2h 9m | PG-13
www.imdb.com
Uf, jako slabo.
Ovaj film je trebalo da bude prvi u nizu koji će postaviti DC mitologiju na zdrave noge ali vidim da od toga nema ništa.
Glavni problem je priča, slaba, razbacana, od tebe se očekuje da znaš šta je i kako je, kao da sam otvorio sredinu neke knjige i odatle krenuo da čitam pa stao na četvrtinu do kraja.
I to nije jedini problem:
- neki likovi su mi ozbiljno osakaćeni i pogrešno prikazani ali to je samo moj lični utisak: Leks, Jor-El i Lara, Kentovi ( kao dva dobroćudna redneka iz Teksasa
)
- akcione scene su povremeno kul, povremeno jako glupe ali nikad impresivne, Man of Steel ima mnogo bolju akciju
- trenuci koji treba da izazovu emocije ne pogađaju metu
- humor nekad funkcioniše a nekad deluje usiljeno, na svu sreću nema ga mnogo.
- super odelo sa naborima u 2025-oj... Zašto?!
Biću iskren, dopada mi se novi glumac za supermena i generalno cela glumačka postava ali ih jednostavno ima previše.
Nedovoljno vremena da se bilo ko od njih pristojno narativno izgradi a i džabe kad imaju scenario koji je pisao srednjoškolac.
Supermen je prikazan humanizovano, sa ljudskim osobinama, ne deluje otuđen od ljudi i nedodirljivo, ranjiv je i greši. Nije baš plemenito i dostojanstveno prikazan kao recimo Kavilov supermen.
Luis Lejn je... ok.

Leks, ah Leks. Jedino što pozitivno mogu da kažem je da mi je bolji od Leksa iz Kavilovog supermena.
Kripto, više je omaž fanovima nego što ima neku bitnu ulogu, tu je kad scenario traži da priča ide dalje, nema ga kad ne traži.
Nejtan Filonov
green lantern mi se dopao ali je ostao neiskorišćen potencijal.
Mr. Terrific je jedini imao malo više minutaže i ok je ( zvuči kao Robert D. Junior u
Tropic Thunder-u [2008]).

Ostali su manje-više nebitni jer su potpuno neizgrađeni, uključujući i negativce koji rade sa Leks Lutorom.
I dalje mi je Kristofer Riv nepravaziđen supermen (a i Klark Kent), pa Henri Kavil pa tek onda Dejvid Korensvit (valjda se tako izgovara).
Kao fan supermena najveća ocena koju mogu da dam filmu je 6/10 ali je 5/10 mnogo realnija.
Po meni jedva gledljivo za odrasle, klincima se možda i dopadne.