Ja nisam zvao za sat
Ja nisam zvao za sat
pa i nije im neki kursDžabe što je kroz aplikaciju, tako može da se doda samo na telefon bez zvanja call centra za verifikaciju, a ko hoće da ima karticu i na satu, laptopu ili tabletu, opet mora da zove call centar...
Inače, javila se Magnifica savetnica u vezi Visa Infinite kartice, sve što je mogla da mi kaže je da se obračunava po kartičarskom kursu koji propisuje Visa, može da se vidi ovde: https://rs.visa.com/support/consumer/travel-support/exchange-rate-calculator.html
Ono što mi upada u oči je polje Naknada banke koji po defaultu ima 2% pa tako kurs zaista ispadne nepovoljan, tj. prethodno spomenutih 119+ RSD za EUR, ali koliko je meni poznato, Intesa ne naplaćuje naknadu krajnjem korisniku pa mi zdrava logika nalaže da tu treba da stoji 0%, i kad tako izračunam, ispadne kurs EUR -> RSD oko 117.3 na današnji dan što je praktično srednji kurs NBS.
E sad, da li ja dobro računam ili tu stvarno postoji neka naknada od skoro, evo nisam pametan...
Šta je ovde novo, opcija dodavanja MC postoji odavno
Prebaciš ga na karticuKako uspevas ds podignes novac sa pejapala?
Vidim da kad se podize novac sa Paypala na deviznom racunu pise "Povracaj sredstva - kupovina". Da li neko zna da li moze i vise da se podize na mesecnom nivou sa paypala (bez placanja porez) bas iz tog razloga kao sto pise da nije "Dolazni priliv" ili slicno...ako je neko imao iskustva
Imam samo dinarsku onu osnovnu, mozda je do toga...
Hvala na odgovoru, ali bi mi cak i chatgpt dao konkretniji odgovorZavisi od visine priliva, da li si osiguran po drugom osnovu i mozda budes oslobodjen poreza. Frilense tema
Rekao je "mozda i budem oslobodjen poreza", ne znam kome je taj odgovor interesantanTaj aspekt nije važan. Poreskoj je jasno da je taj priliv klasičan, uprkos tome što se bankarski vodi/knjiži kao refundacija na karticu. Da nije tako, svi bi primali novac preko PP (ili drugih platformi kod kojih je isti princip) i ne bi uopšte brinuli u porezu. Budući da je tema kompleksnija i ne zavisi od konkretne banke niti samog PP, Team te je uputio na temu za frilensere.
Ovu promociju si dobio na mail?Karticom do poklona!
28.06.2025 08:04:22
Ne propustite priliku da osvojite poklon u iznosu od 1.000 RSD! Dovoljno je da svojom Banca Intesa Visa Inspire ili Dina debitnom platnom karticom do 13.8.2025. napravite transakciju na prodajnom mestu ili internet prodajnom mestu po Vašem izboru i poklon iznos će biti uplaćen na Vaš platni račun do 30.9.2025. godine. Plaćanje na mestima sa delatnošću igre na sreću, kockarnicama, kladionicama, kao i transakcije plaćanja na rate i podizanje novca na bankomatima, ne učestvuju u akciji. Možete ostvariti pravo na jedan poklon iznos. Ova mogućnost glasi na Vaše ime, i ne može se preneti na drugo lice. Za dodatne informacije na raspolaganju su Vam naši savetnici u ekspoziturama, kao i Kontakt centar na broju 011 310 8888. Vaša Banca Intesa
Da li je nekome legla ta uplata od 1000 din ? ;-)
Pa još traje rok za učešće (13. avgust), verovatno neće ni praviti presek pre toga, a o tome koliko je daleko rok za uplatu (30. septembar) da i ne pričam. Što bi žurili... 😃Da li je nekome legla ta uplata od 1000 din ? ;-)
Da li možda znaš tačno kako to funkcioniše u NLBKB sa 3 meseca?Znatno je ređi slučaj da se održavanje na naplaćuje ako nije bilo prometa nego suprotno. Otprilike ti od većih banaka u tom slučaju održavanje ne bi naplatila samo Halkbank (za sve račune) i BPŠ (za neke), dok slično važi za NLBKB (za sve račune), ali tek ako nije bilo promena u poslednja tri meseca.
Nemam baš iskustvo, ali ako kažu da moraju da prođu tri meseca bez prometa, ima mi smisla da bi ti tek za treći bilo besplatno, a da bi ti prva dva bez prometa bila naplaćena (odmah). Ali ne mora da znači, pošto je beše OTP ranije imao nešto slično, a funkcionisalo je tako kako si naveo u primeru, koliko sam čuo.Da li možda znaš tačno kako to funkcioniše u NLBKB sa 3 meseca?
Možda je ciljana akcija samo za određene segmente klijenata pa zato nema javnih podataka. Nisam ni ja dobio ništa na ovu temu (još uvek).Ja sam isto dobio/procitao obavjestenje, ali sad ne mogu da skontam gdje.
Da li postoji uslov u kom minimalnom iznosu treba da se naprave transakcije i eventualno broj transakcija?
Da li je cashback po kartici, racunu, korisniku racuna?
Ne mogu nista da nadjem na njihovom sajtu.
Ako kroz dva meseca ne budeš imao promet, ali u trećem se napravi bilo koja transakcija, održavanje se naplaćuje narednog meseca. Čak i refundaciju na karticu računaju u to. Moj slučaj je bio upravo takav i čim sam dobio sms da mi je račun ušao u nedozvoljeni minus, shvatio sam da su me prebacili sa Start paketa na Platni račun sa osnovnim uslugama, koga sam ugasio u korist iRačuna.Kako to funkcioniše u NLBKB sa 3 meseca?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari