Šta je novo?

Honor 200 Pro

Uzeo sam Outfittersovu mat foliju danas i mogu samo da kažem da ne preporučujem nikom. Jako mi se sviđa što nema nikakvih otisaka prstiju i zbog toga sam je i uzeo ali je ceo ekran pun snega ili nekog noisa. Pre sam koristio isto njihovu običnu foliju i nije bilo uopšte toga, ali izgleda da je materijal ove mat neki nesrećni i baš uništi ekran.
Ja sam koristio Clear Cote, proziran i lepi se vidi. Ima u pocetku 2h nekih baloncica velo malo ali to ispari i posle sve kako treba.

Ne mat, ona ima neku zrnastu strukturu koja meni smeta. Ova je original, da kazemo, prozirna. Ne menja prikaz ekrana.
E pa na to i mislim, nisam imao pojma da je tako. Verovatno ću nositi da mi zamene za običnu, negde sam pročitao da možeš da menjaš izmedju te dve u ovom programu zamene.

koji problem mogu imati da mi hotspot radi 2 min, pa prestane, pa opet krene, u jednom momentu ga uopste " ne vidi " drugi tel kojim se kacim na honor u mrezama wifi ???

probao naravno to prvo, nece pa nece, radi 2 min, pa stane, pa opet se nakaci uredjaj...pa ga izgubi potpuno signal...tel Honor 200 jako malo koristen, uglavnom kao hotspot, kupljen nov u Mtel

Honor 200

Prilozi

• Screenshot_20250731_190426_com_hihonor_ouc_CurrentVersionActivity.jpg
    Screenshot_20250731_190426_com_hihonor_ouc_CurrentVersionActivity.jpg
    74.5 KB · Pregleda: 140
Je li šta zeznuo update do sada u poređenju sa tvorničkim stanjem u kojem izlazi sa androidom 8 ?
Dodavali su kasnije neke AI opcije, ali me zanima da li su osnovne funkcije kamera bolje nego na početku, da li su slike i videa poboljšani.
Također, autonomija baterije, da li vam se čini slabija nego na androidu 8 ?

Претпостављам да мислиш на MagicOS 8, а то је андроид 14.

Претпостављам да мислиш на MagicOS 8, а то је андроид 14.
Da, tako je.
Razmišljam da kao i sa svojim prijašnjim mobitelima, uopće ne odradim update sistema. Ako nema nekih bagova ili trzanja, lagova.

Ono AI brisanje dijela slike, ili circle to search, koji dolaze uz update, mi nisu toliko bitni.

Da, tako je.
Razmišljam da kao i sa svojim prijašnjim mobitelima, uopće ne odradim update sistema. Ako nema nekih bagova ili trzanja, lagova.

Ono AI brisanje dijela slike, ili circle to search mi nisu toliko bitni.
AI brisanje dela slike moze ti biti nevazno dok ne isprobas... Samsung i Honor su odradili fantasticnu svar sa tim.

Vjerujem, većini je to super korisno.

Logično bi bilo da je i kamera bolja nego u startu. Jedino znaju autonomiju baterije pokvariti sa sistem update.
Ali malo tko je i koristio jedan od ta dva mobitela na početnom sistemu, jer svi odmah odrađuju update.

Na honor 200 pro sam uradio svaki update,autonomija je i dalje vise nego dobra,po meni odlična.

Honor 200 mi je u maloj prednosti nad Honor 400. (Druge dobre kandidate baš i nemam, možda Honor 400 Pro ali on je ipak skuplji, teži i nešto širi od onog što tražim.)

Prednosti za Honor 400 po mom ukusu:
  • Više zaobljena 4 ugla, liči na Iphone, pa mi je vizualno malo atraktivniji.
  • 5mm niži. Širina je ostala ista kao na Honor 200, to su postigli tako što je na Honoru 400 omjer ekrana 19,5:9 (kao Iphone), a na Honoru 200 je 20:9 kao kod većine mobitela.
  • Malo mi je vizualno ljepši kamera blok na 400, ali su zato praktičnost kod brisanja i čvrstoća mislim u prednosti kad su sve kamere u jednom bloku.
Osim toga, kad neko vidi 2 oka kamere automatski zaključuje da je to neka jeftinija verzija mobitela.

Prednosti za Honor 200, po mom ukusu:
  • Zbog ravno rezanih rubova Honor 400 je dosta manje udoban u ruci od Honor 200, vjerovatno bi tu maska malo poboljšala stvar.
  • Na Honor 200 kamere manje strše izbačene vani.
  • Sve kamere su u jednom bloku, što mi ima i svojih prednosti, kao što sam već napisao.
  • Honor 200 ima malo tvrđe tipke, jasniji je klik pod prstima.
  • Ima optički zoom
  • U prodaji po europi, za Honor 400, je izgleda zasad samo verzija sa 8 Gb RAM-a.
  • Trebalo bi se načekati da cijena Honora 400 padne na sadašnju cijenu Honora 200.

Da li vam se nakon update 9.0.0.168 desava da se nakon paljenja telefona pojavi poruka da optimizuje aplikacije, istao kao nakon svakog azuriranja sistema?

Danas sam primetio da kad slikam na glavnoj kameri vidi se na aplikaciji kamere zeleni krug kao mrlja. Tako i kad snimam. Na drugim kamerama to nema. Posle kad slikam na slici se to ne vidi. Da li neko zna u čemu je problem?

Prilozi

• IMG020250803_144138.jpeg
    IMG020250803_144138.jpeg
    349.1 KB · Pregleda: 88
Jel ima neko na Honor 200 Pro kaljeno staklo na ekranu, kako ste zadovoljni i gde ste nabavili?

Došao mi danas Honor 200. Neka valjda novija pošiljka, ima naljepnicu na kutiji na kojoj piše 2025. Default Magic OS verzija 8.0.0.182 je gore, nisam radio update.
Radim si polako opće postavke.

Ono što se još nisam privikao a ne mogu naći rješenje je da se ekran budi već na jedan dodir, i na podizanje telefona. Ostaje zaključan ali se pali ekran....ja bih radije da se pali samo na double tap i ništa više ?
One geste su mi sve pogašene, probao sam i upaliti "double tap" ali nema promjene.

Vrv ti je ovo uključeno

Prilozi

• Screenshot_20250808_192041_com_hihonor_motionservice_MotionScenesSettings.jpg
    Screenshot_20250808_192041_com_hihonor_motionservice_MotionScenesSettings.jpg
    49.6 KB · Pregleda: 61
Pricam o prvoj opciji, jer je rekao da mu se pali ekran cim uzme telefon

A ja o drugoj :)

Magic OS 9 uvodi double tap to turn off the screen, to Magic OS 8 (koji on koristi) nema.

Setio sam se (možda) :) Sa uključenim AOD uvek se budi ekran na jedan dodir, a kad ga podižeš moraš i da ga dodirneš :)

• Like
Reagovanja: Asi
Setio sam se (možda) :) Sa uključenim AOD uvek se budi ekran na jedan dodir, a kad ga podižeš moraš i da ga dodirneš :)
E ovo je bilo točno ! Hvala.
Samo što ja kod namještanja postavki mobitela nisam uopće primjetio gdje se podešava AOD, a mislio sam da sam pregledao sve.
Opcije - Home Screen & Style = Tu pri vrhu su sve sličice kao ikone, i to mi je u brzini zamaskiralo, a ja sam išao odmah niže na tekst ne gledajući te sličice.
Bio je AOD uključen i to namješteno da izgleda isto kao lock screen, samo je bio malo zatamnjen. Nisam nikad koristio AOD, mislio sam da mora biti crna pozadina, pa mi nije palo na pamet da je do toga.
Sada mi se na jedan dodir ili podizanje mobitela, pali samo oznaka za otisak prsta, sve ostalo je crno. To mi se čini idealno, iako i dalje imam isključen Double Tap i Raise to wake.
Kad bih uključio sad Double Tap to Wake, pokazao bi mi se lock screen ako bih recimo htio na njemu vidjeti obavijesti bez otključavanja ekrana, ali to mi baš i nije potrebno.

Prerano je da komentiram mobitel, nisam instalirao aplikacije, stavio karticu itd.
Jedino što mogu reći je da mi se sa Samsung punjačem (od mobitela S10e) od 17%-100% punio sat i 55 minuta, a nakon sat i 30 minuta je došao do 80%.
Neće mi biti predugo, navikao sam, i bit će dovoljno da uključim limit punjenja na 80% jer mi autonomija zasad djeluje jako dobra.

Zbog čega si kupovao H200PRO ako ćeš ga koristiti kao taj S10e? Valjda ako kupuješ nov telefon onda koristiš sve pogodnosti koje taj telefon pruža za te pare?Punićeš telefon punjačem od 15W a on podržava 100W punjenje? Nećeš koristiti AOD, nećeš ažurirati najnovije apdejte... Ne razumem....

Zbog čega si kupovao H200PRO ako ćeš ga koristiti kao taj S10e? Valjda ako kupuješ nov telefon onda koristiš sve pogodnosti koje taj telefon pruža za te pare?Punićeš telefon punjačem od 15W a on podržava 100W punjenje? Nećeš koristiti AOD, nećeš ažurirati najnovije apdejte... Ne razumem....
Niti ne trebaš razumijeti. Inače je običan Honor 200 u pitanju. Koristit ću ga kako sam navikao i prema mojim potrebama, koje su ujedno dobre za bateriju. Meni sat i pol nije problem puniti mobitel, ne vidim zašto bi bilo kad sam pokraj utičnica 80% vremena u životu....ali da, u starije dane, tijekom penzije, ako ju dočekamo, mislim preći na mobitel za starce, samo za telefoniranje. Za ostalo će tu biti veći monitor računala doma.

Никако ми није јасно шта вас зеза...
Ја када се подижем и он је већ подигнут и није потребно да се додатно дира. Мада, није да му шкоди, али генерално - нема потребе. Већ се дигао. И шта сад. Е, сад... Мени је активирана опција да када се погледа у њега он се сам подигне... Можда вас и то зеза... У сваком случају - стварно нема потребе да када се подигне неко још додатно мора да га пипне како би се подигао. Нешто вас зеза хардвер, нисам сигуран да је софтвер.

ПС - озбиљно, говорим о телефону и софтверу. Rise on wake-up је увек била активна, чак и подешена да се подиже пре устајања. Мада, деси се повремено да се ја пробудим а да телефон још увек куња... Шта се тада дешава - није ми баш најјасније. Углавном, приметио сам да нове верзије MagicOS не утичу на његово дизање што наводи на то да је "проблем" ипак хардверски а не софтверски.
ПС2 - и даље нисам добио нови фирмвер који имају ови "Кинези" 😞

Nazad
Vrh Dno