% na open source u kombinaciji sa gomilom ESP32, u najmanju ruku zvucalo mi je cudno ovo sto je prodavac rekao. Ok, ne kazem da nije moguce, postoji u nekim sferama iz nekog razloga geoblocking, ali mi ovo stvarno cudno da ce da ti se "blokira" (sta god to znacilo) uredjaj, ako ga koristis u drugoj zemlji i da onda moras da ga popravljas (razumeo bih da ispise neku poruku tipa "not supported country" ili slicno).

Elem, trazio po internetu i nisam uspeo da nadjem neki relevantan info o ovome, pa me zanima da nema neko slucajno iskustva, jer verujem da nisam jedini koji je kupio tamo neki uredjaj za italijansko trziste, koji podrzava hOn platformu.

Iskreno, mislim da prodavac ne zna sta prica, ali mozda i gresim, ko zna.

Hvala
Ja bih rekao da prodavac nema pojma. Jedino ako je masina ukradena, pa prijavljeno. Mada mi je to malo verovatno. hOn aplikacija je polusmece, uzasno spora i bagovita, nelogicna. Imaju 98 programa za pranje od kojih se neki programi samo razlikuju da li je ukljucena para ili ne. Pritom, para se moze ukljuciti za skoro svaki program, osim onih gde je u programu Steam ukljuceno po defaultu. Ako je Candy iz simply-Fi serije uredjaja, onda moze i Candy simply-Fi aplikacija koja po izgledu deluje mnogo bolje od hOn.

Hon je aplikacija koju koriste Huver, Kandi i Hajer.
Imaš gomilu dodatnih programa i statistike, kao i dodatnih opcija.
Hej, hvala, znam sta je hOn 😁.
Mene je zapravo interesovalo da li je neko imao iskustva sa povezivanjem uredjaja, ves masine u ovom slucaju, na hOn u Srbiji, a da je ta ves masina proizvedena za drugo trziste, Italijansko u ovom slucaju (kao sto sam uostalom i napisao u prethodnoj poruci).
Hvala.

Ja bih rekao da prodavac nema pojma. Jedino ako je masina ukradena, pa prijavljeno. Mada mi je to malo verovatno. hOn aplikacija je polusmece, uzasno spora i bagovita, nelogicna. Imaju 98 programa za pranje od kojih se neki programi samo razlikuju da li je ukljucena para ili ne. Pritom, para se moze ukljuciti za skoro svaki program, osim onih gde je u programu Steam ukljuceno po defaultu. Ako je Candy iz simply-Fi serije uredjaja, onda moze i Candy simply-Fi aplikacija koja po izgledu deluje mnogo bolje od hOn.
Hvala. I ja mislim da nema pojma sta prica.
Kao sto rekoh, nije mi strana materija home smart uredjaja, ali za hOn sam prvi put cuo juce. Uglavnom koristim open source pa valjda zato. Ako povezem ovu masinu na hOn, bice to prvi uredjaj u kuci posle duuuugooo vremena, na nekom vendor cloud-u, a da nije kontrolisan iz lokalne mreze.

Elem, videh povrsno juce dok sam citao, da postoji i Simply Fi. Koliko sam razumeo, Simpli Fi mu dodje kao neka preteca hOn-a, u svakom slucaju noviji uredjaji su na hOn. Na masini pise hOn, ne pise nigde Simply Fi, pa kapiram da ga i ne podrzava.
Nema veze videcu. Iskreno, nemam pojma zasto mi to uopste i treba, kad u slucaju ves masine mora neko fizicki da dodje da je napuni, pa tada moze i da ukljuci odlozeni start, mislim nije da se nesto puno dobija remote kontrolom ves masine, ovo vise sto volim da cackam 😁

Poslednja izmena:
Pa čisto sumnjam da je moja veš mašina proizvedena ciljano za tržište Srbije.
U svakom slučaju, Hajer veš mašine ne mogu da rade u punom potencijalu bez aplikacije. Verovatno je tako i kod drugih mašina u grupi.

Verovatno mogu,ali je komplikovano paljenje nekih funkcija preko displeja mašine,držiš dva dugmeta par sekundi ili slično....

probao sam da smanjim pritisak i opet je cas ovako cas onako, nekad uzme omeksivac u sred pranja, a nekad na kraju kad treba.
reklamiracu ali imam osecaj da nece da uvaze, da li tu ima neke popravke ili su jednostavno lose napravljene?

da li to vazi za sve gorenje masine da su sada hisense, da li znas za neki model gde je to bolje uradjeno i da nema taj problem sa omeksivacem?
Nisu sve hisense. Moja nije, a hisense su one koje u svom nazivu imaju slovi "H" Moja wnei94bs nikada nije uzela omeksivac pre vremena, pritisak pusten na maksimum. Kao i sa masinom, nikad ni jedan problem. A peeeeree dooosta bas.

Nosač amortizera najverovatnije, fabrička greška.
Bio je serviser iz Gorenja 2 puta iz NV i dalje ne moze da resi problem i treba opet da dodje,plus ova masina uopste ne moze da ispira prasak ni posle 5 ispiranja i to sam primetio,a uospte ne stavljamo puno praska i ako nas serviser ubedjuje da stavljamo mnogo praska (159 ml za punu masinu i 100ml za pola masine,a prasak je Persil).Mene samo zanima kako je prosla SensoCare ispirala odlicno sa istom kolicinom praska,a jos je uzimala manje vode za pranje i ispiranje nego ova.

Bio je serviser iz Gorenja 2 puta iz NV i dalje ne moze da resi problem i treba opet da dodje,plus ova masina uopste ne moze da ispira prasak ni posle 5 ispiranja i to sam primetio,a uospte ne stavljamo puno praska i ako nas serviser ubedjuje da stavljamo mnogo praska (159 ml za punu masinu i 100ml za pola masine,a prasak je Persil).Mene samo zanima kako je prosla SensoCare ispirala odlicno sa istom kolicinom praska,a jos je uzimala manje vode za pranje i ispiranje nego ova.
Ne znam sta je sa tvojom masinom, ali svi su generalno zadovoljni sa njihovim performansama. Nesto ocigledno nije u redu sa tvojom.. Ta masina koristi i vise vode nego prethodne generacije i trebala bi bolje da ispira

Da,koristi vise vode od prethodne SensoCare i za pranje i ispiranje cak i ako ne stisnem taster za vise vode.Ne znam sta se desava,ali ves je neispran od praska cak i posle 5 ispiranja,a sa praskom ne preterujem.Imam jos 4 Gorenje WNEI/WPNEI modele u okolini stare 2-3 godine i svima radi super samo meni zapao baksuzan model.Prvo sam zvao E kupi da je reklamiram posto sam je tu kupio,ali mi se niko nije javljao na telefon pa sam im pustio mejl.Pa sam posle zvao Gorenje,a iz E kupija se javili tek posle nekoliko dana.

Da,koristi vise vode od prethodne SensoCare i za pranje i ispiranje cak i ako ne stisnem taster za vise vode.Ne znam sta se desava,ali ves je neispran od praska cak i posle 5 ispiranja,a sa praskom ne preterujem.Imam jos 4 Gorenje WNEI/WPNEI modele u okolini stare 2-3 godine i svima radi super samo meni zapao baksuzan model.Prvo sam zvao E kupi da je reklamiram posto sam je tu kupio,ali mi se niko nije javljao na telefon pa sam im pustio mejl.Pa sam posle zvao Gorenje,a iz E kupija se javili tek posle nekoliko dana.
Javi ishod

Danas sam dobio pare nazad za godinu i po staru Gorenje WFLP7012EM. Pokvarila se pre tačno 40 dana, prijavljen kvar, zavedena reklamacija, bio majstor i kao naručio delove. NIje otključavala vrata posle kraja programa. Nego uključiš još jednu centrifugu pa onda odključa. Čekali se delovi (ovde neko reče da delova ima ko pleve) 30 dana ( iz Slovenije?) i nisu stigli. Pa onda treba da stignu neki papiri, pa da serviser dođe po mašinu da nosi i da mi da papir sa kojim idem u prodavnicu da uzmem pare ili novu mašinu (istu takvu, koja se pokvari i ne može da se opravi). Naravno ja uzeo pare nazad jer sam novu već kupio čim je prošlo onih zakonskih 30 dana za rešavanje reklamacije. Sve je to OK, bili su ljudi korektni, ali je danas taj serviser koji je došao po veš mašinu rekao nešto u stilu da se to ne vredi opravljati. Ispada da su oni svo vreme znali da je neće opraviti nego su me namerno ostavili 30 i više dana bez mašine za veš. Sa Gorenjem sam završio zauvek. Kažete ima delova. Možda ima ali ne i za moju mašinu. Popeo sam se svim rođacima i prijateljima na glavu dok sam kod njih prao veš. Tačno treba da ti daju zamensku mašinu dok tvoju ne oprave. Sramota na kvadrat.

A bar 936368836835 puta je ponovljeno na ovom forumu da se mašine tog brenda ne kupuju.

Koja je to radnja u BG koja prodaje malo oštećene uređaje? Daju li garanciju?

Posle pijace u MML sa desne strane. Ne očekuj neki izbor

Bio serviser 3 put i nije popravio masinu.Kaze on sve je to u redu napunili smo je punu pa je on pustio da pokvasi ves i vratio na centrifugu i culo je se skripanje kad je centrifuga i on kaze da je sve u redu velike su ove masine 8kg vesa (zapremina bubnja ista kao kod prethodne sensocare od 7kg????),i objasnjava kako treba da se sipa 1/4 posude praska kao da sam lud.Pa ona ni sa Persil disc kapsulom ne moze da ispere cak ni sa ukljucenom opcijom vise vode i kad povratim da opet ispere nista ne dobivam.

Bio serviser 3 put i nije popravio masinu.Kaze on sve je to u redu napunili smo je punu pa je on pustio da pokvasi ves i vratio na centrifugu i culo je se skripanje kad je centrifuga i on kaze da je sve u redu velike su ove masine 8kg vesa (zapremina bubnja ista kao kod prethodne sensocare od 7kg????),i objasnjava kako treba da se sipa 1/4 posude praska kao da sam lud.Pa ona ni sa Persil disc kapsulom ne moze da ispere cak ni sa ukljucenom opcijom vise vode i kad povratim da opet ispere nista ne dobivam.
Zao mi je sto ti zapao takav model. Zato sam ti cini mi se rekao da uzmes wnei94bs, koju imam ja. Ima veci bubanj od ove tvoje, i nikakav problem sa ispiranjem. Koknemo praska i praska, sve lepo ispere. Ko zna, mozda im se i programi razlikuju u zavisnosti od velicine bubnja?

Programi su potpuno isti.Videcu probacu da stavim jos manje praska,ali napominjem da ne stavljam vise od 159ml za punu masinu,Persil je u pitanju.

Programi su potpuno isti.Videcu probacu da stavim jos manje praska,ali napominjem da ne stavljam vise od 159ml za punu masinu,Persil je u pitanju.
Nije do praska. Mi koknemo po dve, tri case od jogurta nekada direkt u bubanj, sto je svakako previse, ali sve se lepo ispere. Da napomenem da mi sve nakon zavrsetka pranja, okrenemo na dodatno ispiranje, jer patimo od alergija.

Potrebna mala pomoc.
Ima li gde da se kupe dve sipke (blokada ili slican zamenski set) za osiguranje bubnja prilikom transporta?
Treba da se selim pa gledam kako osigurati bubanj prilikom transporta. Jedna ideja mi je da otvorim gornji poklopac i naguram stirodura da bubanj ne moze da se pomera.

Trazim masinu za pranje i susenje vesasa kapacitetom od minimum 9kg/6kg i 1400 obrtaja. Da li је neko imao iskustva sa nekim od ova dva modela? Koji biste mi vi preporucili?

Sta je otislo ovde pa se cuje ovako? i koliko joj dajete da ce preteci :)

Potrebna mala pomoc.
Ima li gde da se kupe dve sipke (blokada ili slican zamenski set) za osiguranje bubnja prilikom transporta?
Treba da se selim pa gledam kako osigurati bubanj prilikom transporta. Jedna ideja mi je da otvorim gornji poklopac i naguram stirodura da bubanj ne moze da se pomera.
Pretpostavljam da si one šrafove izgubio što su bili u njoj kad je stigla?

Selio sam svoje stvari više od 10 puta, a još toliko drugima i nikad nismo stavljali te šipke (jer ih, naravno, niko nije imao) i nikad nismo imali neki problem. Jeste sigurnije sa šipkama, ali nema problema ni bez, ako se vozi pažljivo, jer nije to toliko osetljiv uređaj. Više mi je veš napravio problema, kad se pri pranju zaglavi na jednu stranu, nego bilo kakav prevoz.🙂

Pretpostavljam da si one šrafove izgubio što su bili u njoj kad je stigla?
Bacio. Nisam ocekivao niti saM imao nameru da se selim. Selidba odradjena sad videcemo sta je da masinom veceras kad se upali. 😇

Za 35-40 hiljada sta uzeti?

Kao suzio izbor na ovo najbolje od najgoreg, ali ako ima nesto pametnije javite ili potvrdite nesto od ovoga

Beko B3WF U7841 WB
Gorenje WPNEI94A1SWIFI
Candy CSO486TWM6/1-S

sve je 8-9 kg, kao energetska klasa A, buka navodno Beko i Candy 72dBA Gorenje 76dBA.

Gorenje shvatih naj servis, ali mozda i najvise zalbi na kvalitet. nekima radi ok i znaci servis sigurnost, drugima nije vredno
Beko losiji servis i spominju se problemi sa predugim programima, nekad i kvalitetom masina i pranja.
o Candy se najmanje prica, a i najcesce pominje da nije sto je bio
...tako da ne znam vise pa pomagajte

Vrh Dno