Da ponovim šta ti se desilo svojim rečima, pa me ispravi ako grešim, pošto me je prvi deo malo zbunio. Naplaćeno ti je 40 EUR za oba smera i očekivao si da ti se vrati 20 EUR zbog povratka koji nisi iskoristio. Ipak, "naplaćeno" ti je dodatnih 20 EUR umesto da bude refundirano.
To mi prvenstveno liči na Yettelovu grešku u računanju, koja će se ispraviti knjiženjem. To im je bilo karakteristično za stari Mobijev sistem, a najlakše se videlo sa uplatama na bankomatu. Uplatiš tipa 10k, a Mobi kaže da ti je tekući račun u minusu, jer i uplatu pre knjiženja vidi kao odliv, iako stoje dva minusa, koja nakon knjiženja postaju plus. Još se više "ukopaš" ako sve to odmah prebaciš na štednju, čime si u minusu 20k, hahah. Ali to je samo greška u prikazu, nisi stvarno u minusu i mogao bi da raspolažeš eventualnim ostatkom sredstava. Jeste da smo sada u potpunosti na novom sistemu, mada je sve moguće, možda su nešto kombinovali kad su ugasili stari.
Ovo je, naravno, jedna pretpostavka šta se desilo, a može da bude i da je platni procesor uradio to što si rekao, mada bi mi to iskreno bilo čudno. Možda je čak i specijalni slučaj, da su ti slučajno (ili iz nekog njihovog internog razloga namerno) refundirali svih 40 (što još ne vidiš), pa naknadno naplatili novih 20 (što odmah vidiš), kako bi ispeglali. Mogućnosti su razne.
Što se opšte priče tiče, refundacija može da bude proizvoljnog iznosa. Primera radi, na Temuu imaš pravo na korekciju cene, što je refundacija razlike između veće cene nečega u trenutku kada si kupio i manje koja je postala aktuelna u određenom periodu nakon tvoje kupovine. Ako bi to pratio svakodnevno, mogao bi da nakrcaš dosta refundacija od nekoliko dinara i sve bi bile obrađene odvojeno. U suštini refundacija čak ni ne mora da bude vezana za konkretnu transakciju, ima tu više aspekata.