Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi (2025)

Bukvalno o ukusima se ne raspravlja a infantilno je nametati svoje mišljenje jer eto ja sam pametan pa sam tako zaključio i vi treba isto da mislite.

Švarci je švarci i njegovi filmovi su 90% dan danas ultra zanimljivi i gledaju se u dahu.

Heh, sto se Svarcija tice... filmovi pre 2000.-te
Posle ne...
A pogledaj malo i ko je rezirao i pisao te njegove klasike pre 2000... i videces da nije bila samo u njemu magija.

EDIT:
Zapravo, steroidni narcis posle 1994. i nije snimio nijedan dobar film.
Ali je, recimo, posle 2000. bio los guverner Kalifornije... :)
Moc i slava, po svaku cenu..

Poslednja izmena:
Naravno da su scenaristi i reziseri vazni za pravljenje dobrih filmova ali bitan je i kasting.
Ko bi mogao da zameni Svarcija u filmovima koje je snimao do 2000?
Niko nije ni ocekivao da ce snimati kvalitetne akcione filmove posle 2000 jer je rodjen 1947.
Mislim da je preterana upotreba kompjutera u pravljenju filmova bar malo kriva za pad kvaliteta a prethodnih godina ima sve manje dobrih glumaca koji mogu da budu zvezde u filmskoj industriji.
Ponekad su i reklame bitne za filmsku industriju ali samo one na kojima rade poznati reziseri.

Heh, sto se Svarcija tice... filmovi pre 2000.-te
Posle ne...
A pogledaj malo i ko je rezirao i pisao te njegove klasike pre 2000... i videces da nije bila samo u njemu magija.

EDIT:
Zapravo, steroidni narcis posle 1994. i nije snimio nijedan dobar film.
Ali je, recimo, posle 2000. bio los guverner Kalifornije... :)
Moc i slava, po svaku cenu..
Da jeste, sinimio je samo što su u pitanju nezavisne produkcije pa filmovi nisu dobili nikakav "hype". Jedan od tih filmova je ovaj
Inače, ovde možete videti njegove glumačke sposobnosti...

Odavno gledali,vise puta pominjani u temi.

Vrtelo se jedno vreme stalno na AMC, odlicni filmovi ali znamo ih napamet.

Taj film je precenjen do bola, i u ovoj temi zestoko i sa razlogom odavno opljuvan kao kopija Rodrigezovog.

Ako nekoga zanima....
King of New York (199x).

to je prvi bioskopski crnacki film u kojem je antagonista prvi ikada na filmu hiphop gengsta Dzimi (Morfeus), covek je razvalio kako je odglumio!
Izasao je mozda u isto vreme kada i New Jack City, ali film je daleko dublji, bolje napisan i daleko iznad pomenutog.
Pogledajte, reprizirajte, dajte mu sansu, odlican je.
Walkena bolje da ne pominjem, jer i pre tog filma je presao igricu.
A muzika u filmu... Am I black enough for you?

Poslednja izmena:
@Gileb
Hvala na preporuci.
Gledao sam rimejk pre dosta godina i nije mi se svideo. Original iz 1977 je odlican film koji dugo ostane u secanju posle gledanja.

Cini mi se da niko na ovoj strani teme nije pomenuo Svarcijev film True lies iz 1994 a godinu dana pre njega je izasao fantasticni True Romance.

Uglavnom se kod mene trenutno više gledaju ti milion puta reprizirani na AMC i Viasat kino nego da ubodem neki noviji bolji.
Sinoć bila "Nesanica", zaboravim da ga Nolan snimio. Jes da je taknuto maknuto skandinavsko delo. ali baš mi je prijalo da odgledam.
Hvala srkiller za preporuku, nisam to baš odavno odgledao. Ima tu baš dobrih likova u filmu.

Uglavnom se kod mene trenutno više gledaju ti milion puta reprizirani na AMC i Viasat kino nego da ubodem neki noviji bolji.
Sinoć bila "Nesanica", zaboravim da ga Nolan snimio. Jes da je taknuto maknuto skandinavsko delo. ali baš mi je prijalo da odgledam.
Hvala srkiller za preporuku, nisam to baš odavno odgledao. Ima tu baš dobrih likova u filmu.
AMC, pink classic, Pink World Cinema, FilmBox Premium..

Uf, jako slabo.
Ovaj film je trebalo da bude prvi u nizu koji će postaviti DC mitologiju na zdrave noge ali vidim da od toga nema ništa.
Glavni problem je priča, slaba, razbacana, od tebe se očekuje da znaš šta je i kako je, kao da sam otvorio sredinu neke knjige i odatle krenuo da čitam pa stao na četvrtinu do kraja.
I to nije jedini problem:
  • neki likovi su mi ozbiljno osakaćeni i pogrešno prikazani ali to je samo moj lični utisak: Leks, Jor-El i Lara, Kentovi ( kao dva dobroćudna redneka iz Teksasa :rolleyes:)
  • akcione scene su povremeno kul, povremeno jako glupe ali nikad impresivne, Man of Steel ima mnogo bolju akciju
  • trenuci koji treba da izazovu emocije ne pogađaju metu
  • humor nekad funkcioniše a nekad deluje usiljeno, na svu sreću nema ga mnogo.
  • super odelo sa naborima u 2025-oj... Zašto?!

Biću iskren, dopada mi se novi glumac za supermena i generalno cela glumačka postava ali ih jednostavno ima previše.
Nedovoljno vremena da se bilo ko od njih pristojno narativno izgradi a i džabe kad imaju scenario koji je pisao srednjoškolac.

Supermen je prikazan humanizovano, sa ljudskim osobinama, ne deluje otuđen od ljudi i nedodirljivo, ranjiv je i greši. Nije baš plemenito i dostojanstveno prikazan kao recimo Kavilov supermen.
Luis Lejn je... ok. :cool:
Leks, ah Leks. Jedino što pozitivno mogu da kažem je da mi je bolji od Leksa iz Kavilovog supermena.
Kripto, više je omaž fanovima nego što ima neku bitnu ulogu, tu je kad scenario traži da priča ide dalje, nema ga kad ne traži.
Nejtan Filonov green lantern mi se dopao ali je ostao neiskorišćen potencijal.
Mr. Terrific je jedini imao malo više minutaže i ok je ( zvuči kao Robert D. Junior u Tropic Thunder-u [2008]). :D
Ostali su manje-više nebitni jer su potpuno neizgrađeni, uključujući i negativce koji rade sa Leks Lutorom.
I dalje mi je Kristofer Riv nepravaziđen supermen (a i Klark Kent), pa Henri Kavil pa tek onda Dejvid Korensvit (valjda se tako izgovara).

Kao fan supermena najveća ocena koju mogu da dam filmu je 6/10 ali je 5/10 mnogo realnija.
Po meni jedva gledljivo za odrasle, klincima se možda i dopadne.

Mozda nije bio neki glumac ali vredi spomenuti!
R.I.P
images.jpeg
actor-sylvester-stallone-and-actor-hulk-hogan-on-set-of-the-mgmunited-artist-movie-rocky-iii-i...jpg

Poslednja izmena:
I ja sam je upravo odgledao i prvo što mi je palo na pamet je "Što im je uopšte trebao onaj rimejk sa Gilenhalom i MekGregorom"!

Rimejk je zapravo prilično dobar akcijaš, ne ulazim u priču da li je potreban ili ne.

Погледах мало на ИМДБ-у о римејку, и у препорученим филмовима се нађе овај:

Волим Гослинга, а бога ми и Ану 😍, Еванс одличан као негативац, много убедљивији него као позитивац. Свидео ми се филм, баш сам уживао.

Rimejk je zapravo prilično dobar akcijaš, ne ulazim u priču da li je potreban ili ne.
Zadivljujuće, očekivao sam smeće ali je bio dobar.
Погледах мало на ИМДБ-у о римејку, и у препорученим филмовима се нађе овај:

Волим Гослинга, а бога ми и Ану 😍, Еванс одличан као негативац, много убедљивији него као позитивац. Свидео ми се филм, баш сам уживао.
Jel to ono na kraju obračun u nekom dvorištu pored fontane? Strašno uopšte se ničega ne sećam.

Nazad
Vrh Dno