Vlada>>>
Slavan
- Učlanjen(a)
- 29.06.2007
- Poena
- 425
Moja oprema
- CPU & Cooler
- AMD RYZEN™ 9 7900
- Matična ploča
- ASUS TUF GAMING B850-PLUS WIFI
- RAM
- 64GB KINGSTON FURY BEAST DDR5 5600 MHZ
- GPU
- AMD RADEON RX 7700 XT SAPPHIRE PULSE
- Kućište
- FRACTAL DESIGN DEFINE R5
- Monitor
- LG 27GN850-B ULTRAGEAR™ QHD NANO IPS
- Pristup internetu
- Optički internet
Ja se baš i ne slažem sa tim. Pogledaj liste najboljih filmova iz 70tih, 80tih i 90tih, pa sam izvedi zaključak.Negde sam procitao da je tokom 1990ih godina proslog veka izaslo najvise kvalitetnih filmova i saglasan sam sa tim.
U to vreme je bilo mnogo vise legendarnih glumaca nego danas i zbog toga su se snimali fantasticni filmovi.
100 Greatest Films of the 90s
100 Best Films of the 80s
The 100 Best Films Of The 1970's
Po mojoj skromnoj proceni, zlatno doba filma je jednako zlatnom dobu stripa, a to su 70te i prva polovina 80tih. Sve posle toga je pad, koji je čini mi se započeo sa komercijalnim Spilbergovim filmovima koje je počeo raditi u 80tim. To se pokazalo kao isplatljiva matrica i kompletna kinematografija je skliznula od tada ka striktno komercijalnim projektima u prvom redu. Art filmova je sve manje, kao i dobrih idejnih drama u kojima bi kvalitetna gluma dolazila do izražaja maksimalno. Statistički gledano, verujem da bi smo se iznenadili kada bi smo mogli da uporedimo recimo na koliko komercijalnih filmova danas dobiješ jednog Oppenheimera koji je u domenu drame i art filma.