Šta je novo?

Kupovina tehnike u Madjarskoj - kako?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dali je neko sa ipona narucivao tv preko KP madjara sa produzenom garanciom (vidim ipon pored 3 nudi i 5 godina uz doplatu).
ja sam se oprostio od bilo kakve garancije, ko ziv ko mrtav za 3/5 god. Ako je fanta nestao, kao najjaci u datom trenutku, ko zna ko ce raditi kroz X godina i biti voljan da ti uzima tv i vraca ga nazad. Svestan toga, sam trazio KP madjaru od koga sam uzimao tv da meni ostavi racun da sam idem da ga nosim ako dodje do toga, ali nece da da racun :)

Tako da sam se oprostio od garancije

Na Horgosu radis PROPRATNE PAPIRE i picis za RS. Mada ako se dogovoris sa carinikom sve se rijesi bez propratnih papira...
Nema dogovora sa madjarskim carinikom kao obican pesak

ja sam se oprostio od bilo kakve garancije, ko ziv ko mrtav za 3/5 god. Ako je fanta nestao, kao najjaci u datom trenutku, ko zna ko ce raditi kroz X godina i biti voljan da ti uzima tv i vraca ga nazad. Svestan toga, sam trazio KP madjaru od koga sam uzimao tv da meni ostavi racun da sam idem da ga nosim ako dodje do toga, ali nece da da racun :)

Tako da sam se oprostio od garancije

Nema dogovora sa madjarskim carinikom kao obican pesak
Propratni papiri se ne prave sa Madjarima nego sa Srbima! Madjari ti samo odrade AFU a kada dodes na Srpsku stranu tu prijavis robu da se naprave propratni papiri, stim ako si iz RS/BIH moras i da prelazis sa Bosanskim dokumentima a ne sa SR srpskim.

U tranzitu se prijavljuje šta unosiš a na izlazu se odjavljuje roba i u slučaju ne prijavljivanja na izlazu može biti problema o poreklu jer HU papiri su nevažeći (nije prijavljen ulaz u tranzitnu zemlju) i može se smatrati čak i da je ukradeno a BIH carina je priča kao i kad se mi vraćamo u Srbiju.

Pozdrav
Negde 10. Decembar sam odlučio da sklopim kompjuter i pratim cenu komponenata od tada, takođe sam i pitao na KP prodavce da mi daju ponudu sa trenutnim cenama.
Cene skaču, kada se pogleda minimalna cena proizvoda i maksimalna u proteklih mesec dana skoro sve je na maksimumu. Na primer matična koju sam hteo da uzmem je pre 10 dana bila 200e a sada 215e.

Da li se neko seća da li je u pređašnjim godinama bilo popusta u ovom periodu? Za par dana je Božić, uskoro Nova Godina.
Problem je što za te dane i neki od naših ne idu u kupovinu nego prave odmor.
Pa se sad razmišljam da li da naručim uskoro j dobijem komponente do 25og ili ako vredi čekati do posle nove godine zbog cena.

Dok si se razmišljao zakasnio si, ne možeš ih dobiti do 25. jer više ne rade (23. im je zadnji dan), kao što ni ti nećeš raditi za svoj Božić, niti rade kurirske službe itd.
I uvek je svake godine isto, kako im se bliži Božić cene idu na gore, ko hoće da radi za praznike diže cene.

Pozdrav
Negde 10. Decembar sam odlučio da sklopim kompjuter i pratim cenu komponenata od tada, takođe sam i pitao na KP prodavce da mi daju ponudu sa trenutnim cenama.
Cene skaču, kada se pogleda minimalna cena proizvoda i maksimalna u proteklih mesec dana skoro sve je na maksimumu. Na primer matična koju sam hteo da uzmem je pre 10 dana bila 200e a sada 215e.

Da li se neko seća da li je u pređašnjim godinama bilo popusta u ovom periodu? Za par dana je Božić, uskoro Nova Godina.
Pa se sad razmišljam da li da naručim uskoro j dobijem komponente do 25og ili ako vredi čekati do posle nove godine zbog cena.
Не можеш пред нову годину очекивати појефтињење и ниске цене. То је просто тако.
Буди срећан да си нашао.
Ја што тражим код Мађара све нешто нема на стању.

Hvala na odgovoru. Na žalost zakasnio sam sa poručivanjem, ali bio je neki mali pad cene.
Ostaje mi jedino sada da kupim na KP ono što ima dostupno ili da čekam tamo od 10og Januara da krene prodaja, ali ne znam kakve cene tada da očekujem.

Da li ste vracali / unovcavali Global Blue obrasce kod Alta menjacnica?

Planiram kupovinu GPU od KP "mađara", bio bih zahvalan da mi pošaljete u privatnoj poruci ko je sada pouzdan, iliti NAJpouzdaniji!? Svi oni imaju naloge stare 10+ godina ali znam za tu foru, otkupe nalog od starog člana i preimenuju ga po volji, tako da broj godina provedenih na KP više nije merodavan... Hvala unapred!

Ako i meni neko može da pusti poruku oko ovoga. Bio bih jako zahvalan :)

Posle fante, to ne postoji. Sada par likova donose, a oni su paketomati.

Ako i meni neko može da pusti poruku oko ovoga. Bio bih jako zahvalan :)
Ima ih.. stavi Subotica za pretragu, pogledaj da li ima iznad 500 pozitivnih ocena, vidi u kojim rubrikama je prodavao zadnjih godinu-dve svoju robu, to je po meni dovoljno da znaci da je proveren. Nijednom se nisam zeznuo a kupovao sam vise puta od vise tih prodavava

Svi prodaju ali zavisi kada će isporučiti a danas su uglavnom e prodavci za zvanične uvoznike. Prodaju ljudi iz SU ili NS a ima ih i iz BG.
To stavi SU u pretragu pa od Horgoša do Beograda je zovi za cenu i preko toga kad napiše preuzimanje tu ili u tu valjda je jasno.

Pozdrav

Апропо овога, да ли неко има искуства са скакањем и обарањем цена у ово доба? Хтео сам монитор да купим који је био равно 200е пре неких 15 дана, ал сам одложио док не продам мој, међутим сморило ме чекање, у међувремену ми је капнуло још нека пара и реко ајде сад ћу, кад оно скочила цена драстично у ипону (чини ми се на 244е), што претпостављам да је због Божића и нове године. Да ли има неко неписано правило када обарају цене? Средина јануара можда, или тек тамо од фебруара или марта? С тим у вези, да ли постоји нека екстензија коју бих могао да скинем да прати цену?

Апропо овога, да ли неко има искуства са скакањем и обарањем цена у ово доба? Хтео сам монитор да купим који је био равно 200е пре неких 15 дана, ал сам одложио док не продам мој, међутим сморило ме чекање, у међувремену ми је капнуло још нека пара и реко ајде сад ћу, кад оно скочила цена драстично у ипону (чини ми се на 244е), што претпостављам да је због Божића и нове године. Да ли има неко неписано правило када обарају цене? Средина јануара можда, или тек тамо од фебруара или марта? С тим у вези, да ли постоји нека екстензија коју бих могао да скинем да прати цену?
Скинуо сам Карму, додао производ, па ћу да видим када буде пала цена да ли ће да ради како треба

Ne bih znao gde da pitam.. ako nije za ovde ili ako je zabranjeno na neki nacin premestite ili obristite. Hvala.

Da li se neko od proverenih / starih clanova bavi dopremom robe iz Madjarske ?

Konkreto zanima me jedan alat, tezina je oko 10 kg, duzina 2 metra... stvar nije jeftina pa ne bih rizikovao sa random ljudima, zato i pisem ovde..

Ako se neko bavi ili zna nekoga molim obavestite me porukom ili ovde.

Jos jednom se izvinjavam ako je zabranjeno ali prosto ne znam gde bih pitao.

Hvala.

Jel nema više na na KP ljudi koji se bave nabavkom tehnike iz Mađarske, po porudžbi?

Tražim neki OLED, koji odjednom niko na KP nema, jer "dobavljač" više nema na stanju.

Jel nema više na na KP ljudi koji se bave nabavkom tehnike iz Mađarske, po porudžbi?

Tražim neki OLED, koji odjednom niko na KP nema, jer "dobavljač" više nema na stanju.
Nabavljaju mahom iz istih radnji gde mogu da dobiju nazad porez. Ako nema u toj radnji ili tim radnjama, onda nema ni na KP-u.

Da li može preporuka za ljude na Kupujem Prodajem koji prodaju televizore i desktop komponente?

Nabavljaju mahom iz istih radnji gde mogu da dobiju nazad porez. Ako nema u toj radnji ili tim radnjama, onda nema ni na KP-u.
Pretpostavljam, ali rekoh, možda ima neko ko može recimo da ode u EMag i tamo uzme, pošto vidim da oni imaju taj model, koji meni treba.

Šta se dešava sa KP ljudima koji prodaju pc komponente, već trojica su mi rekla da ne dostavljaju na kućnu adresu već samo lično u Subotici ili u Beogradu? Kako to da sad odjedanput ne dostavljaju za sve gradove brzom poštom?

Ugrubo - kurirske službe više ne mogu da donose keš na ruke, nego rade samo uplate na račun, a to je veoma vidljivo i nakon određenih iznosa sumnjivo. Zato ne šalju više robu, nego samo razmena uživo.

Propada se polako, dosta se radilo na crno.

Šta se dešava sa KP ljudima koji prodaju pc komponente, već trojica su mi rekla da ne dostavljaju na kućnu adresu već samo lično u Subotici ili u Beogradu? Kako to da sad odjedanput ne dostavljaju za sve gradove brzom poštom?
Upravo pokušavam da naručim nešto sa KP-a i dobih isti ovaj odgovor.
Ugrubo - kurirske službe više ne mogu da donose keš na ruke, nego rade samo uplate na račun, a to je veoma vidljivo i nakon određenih iznosa sumnjivo. Zato ne šalju više robu, nego samo razmena uživo.
A za ovo pojma nisam imao da kuriri ne mogu da donose lično keš
Baš šteta za nas koji nismo iz glavnog grada, do sada iako su robu valjali na crno saradnja je uvek bila ok i roba je bila ok kvaliteta.
Ono što se prodaje po buvljacima u odnosu na KP je u pogledu kvaliteta svemirska razlika

Istu situaciju imao pre 2 meseca kada sam narucivao pametni sat - jedva nasao jednog koji je hteo da posalje.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno