Šta je novo?

Samsung televizori

MarcusS

Slavan
Učlanjen(a)
02.06.2007
Poena
445
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5600 & ID-COOLING XTS 224
Matična ploča
AsRock B550m STEEL LEGEND
RAM
2x16 GB Corsair Vengeance RGB PRO sl 3600mhz
GPU
Sapphire PURE 7700XT 12GB WHITE
Storage
M.2 Kingston KC3000 512GB + 2TB Toshiba + 4TB Seagate
PSU
Cooler Master Bronze 650w
Kućište
Zalman S5 White
Monitor
Benq Zowie XL2540K
Miš & tastatura
Logitech G910 spectrum & Logitech G PRO mouse
Ostale periferije
Logitech G PRO X
Mobilni telefon
Google Pixel 7 Pro
Pametni uređaji
Huawei Watch GT2 Pro
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Ako ima tema ispravite me, pretražio sam sve dva puta :)

Ima li neko info o ovom modelu, pošto vidim da ima svega 7, 8 strana na google-u o njemu: Samsung QE65Q82RATXXH

Koju dijagonalu ekrana tražiš?

77 inča gledam, mada bih mozda i najradije išao na 83 inča S90D woled.. Al tu ipak uskace dilema i za LG C4, mada sam generalno naklonjen samsungu zbog ekosistema (baš nam je praktično da iskoči obaveštenje da je veš mašina gotova ili vrata od frižidera ostala otvorena 😊)

Pozdrav. Kako se pokazao QE55S90C? Da li ima neko iskustvo sa ovim tv-om?
Vrhunski se pokazao i još uvek se pokazuje, uparen sa Q700C soundbarom tako da Q Symphony pokazuje svoj pun potencijal. Ogromna preporuka.

koji model? a šta fali da otvoriš novu temu?

na prvu loptu bih rekao da primerak nije ispravan

Jel od prvog momenta kad si ga otvorio takav?

Šta kupiti, ovaj D je noviji model
ili
Ja sam uvek za novji model

Bolji panel, noviji softver, unapređen daljinski, wifi poslednje generacije 7, bluetooth poslednje generacije itd.

To je moj lični stav što ne znači da svakome to odgovara

@torpedoo

Sigurno si i sam googlao razlike, ali ono sto lako promakne ako gledas poredjenje na npr rtings.com je da s90d dolazi sa 2 moguce vrste panela.

Na prošloj strani je to lepo objašnjeno:
Sudeći po onome što ljudi pišu na netu, može se po oznaci TV-a odgonetnuti koji je panel. Na primer ovaj je QE65S90DATXXU dok sve ostale veličine (48, 55, 77 i 83") nose oznaku QE48S90DAEXXU. Poslednja 4 slova navodno označavaju panel. Kod S95D u svim veličinama ide QD-OLED i svaki nosi oznaku QE65S95DATXXU.
Mene ovo navodi na zaključak da taj model s90d od 55 inca ima "slabiji" panel (woled) nego s95c od 55 inča (qd-oled).

Ovo slabiji pod znacima navoda, zato što sam ja na kraju kupio tv sa tim istim woled panelom 🤪 taj panel je u stvari kupljen/pozajmljen od LG C4 modela, nije originalno samsungov. Meni je taj kombo bio nakaradan, pa sam bez puno dileme uzeo LG C4 u željenoj dijagonali i uštedeo podosta u odnosu na S90D u toj istoj dijagonali. Ne mogu da se požalim na sliku, jedino se pitam koliko manje refleksije bi bilo preko dana pošto je dnevna soba prilično osvetljena. S95C kao i S95D ima antirefleks foliju/premaz koji značajno smanjuje refleksiju..
Ekran na s90d tj LG C4 izgleda meni lično kao crno staklo, bukvalno sve se oslikava na tv kada je ugašen. Kada je upaljen nije toliko problematicno sa bojama, ništa nije isprano ali se primećuju refleksije u pozadini (iz mog iskustva iz svetle prostorije)..

Plus sto S95C ima one connect box, to je rekao bih vrlo zgodno 😅

Nazad
Vrh Dno