Šta je novo?

Poslednje odgledane serije (2025)

Udari me nostalgija upravo odgledah na zvanicnom YT kanalu RTS prvu epizodu Price i radionice Kupusara.
kakva uloga Zorana Radmilovica

Postaviće i ostale...tako i druge serije stavljaju, po jedna epizoda sedmično, ređe po dve epizode sedmično i tako. Evo večeras drugu postavljaju.

Postaviće i ostale...tako i druge serije stavljaju, po jedna epizoda sedmično, ređe po dve epizode sedmično i tako. Evo večeras drugu postavljaju.
Super, ne znam zašto još ta serija nije digitalno restaurirana u 16:9 format, može se reći da je kultna. Kao i Vruć vetar. Valjda ima veze sa autorskim pravima.

Volja sinovljeva meni se ovo jako svidelo. Na početku tokom druge pesme sam hteo da odustanem ali dobro je što sam odslušao do kraja.

Od cele legendarne ekipe kultne serije ziva jos samo Mira Banjac.

Volja Sinovljeva više nego dobra domaća serija. Konačno nešto novo i osvežavajuće od naše kinematografije.

ok zavrsili smo sa "Bear", svakako preporuke- volim te ljudske price. sto me vodi ka "Paradise" od Dan Dogelmana ==ostaje taj humani aspekt, ali uz distopijsku atmosferu koju volim.
ne znam sta su uradili sa Dept. Q- tesko je te knjige pretvoriti u film, kamoli u seriju.
Pred spavanje Apple produkcija- npr "Stick" i "smoke"- nista specijalno, opustajuce, a nije dosadno (meni barem)

Konačno završio Andor.

Onih prvih 6-7 epizoda su me toliko ubile u pojam da ni ove poslednje epizode nisu uspele da mi poprave celokupan utisak.

Poslednja izmena:
Slažem se, odličan je u obe sezone. drugo dvoje za nijansu manje, ali u odnosu na Lu i Liju su fantastični.

Da, definitivno najbolja trojka u seriji bez razmisljanja. Lee Pace je, rekao bih, savrsen izbor za tu ulogu. Lik definitivno ima tu neku "prisutnost" i harizmu kad se pojavi u sceni i prosto lik dominira svakim kadrom.

The Stranger

Nisam ljubitelj adaptacija Harlana Kobena od kojih me jedna (Fool Me Once), odaljila i od njegovih knjiga. Za ovu nisam ni znao da je njegovo maslo, što se ispostavilo da i nije bio loš izbor, jer je vrlo dobra i zanimljiva do samog kraja (prc!), što je gotovo sistemska boljka svih (ne baš svih), mini serja koje se oslanjaju na misteriju i twist ending.

Ovde imamo prvu epizodu koja otvara šokantne tajne, sredina serije dodaje slojeve i paralelne misterije i poslednja epizoda razrešava sve odjednom i dobija se neko "informativno" finale.

Serija ovakvog tipa ne bi bila serija da nema i tzv "red herring" dodatke, taktika dovođenja u zabludu i skretanje pažnje od glavne priče što ovde, pokazaće se kasnije, možda i nije toliko loše urađeno. Glumačka postava na visini svog zadatka, a i kako da ne bude kada je britanska serija.

Ono što je stvarno bolelo je ta poslednja epizoda i to ubrzano odmotavanje, pa čak ni završni tvist nije bilo toliko loš koliko je ponašanje i rezon pojedinih aktera.

Da ponovim, da serija uopšte nije loša i da je vredi pogledati, a za kraj - šta ćemo... 7/10

Ja sam je batalio na polovini druge sezone. Ne samo zato što priča totalno odstupa od knjiga, nego i promašen izbor uloga za pojedine likove. Čak i da nema nikakve veze sa delima Isaka Asimova, s obzirom na budžet, mnogo sam više očekivao od ove serije.

Serija kao serija je loša / ispodprosečna sama po sebi a još kad uzmeš u obzir koliki budžet su dobili.

Odličan primer za detekciju ljudi koji ne znaju /ne vide razliku između skupe produkcije i kvalitetne serije.

I apsurdno je to da delovi koji su totalno izmišljeni su najbolji momenti u seriji.

Pogledao i trecu sezonu The Wire. Meni definitivno najbolja sezona do sada.

Takodje zavrsio i You sa tom petom, poslednjom sezonom. Generalno je bila ok (za ono sto moze da se ocekuje u toj seriji), svakako bolja od cetvrte, ali kraj je toliko glup i toliko lose osmisljen/odradjen, da to nije realno. Da ne ulazim sada u neke detalje, ali poprilicno losi neki momenti.

I da, mislim da nisam iskomentarisao Squid Game, trecu sezonu. Takodje lose po mom misljenju. Ideja kojom su se vodili je totalno bezveze, apsolutno nelogicno i nabacano. Sporedna desavanja skoro ili potpuno besmislena. Bukvalno su samo igre bile manje vise ok, sve ostalo lose ili veoma lose.

Eto, šta su ti ukusi, meni treća najlošija, ili najmanje dobra da se tako izrazim.

Meni isto treća bila dobra, druga i peta su mi već za preskočiti, jedva sam ih izgurao.

Одгледао серију San Ti (https://www.imdb.com/title/tt20242042/) - оригиналну верзију серије Проблем 3 тела коју је нетфликс снимио. Нетфликсову верзију сам погледао када се појавила, а тек је сад дошла "на ред" оригинална. Мислим... оригинална - обадве су адаптација романа.
Можда зато што је нетфликс снимио само 8 епизода (толико добро да се ни не сећам како се завршило) а Кинези 30 епизода, јачи утисак је оставила кинеска верзија.
Вреди погледати, од мене 8/10.

Ajd da vidimo da li ću biti karakter do kraja :) Na kraju druge sezone sam rekao da ja tu seriju više neću gledati (i da to više nije SciFi nego fantastika u svemiru). Ali sad ponovo u ovom delu godine nema ništa zs gledanje...

Sve što Apple napravi je pretenciozni medikritet, dokazano iznova i iznova. Ali ja ipak gledam Fondaciju, jer nema bog zna šta drugo da se gleda. Takođe gledam i njihov See iz istog razloga, nije dobro, al nije ni za bacanje kad nema neke ljudske SF serije da se pojavi.

Nazad
Vrh Dno