Šta je novo?

Dodaci ishrani: vitamini, suplementi, sportski preparati (iHerb, Myprotein..)

Danas probao da naručim nešto sa iherba i nema više Pošte u ponudi. Ostali takodje nisu dostupni. Nadam se da je kratkotrajna situacija.

Verovatno. Narucio sam pre 7 dana preko Fedexa. Bila je i posta u ponudi ali je bila dosta skuplja od Fedexa plus pdv

Nikad u zivotu nisam koristio nikakve suplemente. Posto matorim, radim puno i nisam toliko aktivan i na suncu, mislio sam da krenem da pijem neku varijantu koja ''moze samo pomoci''. Treba mi preporuka sta tacno da kupim, i odakle, koji proizvodjac. Da li postoji neki kompleks pa da sve resim jednom tabletom ili je bolje posebno?

mislio sam ono klasika sto svuda preporucuju, D vitamin, Omega 3, magnezijum, dodajte sta je jos pozeljno.

hvala.

Vitamin C pre svega, onda ovo ostalo.

Ovo su neke moje doze.

D3 kombinacija sa K2. Min 2000UI.
Zinc od 15mg
Vitamin C od 500mg
Magnezijum glicinat 300-400mg
Omega 3 180mg EPA 120mg DHA (1 kapsula)

Ishrana ti je najbolja od svega al sto kaze Megaskot najpre sa C vitaminom kreni po mogucstvu Liposomal. Od mene preporuka Now marka.

Ja sam još prošle godine novac od suplemenata preusmerio na bolju ishranu i rezultat je da se generalno super osećam, bez ijedne prehlade, a na sistematskom je sve super (krv, urin itd). Možda samo u zimskim mesecima uvedem lipozomalni vitamin D... Preporučio bih i ostalim forumašima da maksimalno smanje "farmaciju", a što više ulože u kvalitetnu ishranu, bez prerađevina.

@CikaKURE
Нема ту пуно филозофије за нас старе.Имаш два пута,кардиоваскуларни и коштано-зглобни.Мени је Мг суплемент бр. 1 , због срца(одређено стање,може и калијум),неком није,зависи,па истражи.Ово је све самоиницијативно и превентивно,искуствено,без анализа и доктора.Широк је спектар суплемената и корисних и оних који то нису.Храна јесте на првом мјесту,али дође вријеме кад ни она не помаже,а тек коплекс свега у једној таблети,бочици не постоји,али генетика постоји.Поздрав.

Danas probao da naručim nešto sa iherba i nema više Pošte u ponudi. Ostali takodje nisu dostupni. Nadam se da je kratkotrajna situacija.
I ja se nadam - ovog meseca sam poručio dva paketa sa Iherb i na oba sam platio carinu uprkos činjenici da je vrednost sa poštarinom znatno ispod 50e.

Sad vidim ovo za Fedex to radi valjda flying cargo kod nas….da li se na porudzbine ispod 50€ sa Iherba plaćaju troškovi špedicije?

I do sad preko pošte sam plaćao carinu, tako da pretpostavljam da to ostaje isto, samo me ovi troškovi špedicije odbijaju od daljih porudzbina jer onda postaje skuplja pita od tepsije?!

Sada iHerb ne šalje za Srbiju preko Pošte Srbije , ali ni preko UPS-a. Ostali su samo preskupi DHL i FeDex. S tim što FeDex ispada iz igre kada pošiljka premaši oko 5 200 rsd. Preko tog iznosa ostaje samo DHL. Nadam se da će se vratiti na staro. Možda im treba pisati (ako uopšte primaju mejlove od kupaca) i upozoriti na ozbiljan problem u isporuci njihove robe za Srbiju.

Sad vidim ovo za Fedex to radi valjda flying cargo kod nas….da li se na porudzbine ispod 50€ sa Iherba plaćaju troškovi špedicije?

I do sad preko pošte sam plaćao carinu, tako da pretpostavljam da to ostaje isto, samo me ovi troškovi špedicije odbijaju od daljih porudzbina jer onda postaje skuplja pita od tepsije?!
Nema troškova špedicije preko FEDex-a.

Sada iHerb ne šalje za Srbiju preko Pošte Srbije , ali ni preko UPS-a. Ostali su samo preskupi DHL i FeDex. S tim što FeDex ispada iz igre kada pošiljka premaši oko 5 200 rsd. Preko tog iznosa ostaje samo DHL. Nadam se da će se vratiti na staro. Možda im treba pisati (ako uopšte primaju mejlove od kupaca) i upozoriti na ozbiljan problem u isporuci njihove robe za Srbiju.
Primaju mailove od kupaca, na dnu web stranice ima opcija contact us, pa sam birao opciju Email. Pišite im, što nas više bude pisalo imamo više šansi za uspeh.

Prilozi

• Screenshot 2025-08-06 213734.jpg
    Screenshot 2025-08-06 213734.jpg
    166.6 KB · Pregleda: 30

Ja sam poručivao Fedex-om poslednjih nekoliko paketa. Na onu cenu koju sam platio za shipping na iHerb još sam platio oko 900-1000 din kuriru. Paketi do 50e.

Misliš samo PDV bez carine.

Problem je taj što sada fedex donosi samo kada je cena pošiljke ispod 5160,14 rsd. To je manje od 50 evra. Preko tog iznosa fedex više nije u opciji i ostaje samo preskupi DHL.

Pošta Srbije i UPS su odnedavno izbačeni iz kombinacija sa iHerbom.

Meni je to jako nepovoljno jer neki isplativiji proizvodi, sa više tableta (ili gr.) u pakovanju, koji su samo nešto skuplji od 5160,14 rsd, sada više nisu dostupni preko fedexa, već isključivo preko DHL. Probajte, stavite u korpu vrednost ispod, pa onda vrednost iznad te granice i videćete da se fedex gubi kada je korpa skuplja id 5160 rsd.

Primer...

1000018685.jpg

Da li je realan šiping od 4 evra? Šta da očekujem od naplate još kada mi pristigne paket?

Prilozi

• Screenshot_20250807-221059.png
    Screenshot_20250807-221059.png
    185.3 KB · Pregleda: 32
@OZZY83 Ne znam ni za kakve fore. Ubacio u korpu, obračunalo transport i naručio. Možda stavarno ima veze sa valutom jer meni je u € IMG_0752.jpeg

edit: da nema veze sa težinom možda?

Nazad
Vrh Dno