Šta je novo?

Mafia: The Old Country

Džabe ime kad nemaju pravi tim za razvoj igre.

Vi već bacate sud na osnovu ovih kratkih klipova koji su izbačeni da se "naprži" masa? :) Deluje dobro. $50. Korektni su, kažu samo linearno i single-player. Sve ukazuje na dobru igru. Meni je i činjenica da je linearno i single-player osveženje jer je izgleda u pitanju ugrožena vrsta.

Bolje i linearna sa zanimljivom pričom a dovoljno raznolikim misijama pa da traje smislenih 30-50 sati.
Nego open world igra koja te tera da radiš repetitivne stvari za radan nekog kompletiranja.
Ako ovo pogode onda će vredeti 50€.

Ne mora da sve da bude na fazon Witcher 3, CP2077, AC serija, Stalker 2... ogromno sa 100+ sati sadržaja.

Bolje im je da valja, jer po sistem specifikacijama koje traze gospoda trebalo bi da bude u rangu GTA VI

Mafia: The Old Country System Requirements Test Results​

Close icon
Your PC doesn't meet the recommended requirements to play Mafia: The Old Country

hahah, vazi i to kao zbog graficke : ))))

Dosta pogledati gameplay i uveriti se da ipak Hangar 13 ne zna dobre igre da pravi a pogotovo ne da nastavlja ovu franšizu. Ne vredi ni kupiti na Steam, probati i ostaviti review jer posle refund-a se to ne uvažava.
Izgleda da će i ovo da bude dobra flopčina, average slop od Hangar 13, šta drugo očekivati.

Za sada lose ocene, opencritic: 73.

Kako se sećam Mafia 1 nije bila open world, bar ne kao GTA.

Prva Mafia jeste open world, ali priča tako teče, da to lako može da se propusti. Nije velika mapa i puna sitnih zadataka kao u GTA, ali može da se ide po gradu između misija.
Nekad odgovara malo linearnog i kraćeg, pogotovo ako je dobra priča.
Na prvi pogled mi deluje ok.

Kakvi bre linearna Mafia 1 je open world
Možda remake verzija ima neke "open world" detalje, ali originalna Mafia iz 2003. nije, nisi mogao nigde da mrdneš između misija koje su se nadovezivale jedna na drugu.

Vjerovatno je mislio sa aspekta slobodnog kretanja mada ni to nije skroz tačno jer su se djelovi mape otključavali kako si odmicao u igri, koliko se sjećam.

Tok misija da ali sama igra kada nisi na misiji si mogao da se krećeš gde hoćeš što meni savršeno odgovara. Pa zar se i GTA delovi mape ne otvaraju kako napredujes kroz misije. SA skoro sam siguran da neke delove mape nisi mogao da dodješ. Mislim možda je to neki drugi tip open worlda ali sam uvek to smatrao open worldom.

Kao što sam i napisao - prva Mafia jeste open world, ali priča tako teče, da to lako može da se propusti. To važi i za original i za remake. U originalu čak deluje malo slobodnije, jer nekad mora malo više da se prošeta do sledeće misije, pa je veća šansa da se vidi grad. Pre par meseci sam odigrao deo originala, a posle ceo remake i nisam ni mrdnuo van misija.🙂

Upravo završio igru i baš sam razočaran. Toliki potencijal bačen u vodu. Sjajno odrađena mapa koja uopšte nije mala, gdje je baš dosta pažnje posvećeno detaljima ali minimalna interaktivnost sa njom. Prelijepo prezentovana igra sa likovima i odličnom glumom ali van glavne priče nema nikakve interakcije i poništava sav trud dizajnera koji su radili na toj mapi. U prva dva dijela imalo je koliko toliko vremena da se malo istraži open world dok se ide do sledeće misije, ali ovdje je baš koridor i igra u vrlo malo navrata dozvoljava istraživanje a da ono ima smisla.

Mislim da je trebalo ubaciti par sporednih misija uz glavne, ili nekakve mini aktivnosti da bi se upgrejd sistem, ekonomija i open world istražili kako treba. Nešto nalik na Metro Exodus koji je hub world riješen. Ovako uopšte nijesam imao potrebu da upgrejdujem bilo šta jer ne pravi nekakvu preveliku razliku. Nema potrebe otključavati/kupovati novo oružije jer se ono može pokupiti od protivnika ili na samim levelima.

Gunplay, stealth i AI su ok i ništa više od toga. Ispoštovan nekakav prosjek za combat. Moram da pohvalim vožnju, koja je sjajno odrađena ali nije iskorišćena dovoljno.
Priča i pacing igre na samom početku generalno su dobri ali nakon prve polovine baš opada kvalitet i na samom kraju gdje treba da je krešendo potpuno failuju.

Imali su limun i umjesto da naprave limunadu oni ga ispekli kao krompir. 7/10 to je maksimum koji bih dao ovoj igri. Bolje da ne rade više ništa sa serijalom jer ne vidim nikakav potencijal da bi mogli da naprave nešto bolje.

Upravo završio igru i baš sam razočaran. Toliki potencijal bačen u vodu. Sjajno odrađena mapa koja uopšte nije mala, gdje je baš dosta pažnje posvećeno detaljima ali minimalna interaktivnost sa njom. Prelijepo prezentovana igra sa likovima i odličnom glumom ali van glavne priče nema nikakve interakcije i poništava sav trud dizajnera koji su radili na toj mapi. U prva dva dijela imalo je koliko toliko vremena da se malo istraži open world dok se ide do sledeće misije, ali ovdje je baš koridor i igra u vrlo malo navrata dozvoljava istraživanje a da ono ima smisla.

Mislim da je trebalo ubaciti par sporednih misija uz glavne, ili nekakve mini aktivnosti da bi se upgrejd sistem, ekonomija i open world istražili kako treba. Nešto nalik na Metro Exodus koji je hub world riješen. Ovako uopšte nijesam imao potrebu da upgrejdujem bilo šta jer ne pravi nekakvu preveliku razliku. Nema potrebe otključavati/kupovati novo oružije jer se ono može pokupiti od protivnika ili na samim levelima.

Gunplay, stealth i AI su ok i ništa više od toga. Ispoštovan nekakav prosjek za combat. Moram da pohvalim vožnju, koja je sjajno odrađena ali nije iskorišćena dovoljno.
Priča i pacing igre na samom početku generalno su dobri ali nakon prve polovine baš opada kvalitet i na samom kraju gdje treba da je krešendo potpuno failuju.

Imali su limun i umjesto da naprave limunadu oni ga ispekli kao krompir. 7/10 to je maksimum koji bih dao ovoj igri. Bolje da ne rade više ništa sa serijalom jer ne vidim nikakav potencijal da bi mogli da naprave nešto bolje.
Igra deluje nedovrseno....saobracaj, NPCevi koji stoje pored puta u nekim grupama i nemaju nikakvu interakciju, potpuno mrtvo deluje....Pokusajte da zgazite NPC i da vidite sta se desi za igru u 2025.. Dodali su opciju koriscenja kamere, bezidejno, iskoristicete je 2 puta..Likovi su jednolicni u igri...Greske u animacijama milion..Imate foru koja je u svakom traileru naglasena da palite kola na kurblu, to uradite 2 3 puta u igri i posle vise nemate potrebe, sva kola su upaljena itd, NPC ni ne pale kola...
Iskreno sam ocekivao mnogo a dobili smo igru koja ce opet da se zaboravi kro 2 3 meseca...

Dosta pogledati gameplay i uveriti se da ipak Hangar 13 ne zna dobre igre da pravi a pogotovo ne da nastavlja ovu franšizu. Ne vredi ni kupiti na Steam, probati i ostaviti review jer posle refund-a se to ne uvažava.
Izgleda da će i ovo da bude dobra flopčina, average slop od Hangar 13, šta drugo očekivati.
Napisao već ovo pre nego što su izbacili igru. :ROFLMAO:

Ne znaju oni casual-ci da naprave dobru igru u ovoj franšizi i to je to. Samo mediokritet nažalost.

Nazad
Vrh Dno