Šta je novo?

Diskusija o cenama kripto valuta (2025)

Idealan scenario... da zatvorimo 4200$ weekly, pocetak nedelje konsolidacija, mozda nagore malko da pokupimo shortove, zatim na 3800-3900 likvidacije i potom lov na ATH.

Videcemo koliko su SBET I BMNR prikupili novca za kupovinu ove nedelje (negde sam procitao oko 400m sto je prakticno 100k ETH), i da li ce odmah krenuti sa kupovinom ili ce biti strpljivi i cekati ovaj pad na 3900 (ne bi me cudilo, ipak su PRO)

Raketa moze ubrzo i da padne, nema pravila. Gomilu ljudi hype kad uhvati, mozak cao i onda kuknjava, sto nisam izasao. Treba izaci manjim delom na vama prihvatljivoj (realnoj) ceni, da vam posle ne bude krivo,pikove ne treba juriti. A sanse za jeftiniji ulazak ce sigurno biti.

Zavisi gde ti se nalazi ćošak ;)
Moje mišljenje je da će kraj ciklusa biti početkom 2026. Odnosno da alt sezona nije ni krenula. Sad se akumulira ETH, pa tek posle njega će krenuti large caps (tvoj uniswap), pa small caps i svi koji su napravili pare u ovim delovima ciklusa, na kraju će kupti btc (većina) te krajem godine očekujem novi ath za btc. Posle kreće pad i tako sve u kru

Ja sam 80-90% svog porotfolia pretocio u FIAT u Maj-u ( ili kad vec ) i tu nije ulogu igrala samo cena vec i zivotne okolnosti .

Iskrenonovo sve sto radim sad je "igranje" da mi brze prodje vreme do BEAR marketa i sad mi je napameti kako skupiti sto vise love da tad uletim.

a chartove gledam jednom u par dana ..

Nego da kad kazem "iza coska" mislim nedelju-dve do mesec dana..

To je moje misljenje.

Crni Franjo, koliki ti je procenat portfolija u ovim mega ultra novčićima :D? Kod mene se dobro kotiraju. Šiba na 0,24%, Pepe na 0,17%.

1000020776.jpg

Samo ću reći da sam imao nerealizovan profit na shibi u martu 2024 za trećinu stana u mestu gde živim 😂

Nisam izašao ni tada ni u januaru ali sam malo tradeovao pa sam samo pojačao broj novčića ali je vrednost ni blizu gde ga čekam. Očekujem neki degen run u nekom trenutku. Ako ne, čekamo bear i kupujem solanu, sui, eth, btc i ajmo jovo nanovo :)

Imam i RVN, 1,26% portfolija. Ja sam više za konzervativni portfolio. BTC 45,34%, ETH 28,38%, XRP 9,71%, BNB 6,76%, sve ostalo ispod 2%.

Kako ste postavili izlaze za ETH?

Ja sam izasao na 4600$ sa malom kolicinom s namerom da dokupim kad bude pad (da mirno spavam veceras). S obzirom da se onaj pad do 3900$ nije desio kako sam se nadao, nakupilo se bas dosta long-ova od 3400$ pa na gore, tako da se sada samo uvecala sansa da bude pullback. Medjutim, ako i ne bude nista, nece mi biti zao jer vecinu ne prodajem, tek tamo oko 8k cu prodavati opet deo.
Market sada reprice-uje rate cut u septembru i pogotovo ove vesti za 20b raise-ovanih za dodatne kupovine...
Logicno je da imamo jos nedelju dve dana prostora za rast za ovaj trenutni mini bull ciklus, tako da ne znam sta bih posavetovao, mozda najbolje DCA out pa postaviti odavde do 6k kao neki cilj do kraja avgusta, pa koliko prodje prodje

Odakle vam 8k? Vidim da vas nekoliko spominje to.

Sestica bi za mene bila odlicna, sve preko toga mi izgleda nerealno ali nista nije nemoguce i naravno da bi volio da ide i preko.

ma ne treba ti ww3 sta bude neka glupost kinezi zabranili, sje8u usdt neke sandkice i da vidis baki ide sveca odma. Par puta sam se kajao sto nisam izasao dosao je red na to da vidimo kako je kada se kajes sto si izasao :D poslednji put 16 kom eth na 900 otislo pre onog prvog ATH na 4k eto mozda i sada bude tako 5x :D

Naleteh na zanimljivu analizu pa rekoh da podelim... navodim glavne zakljucke samo taksativno:

- Snazan argument da je ETH od $4.700 danas fundamentalno jaci od ETH od $4.800 iz 2021. godine: Spot ETF-ovi, pristup 401k za BTC i ETH (americko penziono osiguranje) i pozitivni regulatorni pomak da stablecoin-e da nisu hartije od vrednosti.

- Institucionalna traznja i interesovanje najvecih asset menadzera predstavlja potpuno novu trzisnu silu za ETH: juce je preko spot ETF-a kupljeno 50% stvorenog ETH-a od prelaska na PoS (u vrednosti preko 1 milijarde dolara).

- Tom Lee je postao "Saylor" za ETH sa svojom kompanijom BitMine, a sada planira da podigne jos $20 milijardi za kupovinu ETH. Pored njega tu su i druga zvucna imena poput Peter Thiel-a, Trump-a, Billa Miller-a koji javno podrzavaju Ethereum i doprinose 'mainstreamizaciji"

- a sada ono glavno - da li su predvidjanja od cak $10k opravdana?

- u prethodnim bull run ciklusima ETH je dostizao 35% trzisne kapitalizacije BTC-a. Prema trenutnoj vrednosti BTC-a to bi dovelo ETH do $6.000. Medjutim ako BTC ode na $150k to dovodi ETH projekciju na $8.656

- Jos jedno interesantno poredjenje jesu performanse BTC u odnosu na njegov ATH iz 2021. godine. On je ostvario 1.77x (vodjen istim faktorima gore navedenim) sto kada se primeni na ETH dovodi do targeta od $8.634

Meni sve ovo deluje kao gornja granica, ali range od $6k do $8k je sasvim realno ostvariv sto bi bilo skoro 2x od ovog nivoa.

Ajmo sada da probijemo taj ATH, to je prvi korak 😃🍺

Thew more things change the more they stay tha same.
Eto ga, podaci o inflaciji i u padu smo, i opet ponovo...😅
Mislim da je to privremeno i da će inflacija da bude gorivo za raketu.
U septembru će možda biti neki pad.
Celo leto rastemo, kad prođu odmori mora malo da se rashladi tržište, a možda i neće privremeno, nego trajno. Mislim da možda već za vikend ETH probija stari ATH sa USD.

Kakva bi to žurka bila da čovek nije prodao na 3800 😆

Nazad
Vrh Dno