Šta je novo?

Koji Trimer uzeti od 10 do 20/25 hiljade dinara

akojic

Zapažen
Učlanjen(a)
26.04.2023
Poena
5
Koji Trimer uzeti od 10 do 20/25 hiljade dinara,
imam nekih 3 do 10 ari za košenje i uglavnom trava je u pitanju.

Gledam da mi traje na duže staze i da mi traje, jer trebalo bi jer ne koristim u profesionalne svrhe svaki dan, već po potrebi kad poraste trava preko 10/15 cm.

Hvala na preporuci

Promenio sam nekoliko glava za trimere na kinezu, par villager i možda poneku no name. Nije mi se nikad desilo da najlon sam izleće, ali se dešava da se češće kida. Nisam siguran da li je zbog debljine najlona, jer trimer je dosta jači od standardnih, a upućeni kažu da u tim situacijama treba ići na jači najlon, tipa 2.7mm ili možda čak i 3mm. Ja bih ipak da proverim tvrdnju kolege @Zuel , pa bih isprobao i neku glavu iz njihovog asortimana, ali me zanima da li je to standard što se tiče montaže, jel probao neko? Kod mene je dimenzija navoja M10, znam da ove jeftinije glave pasuju ali ne znam kakva je situacija sa Stihl glavama?

Promenio sam nekoliko glava za trimere na kinezu, par villager i možda poneku no name. Nije mi se nikad desilo da najlon sam izleće, ali se dešava da se češće kida. Nisam siguran da li je zbog debljine najlona, jer trimer je dosta jači od standardnih, a upućeni kažu da u tim situacijama treba ići na jači najlon, tipa 2.7mm ili možda čak i 3mm. Ja bih ipak da proverim tvrdnju kolege @Zuel , pa bih isprobao i neku glavu iz njihovog asortimana, ali me zanima da li je to standard što se tiče montaže, jel probao neko? Kod mene je dimenzija navoja M10, znam da ove jeftinije glave pasuju ali ne znam kakva je situacija sa Stihl glavama?
Prvo da ti kazem da nisi u pravu da uz trimer ne ide glava. To nije tacno.
A ovo so si pitao za osovinu sa lezistem na koju se srafi glava, ona se kod sihla razlikuje od vecine drugih.
Ja sam skoro kupio i elektricni trimer daewoo od 1000w i upasovao stihlovu osovinu, legla je ali sam morao kuciste lezaja malo da obrusim da udje u cev.
Stihl je pre 2 godine promenio dizajn glave "auto cut C5-2" i sada u prodaji ima samo "auto cut" ili "poly cut C6-2". To su najcesce za manje modele, ima i drugih. Ja sada trazim taj stari model, ali ga nema na trzistu, malo su manje i lakse iskace najlon kad se lupi o zemlju.
Inace, navoj je M8mm koliko se secam i to muski, celicni. Platio sam je 1800 din. trazim i stitnik glave, i to cu izgleda morati da narucim, jer glava gornjim upada preko dela stitnika i sprecava zaglavljivanje od trave. Moze i stari stitnik, ali vidim da ne odgovara.
Inace ta daewoo mi izgleda sasvim korektno izradjena osim te glave koja je slabasna plastika i kida najlon. A kosta svega 8,5K.
Koji trimer imas i koliki mu je precnik cevi ? Ne verujem da zbog snage kida najlon, mislim da je zbog oblika glave, narocito izlaza iz glave.

Poslednja izmena:
Ima negde ranije na temi, mislim na prvoj strani, stvarno ne znam koji je trimer ali po tehničkim karakteristikama spada u jače. Nije neki poznati brend, ćale pokojni kupio na rate, odrađuje još uvek.
Što se tiče Stihl glave, jutros sam bio u servisu i prodavnici motornih testera i trimera, vlasnik (koga poznajem) kaže da zavisi od modela Stihl trimera šta se dobija uz njega, dakle informacija nije potpuno tačna već delimično tačna, i zaista uz neke modele ne ide glava. Prodao mi je neku zamensku glavu sa silkom za koju se kune da je vrhunskog kvaliteta i da samo nju već godinama prodaje, testiraću već danas pa javljam. Uzeo sam silk 2.7mm i 3mm pa ću i to da probam.
Sad čitam ponovo tvoj post, ne znam da li se razumemo, meni je glava ono plastično gde ide silk, a ne mehanički deo sa zupčanicima koji se podmazuje, moguće da se ne izražavam pravilno pa pravim zabunu.

Pa razumemo se, ali navoj glave treba da odgovara osovini. Kod mene je prenos na sajlu a kod tebe mi se cini da je kardan i to te buni. Nije odgovarao deo osovine na koji se srafi glava, pa sam promenio i osovinu sa lezistem, to je duzine oko 10cm.
Meni je pri kupovini bilo bitno da trimer nije tezak, ali sa jacim ide lakse i brze, a manji su pak zgodniji na uskim prostorima, oko vocaka, ograda i sl. Neki kompromis mora.

Nazad
Vrh Dno