Kako ide ovaj proces uzemljivanja. Sonde bi trebale da se zabodu u zemlju 2/3m, ali kako to da uradim? Ne moram valjda zvati bager da mi kopa rupu samo zbog toga? Sta znaci "pa smo morali nove metalne profile da ukucavamo u zemlju", Cime?Meni je majstor koji je radio hybridni sistem zahtevao da sa radi ponovo uzemljenje. Ispitivao je otpor uzemljenja mislim sa nekim Fluke uredjajem i ustanovio da elektricar u sivoj fazi nije adekvatno uzemljenje odradio, pa smo morali nove metalne profile da ukucavamo u zemlju. Ostala je nedoumica da li je to uzemljenje bilo uslov za postavljanje sistema ili je insistirao reda radi da se odradi, jer svaka kuca treba da ima adekvatno uzemljenje.
Sacekas da bude neka kisa da smeksa zemlju, trebaju ti neke manje merdevine za pocetak, uzmes neki veci cekic i udriKako ide ovaj proces uzemljivanja. Sonde bi trebale da se zabodu u zemlju 2/3m, ali kako to da uradim? Ne moram valjda zvati bager da mi kopa rupu samo zbog toga? Sta znaci "pa smo morali nove metalne profile da ukucavamo u zemlju", Cime?
Upravo tako, baterije se pune dok ima sunca.
Dok ima energije u baterijama inverter pretvara DC iz baterija u AC (potpuno off-grid).
Kada se baterije isprazne, unutar invertera sklopka prebaci tako da trosi struju iz mreze (nema vise nikakve veze sa baterijama).
Na ovaj nacin sistem moze raditi i ako ima nekoliko oblacnih dana pa se baterije ne mogu napunit. Samo direktno trosim struju iz mreze.
Da li je isti princip kao sto sam opisao?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari