Šta je novo?

SBB - generalna diskusija (2025) [nije tema za EON box/aplikacije, Total TV/EON sat]

Nešto čačkaju očigledno, nije neobično za treću smenu. Kada se uđe u aplikaciju, gore stoji SBB Business, tako da je izgleda trenutno podešeno da se povlače podaci za poslovne korisnike, pa je i jasno da nemamo aktivne ugovore tog tipa na prijavljenim mejl adresama.

Napisao sam da mislim da čačkaju nešto, tj. da im programeri nešto rade u trećoj smeni, što nije neobično. Šta god da je, ujutru će se verovatno rešiti.

Nešto čačkaju očigledno, nije neobično za treću smenu. Kada se uđe u aplikaciju, gore stoji SBB Business, tako da je izgleda trenutno podešeno da se povlače podaci za poslovne korisnike, pa je i jasno da nemamo aktivne ugovore tog tipa na prijavljenim mejl adresama.
Ja sam biznis korisnik pa ni meni ne radi. Nije do toga

Po meni ovo je samo potvrda da iza kupovine SBB stoji Telekom, jer na Iris platformu su ubačeni novi kanali besplatno koliko vidim (AP4 i 5, A Tenis i Adrenalin), tamo nema doplate.
Pa normalno da nema doplate kad su njihovi kanali. A1 i Orion ih daju za dz jer mts sigurno zna da ce oni koji nisu zadovoljni Sbbovom i Yettelovom uslugom otici kod nekog od ova 3 operatera. Drzavna su firma i mogu da daju za dzabe sta god zele a nije iskljuceno i da ce u nekom trenutku i oni uvesti pretplatu za sportske kanale.

Šta se uopšte daje na tim novim A4-5 i premium/adrenalin arenama? Sem F1 treninga, to sam pročitao na temi. Koliko vidim Premier liga je ostala, multi prenosi će valjda ostati kako su i bili. Inače, koristim SBB Premium, imam doduše i IrisGo preko Soko lite tarife ali da slabo uključujem. Odkako su arene stigle na SBB skoro pa uopšte ne gledam IrisGo.

Da li su još neki kanali dodati koji se ne vide u "običnom" SBB premium paketu? Video sam lisu koju je @momsab postavio pre 10-stranica ali ne vidim neku veliku razliku. Doduše sveukupno gledam 10-15 kanala od cele ponude.

Odkako su arene stigle na SBB skoro pa uopšte ne gledam IrisGo.
Od kako su Arene stigle (a sklonjeni SK) skoro pa uopšte ne gledam sportske prenose (samim tim ni TV kanala generalno).

Em što me fudbal apsolutno ne zanima (a oni iako "sad imamo sveeeee" i dalje stavljaju radije reprizu fudbala neke beton lige nego live prenos drugih sportova) em što im je većina komentatora užasna. A boga mi i svakim dodavanjem novog kanala kvalitet "slike" svim ostalim ide dodatno u kanal.
Ladno eno na staroj Supernova OTT platformi ta 4 nova kanala su bednih 3.6 Mbps. A na novoj Move je izgleda oko 4.0 Mbps.

@old_bookmaker ko gleda i koga zanima tenis sad su davali samo na ASP 4 te Arena Tenis mečeve u Kanadi i nigde više. U isto vreme na SK idu prenosi na 6-7 kanala a od toga na 3 sa srpskim komentatorima. Verovatno će na toj četvorci i petici ići sve više utakmica u fudbalu, košarci recimo. Ne bi me čudilo da oba srpska košarkaška tima u EL bace ponekad na te kanale. Možda.

Od kako su Arene stigle (a sklonjeni SK) skoro pa uopšte ne gledam sportske prenose (samim tim ni TV kanala generalno).

Em što me fudbal apsolutno ne zanima (a oni iako "sad imamo sveeeee" i dalje stavljaju radije reprizu fudbala neke beton lige nego live prenos drugih sportova) em što im je većina komentatora užasna. A boga mi i svakim dodavanjem novog kanala kvalitet "slike" svim ostalim ide dodatno u kanal.
Ladno eno na staroj Supernova OTT platformi ta 4 nova kanala su bednih 3.6 Mbps. A na novoj Move je izgleda oko 4.0 Mbps.
Slazem se…bas se pitam sta ce na ovoliko arene da prenose, valjda ih oko 15 ima. Pretpostavljam makedonsku drugu ligu, alzirsku…ko ce da prati to

Pa, kad od septembra krenu nedeljom od 15h španci, englezi, nemci... F1 će da bace na ADRENALIN. i Moto GP. Tako mi se zasad čini

Šta se uopšte daje na tim novim A4-5 i premium/adrenalin arenama? Sem F1 treninga, to sam pročitao na temi. Koliko vidim Premier liga je ostala, multi prenosi će valjda ostati kako su i bili. Inače, koristim SBB Premium, imam doduše i IrisGo preko Soko lite tarife ali da slabo uključujem. Odkako su arene stigle na SBB skoro pa uopšte ne gledam IrisGo.

Da li su još neki kanali dodati koji se ne vide u "običnom" SBB premium paketu? Video sam lisu koju je @momsab postavio pre 10-stranica ali ne vidim neku veliku razliku. Doduše sveukupno gledam 10-15 kanala od cele ponude.
Daje se sve sto i na AP1, AP2, AP3. Kad pocnu lige bice vise prenosa, prenosice vise Serije A, PL, Nemacke..

a da otvorite temu za Arena Sport kanale? ipak je Arena Sport kod više provajdera, ne samo kod SBB-a 🙂

Sto se tiče novih paketa i uslova, razgovarao sam sa podrskom, trazio da mi ponude opcije i situacija je ovakva, drugo nema ništa za izbor:
Ja trenutno imam eon premium duo sa 30% popusta, cena 3430din mesecno...
Tražio sam da mi ubace nove kanale, kazu ne moze jer nisu deo nekog dodatnog paketa, samo nov paket ako se uzme - net tv premium, ne mora nov ugovor, ostaje 30% popusta cena je veca za 100din, sa popustom 3500din.
To je meni bilo ok jer se dobija i za moj paket 100 mbps brži net, i nije mi problem tih 70din, ali sam im trazio da mi ostave eon naloge 3/5, sto su rekli da ne moze, sto meni ne odgovara...
Ne zelim da se odricem necega sto sad imam i treba mi, tako da nista, cekam istek ugovora pa cu verovatno ici na druge varijante...
I sami priznaju da nikad nije bilo da premium nalog ne dobije sve kanale i ukljuci nove, ali eto nova firma novi paketi novi uslovi.
Da nisu toliki ciketani, mozda bi se i dogovorili, ovako, posto nema kastomizacije naloga, ništa...
A njihov sam klijent 25 godina od samog nastanka u kg... No sad je to neka druga firma...
Dakle, kome nisu bitni slotovi, verovatno bez potpisivanja novog ugovora, moze ako zeli sa trenutnim uslovima tj. akcijama ako ima, da predje na novi paket i dobije sve kanale...
Ovima sa paketima ispod premium se svakako ne preporucuje nikakav prelazak i promena paketa sem ako ne placaju priblizno ceni novog premium paketa, jer basic paket nicemu ne sluzi a skup je...

Dakle i svi novi kanali koji budu ubacivali u budućnosti,biće dostupni isključivo u tim novim paketima.
Ne mora da znaci, i mislim da nece, u nove pakete mozda samo strateski bitni kanali, tipa ovih novih arena, a u stare ako dodje do nekih izmena neki se ugasi pa zamenski kanal i sl.
Evo recimo sad su stari paketi dobili Una televiziju koja nije bila od pocetka spajanja kao dosta telekomovih, nisu je samo dodali novim paketima, dok turizam tv i front pored arena i pink erotike, samo u novim...

Sto se tiče novih paketa i uslova, razgovarao sam sa podrskom, trazio da mi ponude opcije i situacija je ovakva, drugo nema ništa za izbor:
Ja trenutno imam eon premium duo sa 30% popusta, cena 3430din mesecno...
Tražio sam da mi ubace nove kanale, kazu ne moze jer nisu deo nekog dodatnog paketa, samo nov paket ako se uzme - net tv premium, ne mora nov ugovor, ostaje 30% popusta cena je veca za 100din, sa popustom 3500din.
To je meni bilo ok jer se dobija i za moj paket 100 mbps brži net, i nije mi problem tih 70din, ali sam im trazio da mi ostave eon naloge 3/5, sto su rekli da ne moze, sto meni ne odgovara...
Ne zelim da se odricem necega sto sad imam i treba mi, tako da nista, cekam istek ugovora pa cu verovatno ici na druge varijante...
I sami priznaju da nikad nije bilo da premium nalog ne dobije sve kanale i ukljuci nove, ali eto nova firma novi paketi novi uslovi.
Da nisu toliki ciketani, mozda bi se i dogovorili, ovako, posto nema kastomizacije naloga, ništa...
A njihov sam klijent 25 godina od samog nastanka u kg... No sad je to neka druga firma...
Dakle, kome nisu bitni slotovi, verovatno bez potpisivanja novog ugovora, moze ako zeli sa trenutnim uslovima tj. akcijama ako ima, da predje na novi paket i dobije sve kanale...
Ovima sa paketima ispod premium se svakako ne preporucuje nikakav prelazak i promena paketa sem ako ne placaju priblizno ceni novog premium paketa, jer basic paket nicemu ne sluzi a skup je...
Posle koliko su se javili i koliko ste imali do kraja ugg obaveze

Zdravo, imam pitanje, da li je moguće raskinuti ugovor sa SBB bez plaćanja penala po članu 129 ZEK vezano za trajanje ugovora, jer je ugovor zbog kupovine uređaja potpisan na 36 meseci, što je u suprotnosti sa samim zakonom, i pritom je potpisan posle stupanja zakona za snagu ? Hvala unapred.

Ne, jer su operateri imali 12 meseci nakon stupanja zakona da se prilagode njemu.

Oni su smanjili brzinu interneta ovom novom najjačem paketu - brzina do 500 Mbps.

Ovo trenutno imam, ne pada mi na pamet da ga menjam.

1754425888597.png

Mali update (nisam bio lenj da se upropastim) - zvao korisnički juče, ispričao sve što vrtimo u krug ovde dva i više dana, obećali da će se javiti neko iz prodaje. Predstavnica prodaje pozvala jutros, objasnim joj situaciju (kao da ona ne zna) i dobijem obećanje da će me prebaciti na novi paket kako bih imao sve kanale, da spuštaju brzinu na 500 i isključuju dva EON uređaja sa aplikacije, ali da zadržavam popust, gratis Mesh i gratis drugi EON box. Takođe, ostavljaju mi Ubrzaj Net 100 dodatak za ukupnih 600Mbps. Ja to prihvatim, ali bez ikakvog SMS-a, mail-a ili sl. Na moj komentar da nisam dobio nikakvo obaveštenje u vezi sa novim paketima i programskom šemom, rekla mi je da sam mogao da se informiŝem putem medija.

Nakon par sati kompletan sistem i usluga pobrljavili. Novi kanali rade, ali nema HBO Max paketa, UO produžena do 05.08.2027, nema popusta (nema da piše), itd. U sekciji uređajj na EON aplikaciji kaže 5/8 (umesto 3, kao što su rekli). Pozovem ih ponovo, nova osoba iz korisničkog, ne zna, javiće se, itd. Pozovem i 4. put, javi se tip i kaže da im ne prestaju telefoni, da budem strpljiv, da će se srediti sve to, da ako je koleginica iz prodaje obećala stare benefite uz novi paket da će biti tako, sve se snima, da HBO moram ručno da podesim, itd. Delovao je uverljivo i bio krajnje ljubazan. Kaže da su dobili stotine poziva upravo zbog F1 i mešetarenja po Areni. Rekao je da ni sam ne može da veruje koliko ljudi u Srbiji prati Formulu (?!). Svi su zbunjeni. Internet brlja, Moj SBB app brlja, valjda se sredi do sutra ili sutra tokom dana, ako ne - novi pozivi i glupiranje. Kod UO piše do 30.11.0001. Požurio sam, ali mi nije dao đavo mira. Videćemo, valjda se sve sredi..

@Pega Nije problem dogovoriti se sta god, samo je problem +2god ugovora, bar meni. Dok u yettel-u daju da predjes na novi (veci) paket bez obnove.

Oni su smanjili brzinu interneta ovom novom najjačem paketu - brzina do 500 Mbps.

Ovo trenutno imam, ne pada mi na pamet da ga menjam.

Pogledajte prilog 501216
Trio paketi gube, duo ne...
Hvala onda cemo i mi da idemo na 30 posto imamo EON PREMIUM i godinu dana
Pazi, ne nudi ona sad 30% vec dozvoljava nastavak od 30% koji je bio ranije dogovoren sa starim paketom... Pretpostavljam da su mnogi razlicito ispregovarali, i da moze samo da se nastavi takav paket bez novog ugovora...
Ako je neko nekim slučajem plaćao ful cenu, ne znam da li bi nudili neku akciju i sl., mozda uz nov ugovor...

Juče vratio opremu SBB-u posle 22 godine. Kako zgrada nema zajedničku struju, kod mene u stanu je bio uključen pojačivač signala, a ja sam za uzvrat imao 20% na osnovnu TV pretplatu. Došli smo dotle da samo televizija košta 1740 dinara. Kako sam krečio stan početkom godine, isključeno je bilo sve, uključujući i taj pojačivač i bilo je mnogo žalbi zbog smetnji na tv-u. Sama zgrada ima 7 SBB korisnika. Tražio sam neke benefite da bi to ostalo tako, ali osim glupavih ponuda tipa "svi pink kanali", nisam naišao na razumevanje. Od juče je uređaj isključen, a kabl presečen.

Nazad
Vrh Dno