Šta je novo?

Raiffeisen bank

Већ неколико година имам отворен iRačun у Рајфајзен банци. Пре неких месец дана су ми стигле физичке Дина и Виза дебитне картице. За Дину сам добио ПИН, али за Визу (на којој нема никаквог инфо сем мог имена) не могу сазнати који је ПИН. Покушао сам да је додам у RaiPay апликацију, али безуспешно. Да ли неко зна солуцију?

Мислим да је исти као и за стару Визу (дигиталну или физичку, зависи који си до сад тип иРачуна имао).

Treba da je isti PIN kao i na prethodnoj Visa kartici. Prvo je aktiviraj na nekom POS terminalu ubacivanjem u aparar i kucanjem PIN-a ili na bankomatu…

Већ неколико година имам отворен iRačun у Рајфајзен банци. Пре неких месец дана су ми стигле физичке Дина и Виза дебитне картице. За Дину сам добио ПИН, али за Визу (на којој нема никаквог инфо сем мог имена) не могу сазнати који је ПИН. Покушао сам да је додам у RaiPay апликацију, али безуспешно. Да ли неко зна солуцију?
Isti je PIN kao na staroj digitalnoj. Vidiš ga kroz RaiPay, ako ti je stara digitalna dodata u RaiPay. Ako ti stara nije dodata i ne možeš da je dodaš, kontaktiraj tehničku podršku za RaiPay kako bi ti omogućili dodavanje te nove da bi mogao da vidiš PIN. Pre toga je aktiviraj u aplikaciji. I prva upotreba je kontaktno, sa ubacivanjem, i potvrdom PIN-om.

Исту сам ситуацију имао само се ја нисам сећао пин-а са дигиталне vise и само сам поднео захтев за реиздавање пин-а, после 4 дана стигао у филијалу

Imam Biznis iRacun par godina. Nisam uzimao fizicku platnu karticu jer mi nije trebal (placam ebankingom). Medjutim, sad mi je yatrebalo jer je APR uveo online podnosenje zahteva koje radi samo ako se naknada placa online na njihovom sajtu.

Za platnu karticu moram da idem u ekpozituru. Ono sto mi nije jasno, da li cu za tu karticu placati lihvarsku mesecnu naknadu?

Predao zahtev za novu karticu. Biće za 5 do 7 dana. Veoma ljubazno osoblje. Čak je zvala da pita da li se izrađuje nova kao nova zato što je na zahtev pre vremena. Odgovor je pozitivan.

Kada ce da puste novu aplikaciju m.trading za trgovanje akcijama?

Dodaj staru karticu u raipay tako sam ja izvukao pa aktivirao fizičku kasnije.Čak nije htela da prodje u app pa sam dobio da šaljem mejl poslao ljudi odblokirali na app i čak kad dodao poslali mejl da provere jel sam je ja dodao na uredjaj
Pozdrav

Postojala je odredba gde oni koji imaju svoj pos terminal ne plaćaju penale za neostvareni promet. Da li se i to menja?

Jel su menjali nesto oko dizajn karticq treba da mi stigne Visa Premium Debit. Vidim u aplikaciji da nema dizaj prazna slika.
ja sam pre koji mesec uzeo visa gold premium i kartica je pola zlatna pola kao karbon, sta znam okej je. Na kraju krajeva kartica stoji u novcaniku ne secam se poslednji put kad sam je koristio, apple pay pokriva sve.

ja sam pre koji mesec uzeo visa gold premium i kartica je pola zlatna pola kao karbon, sta znam okej je. Na kraju krajeva kartica stoji u novcaniku ne secam se poslednji put kad sam je koristio, apple pay pokriva sve.
Visu gold premium imam i taj je dizajn, al je gasim jer ne zelim vise da placam to 350-390 din mesecno nema benefita nikakvih sa njom. Pitam za obicnu visu premium debit, jer u aplikaciji nema slika kako izgleda vuce neku sliku koja je 404 :)

Verovatno je ista kao Visa Classic Debit, samo što najverovatnije nosi to ime zbog naplate mesečne članarine (isto kao što klijentima preuzetih iz Credit Agricole stoji npr. Visa Gold CAS iako je to zapravo ista kartica kao regularna Visa Gold, samo bez dodatne naplate, pošto je ranije bila sastavni deo Confort paketa).

Novi tarifnik za pravna lica, krenuli da nabijaju cene i naknade
Pogledajte prilog 501844

Ali kada vidim stavku sa provizijom 0.2% do 5%.....ovaj prvi broj zvuči baš dobro, skoro nemoguć, ako nisi benzinska pumpa sa 5.000.000 dinara prometa dnevno, ali ovaj drugi broj, zašto jednostavno nisu stavili 20%, da budu fleksibilniji kod cenkanja.

Nisam pravno lice, gledam iz znatiželje. Pretpostavljam da oba ova uslova važe istovremeno:
  • od 0.2% do 5% od iznosa transakcije
  • minimalno 0 do 30 RSD po transakciji

Znači da postoje pravna lica koja su ugovorila 5% provizije, ali min 30 RSD? To je fino dranje o kojem nisam ni razmišljao..

Da, dosta banaka ima procenat, ali i minimum fee. Zato ces u nekim prodavnicama videti natpis pored kase "ne primamo kartice za iznose manje od xxx dinara".

Trgovcima je najskuplje kada korisnik plaća American karticam, zatim karticama izdati u inostranstvu (bankarske kartice, ali i razne virtuelne, posrednicke). Kartice izdate od strane domaćih banaka su sve manje više slične i najpovoljnije je Dina.

Ovih 0.2% je pretpostavljam rezervisanonza ogromne dnevne promete,Dina ili bilo kojom RFB karticom.

Promenili Visu Debit dizajn. Bar nije vise šarena.
Sad traka crna gore oko 12mm, i ostatak je zuto. Nema broj računa nema broj kartice cvv i datum, što mi se svidja. Samo ime i prezime. Baš minimalistic i simple.

I dizajn dina card su menjali, al ima sve detalje na njoj. Nego šok ima NFC sad može kršteno da se koristi.

Poslednja izmena:
Meni nije još stigla. Rekli su za sedam najkasnije dobicete notifikaciju u app, ali još nema poruke.

Nova, beskontaktna Dina meni ne prolazi, već moram da je ubacim i samo tako radi. Rekoh da nije možda do prodavca/terminala, ali čak i na višenamenskom bankomatu ne mogu da se 'prijavim' beskontaktno, a trebalo bi da može.
Inače je deblokirana u aplikaciji i eto uspešno plaćano pomoću čipa i PIN-a. U pitanju je novootvoreni dinarski iRačun.
Da li ima još nešto što treba da uradim ili je ipak neki problem u pitanju?

Kažu trgovci da su dine "ćudljive" po pitanju beskontaktnog, bukvalno kad im kako i na kom terminalu dune. I to ne samo Raif, drugarica probala da nosi AIK-ovu dinu pa digla ruke i uzela mastercard.

Moja teza je da Dine rađene do septembra imaju prve revizije čipova koje ne prolaze svuda, dok su te kasnije izdate rešene tako da manje-više nema problema. Međutim, ja i sa tom prvom Yettel Dinom od jula nemam značajnih problema i samo na dva mesta bi trebalo da provučem čip. Čak i juče u trezoru mi je prošla bez problema beskontaktno.
Čak i na višenamenskom bankomatu ne mogu da se 'prijavim' beskontaktno, a trebalo bi da može.
Ne može. Nijedan bankomat još uvek nije uveo beskontaktno očitavanje Dinom, a trebalo je navodno do kraja drugog kvartala.

Hvala oboma na odgovoru.

Dobro, za bankomat mi je jasno sada.
A što se teze za čipove tiče, verujem da si u pravu. Po njoj bi ova trebalo da radi maltene bez problema, obzirom da je sveža. Ništa onda, ako nije do mene, videću sa njima šta kažu.

U svakom slučaju, shvatam da nije do Raiffeisena, već do same kartice tj. NBS-a koja je izrađuje. Tako da, izvinjavam se na off-u.

Ja sam baš tražio da mi reizdaju Dinu (zbog beskontaktne funkcije), pa ćemo videti da li će raditi kad dođe.

Mada ove poruke svakako ne ulivaju neku nadu.

Kod mene obe Dine Raiffeisen banke koje su beskontaktne uredno rade. I jednu od njih sam sačuvao na svim aplikacijama za domaća plaćanja. Čuo sam u jednoj drugoj banci, koja uvodi sad nove Dine da te prve serije uvek pokažu neki problem u funkcionisanju pa ga onda u sledećim serijama isprave.

Nazad
Vrh Dno