Šta je novo?

Aparati za kafu i kafa

Ne lezi vraze. De longi stilosa zabola danas. Prvo je jednu ekstrakciju radila uzasno sporo. Posle sam primetio da u neutralnom modu kada se ukljuci bojler krecu problemi. Uzasno sisti izbacuje paru i vodu. Kada pokusam kafu prska samo tako sto se vidi i po plafonu aparata

Da li si probao da skines shower screen i da ga dobro ocistis? Da li i bez screena ima problem sa protokom?

Kako nema uticaja ako stave rok po 2-3 godine, u ambalaži koja nije hermetička
Kafeterija, Bajloni, odlična kafa. Čudnog i lepog ukusa kreme nema 1/3 šolice. Arabika 100%. Neke kafe, većinom arabike, ne daju izdašnu kremu. Niš, kafeterija kod opštine, malo više kreme. Ili vrlo slabo. Znači nije do CO2.

Većinom kremu daje robusta iako mnogi misle da joj je to jedina funkcija u blendu.

Ne lezi vraze. De longi stilosa zabola danas. Prvo je jednu ekstrakciju radila uzasno sporo. Posle sam primetio da u neutralnom modu kada se ukljuci bojler krecu problemi. Uzasno sisti izbacuje paru i vodu. Kada pokusam kafu prska samo tako sto se vidi i po plafonu aparata

Jel ovo nov ili polovan aparat? Jer si napisao "Prvo je jednu ekstrakciju radila" znači nije pre radila?
Pretpostavljam da "u neutralnom modu" znači bez portafiltera.

Ako sam dobro shvatio onda ti je prljav i začepljen od kamenca aparat.

Poslednja izmena:
Jeste do CO2, manje ga ima u tvrđim arabikama, čak i u svežim, a posebno ako su starije. Odavno ne koristim providne šoljice, ali na njima je tačno po kremi moglo da se izmeri koliko je sveža, ako vrtiš stalno iste kafe i isti proces.

Robusta ga ima dosta i baš fino peni, bude do pola staklene šoljice, pa se posle stanji, ko ginis. Daje i gorčinu. Nije lako sa robusti preći na čiste arabike, takvi blendovi su dobar prelaz.

Da odgovorim. Stilosa je stara pola godine. Pod Neutralan mod sam mislio da nije uklkicen ni mod za pravljenje kafe ni za mlecnu penu.
Uglavnom ni sam ne znam kako ali sam uspeo da vratim u normalu, ali je uspelo:)
Uglavnom par puta sam rucicu za paru, terao gore dole (moguce da se zaglavila u nekom polozaju), ubacio za svaki slucaj kroz sistem dve tablete i par puta pustio paru do kraja i proradilo je. Chatgpt mi je kao dijagnostiku napisao da je pobrljavio soleoidni ventil. Hvala svima na savetima

Nisu nestabilni svi sa temoblokom. Ima ih u celzijus stabilnih.

Ima li negde da se kupi zakrivljena rucica za Kingrinder K6? Ne uspevam da nadjem nigde na ali-u.

Nedavno sam presao sa Timemore C3 na Kingrinder K6 i neuporedivo mi je teze da meljem kafu na Kingrinder. Pretpostavljam da je delom zbog razlike u ricicama, ravna vs zakrivljena.

Da nisi promenio i tip kafe? Ako nisi, zanimljiva prednost C3.

Ja za ručni mlin koristim neku manju aku šrafilicu iz ikee.

Jesi li zadovoljan toplotom kafe? Tu je tanak koliko vidim na internetu. U stvari takvi su svi sa termoblokom.
Ono što je zanimljivo da je unutra prohromski bojler :)
Kada sam presao sa vive na stiosu bilo je kao sa konja na magarca, iako bi trebalo da su tu negde. Ovako posle odredjenog vremena , setovanja i zamene fabricki plasticne rucke sa bottomless portafilterom dobijam zadovoljavajuce rezultate. Mada sam ja bilo kome loš reper posto u 99 posto slucajeva pijem iskljucivo hladne kafe. Napravnim pocetkom nedelje 10 duplih, i hladim do sledece ture.

Baš interesantno.

Ergonomija nije mala prednost.

C3esp je još bolje urađen, nije samo do diala, uzeo ga je drugar i doneo u firmu kada sam ja odneo moj C3 (a ostavio im aparat). Takođe unutra one šipkice koje fiksiraju centar su dublje i ima 2, kod prve varijante su 3 i pliće su, pa zrno može da se odbije kad se sipa.

Sve u svemu, inteligentna kompanija.

Godinama vec imam espreso aparat i isprobavao sam razne kafe od molinarija preko lavazze, barcaffe, hausbradt, kupovao sam kafe po raznim kaficima, preko instagrama ali se nikad nisam zadrzavao previse na istim kafama. Treba mi neka nova preporuka kafe sa lepom kremom a da ipak nije prejaka.

Slobodno probaj od coffee and factory 2 i 4, brendovi sa i bez robuste. Uzmi po pola kile. Nijedna nije jaka.

I naravno, polovina odavde je naručivala Albu od ED, od mene trajna preporuka.

Кафепије,
Да ли је неко пробао "Rwanda" арабику из " KFTRJ" ?

Dobro veče ljubiteljima kafe.
Razmatram da kupim ručni mlin za espreso kafu, čitajući forum Timemore C3 ESP Pro mi se učinio kao dobar izbor. Gledao sam ga ranije na Aliju, cena je bila oko 8,800 din uz besplatnu isporuku. Sada gledah opet, ima za tu neku cenu, ali isporuka je >5,000 din! Takođe sam primetio da ih nema puno u ponudi, a bilo ih je dosta.
Da li ima neko ideju šta se tu dešava?

Dobro veče ljubiteljima kafe.
Razmatram da kupim ručni mlin za espreso kafu, čitajući forum Timemore C3 ESP Pro mi se učinio kao dobar izbor. Gledao sam ga ranije na Aliju, cena je bila oko 8,800 din uz besplatnu isporuku. Sada gledah opet, ima za tu neku cenu, ali isporuka je >5,000 din! Takođe sam primetio da ih nema puno u ponudi, a bilo ih je dosta.
Da li ima neko ideju šta se tu dešava?
Ćao,

Ja sam kupio ovde :
I just found this on AliExpress:
RSD10,635.82 | TIMEMORE Chestnut C2 C3 Manual Coffee Grinder S2C Burr Inside High Quality Portable Hand Grinder with Dual Bearing Positioning
https://a.aliexpress.com/_EyR6oee pre godinu i po dana.
Koliko vidim, najskuplja varijanta je 6.300 rsd sa free poštarinom a ima i na drugim mestima po toj ceni...
Jedino ako je neka razlika u modelu koji tražiš ?

Ćao,

Ja sam kupio ovde :
I just found this on AliExpress:
RSD10,635.82 | TIMEMORE Chestnut C2 C3 Manual Coffee Grinder S2C Burr Inside High Quality Portable Hand Grinder with Dual Bearing Positioning
https://a.aliexpress.com/_EyR6oee pre godinu i po dana.
Koliko vidim, najskuplja varijanta je 6.300 rsd sa free poštarinom a ima i na drugim mestima po toj ceni...
Jedino ako je neka razlika u modelu koji tražiš ?
Za ovaj mi recimo piše da ne može da se pošalje na moju adresu (Srb). A što se modela tiče, gledao sam Timemore C3 Esp Pro (Pro=sklopiva ručica).

Nije ti bitna sklopiva ručica jer se skida i odlaže u vrećicu pored mlina, koju dobijaš u paketu. Ako je dobiješ za dž onda ok.

Nije sklopiva ručica prioritet, ali samih mlinova više nema po povoljnoj ceni (kada se uzme u obzir poštarina). Na kp su 12,000 din pa i 14,000 din što mi dođe previše.

Da javim, otvorio sam juce kesu kafe koje koriste na NIS pumpama. Malo ustelovao mlin i u sustini nista posebno. Gorka dok ima pene posle bez pene skroz blaga (18g shot).
U odnosu na onu iz DMa daleko bolja, ja onu iz DMa samo u kapucinu mogu da pijem.

Nazad
Vrh Dno