Šta je novo?

Temu - online prodaja (carina i praćenje pošiljki u zasebnim temama)

Zavisi. Iskoristio sam 2x2500 za porudžbine preko 5, noćas 1000 dinara manje preko 2200 (mora da se doda u korpu i još nešto preko zbog dostave), a imam još jedan taj za obnovu, plus ulovim onaj extra discount na 12 sati i tako uštedim. Razmotriću opciju i 3000 preko 8800 za nešto skuplje, ali to nije sigurno. Sve u svemu, dve sitnice oko 700 dinara po redovnoj ceni su ok za sve te popuste. Nešto mora da se uloži da bi se vratilo.

Pa to se uvijek podrazumijeva, ako postoji nešto veće vrijednosti na sajtu ima smisla korišćenje kupona, ali ja recimo nisam nikad platio više od 4000 po porudžbini, a i taj put je bio jedan od dva kada sam koristio kupon.

@uji & ostali:

Naručio sam nekoliko temu paketa u kojima se nalazi svašta pa i odeća a pošto ne mogu da pretpostavim veličinu namerno sam od svega uzeo po dve različite veličine a onu koja mi ne odgovara ću da vratim. Pitao sam njihovu podršku i oni su mi rekli da iz svakog paketa mogu pojedinačno da vratim šta želim A mogu da uradim i grupno vraćanje što bi meni najviše odgovaralo. Dakle svaki odevni predmet imaću u kratkom roku a možda neki paketi stignu istog dana a neki plus minus pet dana. Sve imam u dve veličine što znači da ću u jednoj svakako da vratim tako da iz paketa jedan ću da vratim recimo tri stvari + iz paketa dva da vratim jednu stvar + iz paketa tri četiri stvari, itd.

Užasno puno vremena proveo sam u razgovoru sa korisničkim servisom gde oni na kraju nisu znali da mi kažu kako to da uradim nego kada budem hteo da ponovo ih kontaktiram! Izgubio sam više od sat vremena u chat-u jer je razgovor tekao izuzetno sporo a i hteli su da me prebace na nekog specijalistu koji je bio zauzet pa smo čekali da se oslobodi pa nikako da se oslobodi pa onda druge agentica pokušava da mi pomogne ali u stvari ne zna tako da im je podrška očajna.

Zato se nadam da ću ovde naći odgovor. 😜⛵

P.S.
Video sam ovo obaveštenje. Takođe primetio sam da su mi neke pakete podelili čak na tri dela i da ih šalju iz tri dela. Da li se dole stavka "sve pakete" odnosi na jednu porudžbinu sa jednim brojem ali u tri nezavisna paketa, ili mogu u njihovu najveću kesu da stavim sve iz različitih porudžbina što mi ne odgovara a želim da vratim? I da li za svaki proizvod treba da napravim barkod i da zalepim? Ili se bar kod lepi samo za celo njihovo pakovanje? Ako da da li će na osnovu jednog bar koda koji je vezan za jedan artikl odnosno jednu porudžbinu moći sami da pronađu šta su sve meni poslali i da mi izvrše refundaciju.

I vezano za refundaciju da li mogu da biram da li će mi biti vraćeno na karticu ili kao temu kredit? Hvala!
Izvinjavam se na ovoliko pitanja ali temu korisnik sam tek tri dana! I sve mi je novo a opcija jako puno. 🍼

Prilozi

• Screenshot_2025-07-11-04-29-43-478_com.einnovation.temu-edit.jpg
    Screenshot_2025-07-11-04-29-43-478_com.einnovation.temu-edit.jpg
    508.4 KB · Pregleda: 170
Još uvek nisam uspeo da uhvatim flash sale, mada mislim da je to navlakuša. Fora je da se daje neki skuplji proizvod na taj datum tačno u 9 uveče i ako ga ugrabiš, tvoj je. Samo jednom mi je ponudio da se u znak izvinjenja opredelim za drugi sitniji artikal, ali mi je u međuvremenu izašlo da je navodno rasprodat, te nisam mogao ni to.

ja sam uzeo onaj aku aparat za i kapsule i mleveni espreso za 2300 din bez ikakve jurnjave i flash sale - ne znam ni sta je to. samo je nudio pa nudio. ajd da probam, vidim na yt ok.. ispade jedna od boljih stvari koje sam uzeo na temu i to slucajno. tako sam uzeo bas dosta stvari.

uz taj nacin kupovine koristim i onaj sa kuponima - pre neki dan sam uzeo aku perac pod pritiskom sa 20ah baterijom za 2.5k. to sa onim cash back nema sansi. mozda i ima ali tesko da ce uopste da prikaze taj proizvod od tog prodavca sa tom baterijom - sto je i najveca caka na temu - ne prikaze ako nece iako postoji + mora da se ubaci u kalendar alarm da se ne zaboravi deo povracaja a onda i taj povracaj mora da se trosi. pa je to delom fiktivan popust jer provocira dalje kupovine. onda se tovari i ono sto treba i ono sto ne treba i to uglavnom sitnice. za to vreme temu zna da imas kredit pa sta ti ponudi od proizvoda ponudice.

definitivno nabolje popuste mi je dao kada ne kupujem neko vreme i uz to nemam kredit. da dodam da, iz mog iskustva, price adj nema veze. povratio sam veceras par din pa mi je posle toga dao 150% cash back max 3.500 na 4.5 ili 5.5k ne secam se.

Prilozi

• Screenshot_20250709-072151.png
    Screenshot_20250709-072151.png
    324.7 KB · Pregleda: 195
@owim dele pakete ako imaš nešto kabasto i lomljivo ili ne bi moglo sve da stane u jednom. Verovatno da možeš u najvećoj kesi da popakuješ sve što bi hteo da vratiš nazad, a barkodovi su na originalnim pakovanjima ako sam dobro razumeo. Za refundaciju biraš između kredita ili originalnog metoda plaćanja (kartica, GPay ili PayPal).
@idgf to je ono tipa kupi Redmi Note 13 Pro ill 14 za 99 dinara, ali meni uvek u 21h izbaci Sold out i to je to. Čak idem na time.is da refrešujem u sekundi, ali on se navodno ugrabi.

ma to oni rade da imas u podsvesti temu temu temu. tako je i ali kao nudio pa nikada niko nista nije uzeo. i taj claim credit. prvo cekaju da padnes neki dan, ne uzmes deo kredita, a realno je, koliko puta se covek seti da treba da uzme kredit. nedelju dana robije. temu u glavi stotinama puta u toku dana. sve je to marketing na subliminalnom nivou.

prvo cekaju da padnes neki dan, ne uzmes deo kredita, a realno je, koliko puta se covek seti da treba da uzme kredit
Napravim alarm da se oglasi sledećih nedelju dana tačno u podne i nema problema :)

@owim

Ako ucestvujes u akcijama i vracas proizvode , najcesce gubis mogucnost da dobijes povoljnosti u narednih 30-90 dana !!!

@idgf

U 24h mozes da izdvojis 2 minuta i pokupis kredit.
Ako ti daju povracaj kredita po semi 30-60-150/200% povracaj je 3550 na oko 4500-5000

Ljudi misle da su naš tablet loš. 😏 Da, to je taj famozni Flash sale gde kad dođeš u 21:00h i odabereš Grab now, izbaci Item sold out. Kao „nagrade“ se osim tableta nude još Redmi Note 13 Pro ili 14, Realme Note 50, Galaxy A15, itd.

Prvi put sam narucio nesto preko Temu-a.
Ubacio sam 18 predmeta. Na racunaru je to iznosilo oko npr. 5187 din total.
Ulogovao sam se preko mobilnog, u search ubacio 'claimcredit'. izlistao je nesto da sam dobio 200% povracaj ako platim u narednih sat vremena, gde ce mi 'claim credit' biti 3000 dinara na ukupan iznos od 5500 din (ne znam kako je on to izracunao 5500 u mob aplikaciji ako je na racunaru pisalo 5187.
No dobro, nebitno.
Platio sam iz mobilne Temu aplikacije. Opet mi izbacio da okrecem 'wheel' za neki (valjda) popust od max 23.000 din. I tu se i zaustavio 'wheel'.
Verujem da je vama koji stalno narucujete, slika koju cete videti okacenu ovde, jasna. Ali, da li neko moze da je razjasni za mene, posto mi je ovo sve novo. Dakle, mislim na ovu sliku:

3JtNpT4.jpeg

Ovo istice u naredna 4 sata.

Hvala!

Prilozi

• Screenshot.jpg
    Screenshot.jpg
    130.3 KB · Pregleda: 51
@twister claimcredit ti računa na punu cenu bez vremenski ograničenog ekstra popusta, kartice za popust artikla ili specijalnog popusta na artikal. Kod za kupone je rebate100
@Zekovic moguće i UGC kontent, ali preveden na srpskom preko AI.

Prvi put sam narucio nesto preko Temu-a.
Ubacio sam 18 predmeta. Na racunaru je to iznosilo oko npr. 5187 din total.
Ulogovao sam se preko mobilnog, u search ubacio 'claimcredit'. izlistao je nesto da sam dobio 200% povracaj ako platim u narednih sat vremena, gde ce mi 'claim credit' biti 3000 dinara na ukupan iznos od 5500 din (ne znam kako je on to izracunao 5500 u mob aplikaciji ako je na racunaru pisalo 5187.
No dobro, nebitno.
Platio sam iz mobilne Temu aplikacije. Opet mi izbacio da okrecem 'wheel' za neki (valjda) popust od max 23.000 din. I tu se i zaustavio 'wheel'.
Verujem da je vama koji stalno narucujete, slika koju cete videti okacenu ovde, jasna. Ali, da li neko moze da je razjasni za mene, posto mi je ovo sve novo. Dakle, mislim na ovu sliku:

3JtNpT4.jpeg

Ovo istice u naredna 4 sata.

Hvala!

istice za 4 sata ali se opet stalno ponovi reklama za isto ovo. u okviru tvojih strana. bice nesto kao klikni 23.000 u kuponima te ceka ili sl. nije bitno.

nista ne znaci dok ne odes na taj get my 23.000 rsd. onda ce opet da vrti neki agresivni advertajzing ali kada konacno zavrsi, ponudice ti 6 ili 2 porizvoda da kupis iz liste ponudjenih da bi dobio te kupone. ako nudi 6 samo izadji i sacekaj par sati, tj 5,6 da obnovi ponudu. ako ponudi 2 uzmi nesto sto inace planiras da kupis u rangu po 300-400 din. platices ta 2 predmeta, dace ti kupone. mozes pre kupovine, na toj strani gde su ponudjeni proizvodi da kliknes ns "rules" i vidis koje kupone nudi. posto imas proizvode, ali dosta njih, za oko 5500 onda ti skoro svaka varijanta odgovara. ali ako imas npr 1 stvar od 7000 onda ti se isplati da ti ponudi 2.500 off 6.400 i sl. jos bolje ako ti nudi, inace u tvom temuu, popust 1000 din nevezano za ove kupone vec generalno daje cesto na skuplje proizvode 1000din limited time popust. pa je onda proizvod sa npr 8000 - 1000 linited time - 2.400 kupon = 4,600
uz taj 2.400 off imas i par 1000 sa 1001 i 1000 sa 2000 sto je isto. narucis za 2.700 minus kupon 1000 platis 1700 uz to ako dobijes taj limited time discount onda ti je to veoma dobra usteda.

@uji
Vezano za grupno vraćanje što sam pitao ovde na forumu evo šta mi je rekla podrška mada nisam siguran da najbolje razumem.

Related to your concern, upon checking, if you need to return other items, you can request a combined return.

When confirming your return information, look for a reminder that combined returns are supported or the option to select the previous return label.

If you see either of these, you can mail back the remaining items along with the ones you previously requested to return without paying extra for return shipping.

• Like
Reagovanja: uji
@owim ovo mislim da je slučaj kada ti istu porudžbinu podele na više paketa ili ti subližne porudžbine spakuju u jedan paket. Tada bi trebalo da možeš da tražiš kombinovanu refundaciju, mada ni ja nisam siguran šta bi ta opcija da izabereš previous return label u praksi trebalo da znači. Do sad sam jedino tražio povraćaj kredita za delimično oštećene proizvode i dobijao ih kao razliku naspram iskorišćenih kupona.

@uji uvek je dopisivanje sa Kinezima bilo katastrofalno komplikovano. Više ne znam kako da im objasnim da mislim na različite pakete ali da bih sve grupno vratio iz nekoliko paketa jer je to prosto jednostavnije.

Ima li neko drugi takvih iskustava? 😁

@owim mislim da može samo da vratiš u iste kese, spakuješ nazad u ambalaže sa etiketama na kojima su barkodovi i sve predaš na slanje. Jedino sa čim sam se po tom pitanju susreo je izjava nekog čoveka sa tvitera koji je vratio nekakvo posuđe i šta god, navodno nije odgovaralo opisu ili nije bio zadovoljan kvalitetom pa poslao nazad.

Svakako, ako neko ima iskustva sa povraćajem, neka podeli.

Nije komplikovano dopisivanje sa kinezima već si ti iskomplikovao kupovinom artikla u različitim veličinama a napisane su mere i kako da vratiš? Ako napišeš ne svidja ti se oba idu nazad, ne odgovara veličina isti slučaj a za ne odgovara opisu i ostalim stvarima da ne pišem, tako se deca igraju prodavnice.
Imaš rok do kada možeš da odradiš reklamacije a da li će oni tražiti pojedinačno ili grupno vraćanje ne možeš ti da juriš, imaju oni dobar pregled šta se dogadja.

A koja bi najbolja varijanta bila za kupovinu od 12-13000 dinara? Na claimu vec od 4500 vraca istu sumu kao i za 12 potrosenih. Ima li nesto smislenije za ovu sumu? Kako ono funkcionise da ti vrati 10 000 kredita? Tu je negde limit oko moje sume, ako se dobro secam

Nije komplikovano dopisivanje sa kinezima već si ti iskomplikovao kupovinom artikla u različitim veličinama a napisane su mere i kako da vratiš? Ako napišeš ne svidja ti se oba idu nazad, ne odgovara veličina isti slučaj a za ne odgovara opisu i ostalim stvarima da ne pišem, tako se deca igraju prodavnice.
Imaš rok do kada možeš da odradiš reklamacije a da li će oni tražiti pojedinačno ili grupno vraćanje ne možeš ti da juriš, imaju oni dobar pregled šta se dogadja.
ni meni nije jasno kako je neko uspeo da napravi kvantnu mehaniku od temu-a koji koristi cak i moja baba, narucuje, vraca, uzima claimcredit... i sve sama

jel neko uspeo da ugrabi flashsale? tacno u 9:00 pise grab now a zatim i sold out kad se pritisne dugme 😢

A koja bi najbolja varijanta bila za kupovinu od 12-13000 dinara? Na claimu vec od 4500 vraca istu sumu kao i za 12 potrosenih. Ima li nesto smislenije za ovu sumu? Kako ono funkcionise da ti vrati 10 000 kredita? Tu je negde limit oko moje sume, ako se dobro secam
wincredit (10,000din) vec dugo nije aktivan. Najbolja varijanta bi bio claimcredit iz vise puta ako se ne radi o jednom artiklu..

Poslednja izmena:
Ne. Opet došao tačno u 9 za Galaxy A15 6/128, refrešovao u 20:59 kao i obično, pipnuo Grab now i piše Item sold. 😅

@vladafkv
Ovde je u pitanju viša ili visoka kvantna mehanika a ne klasična, jednostavno trebao je da otvori temu "kako uštedeti 50-100din. na štampanju adresnica za Temu". Smešno paketi još nisu ni spakovani a već pitanje kako se vraćaju pojedine stvari.
Ovo se zove teror nad pratiocima ove teme zbog nečijih 50-100din. a objasniti kako to funkcioniše je mnogo skuplje.

Mislim da je problem u tome sto je naruceno namerno vise brojeva jednog istog odevnog predmeta s namerom da vrati neodgovarajuce velicine ako ne cuce lepo. ali, sada je tu novi problem sto je besplatno vracanje za samo jedan predmet po paketu a on hoce sve sto vraca u te besplatne pakete da strpa,.

realno je da mojekrpice ili ana rs imaju resenje za ovu uzasno katastrofalnu komplikovanu komunikaciju jer meni vise lici da su u pitanju neki vidovi transportne fisije pa fuzije a tamo su eksperti za tu oblast.

Da li je neko u skorije vreme uzeo kredit od 11.000?
Meni je to bolje nego više sitnih, a trenutno imam u planu dosta porudžbina. Poslednji put sam potrošio oko 14.000 da bih dobio 11.000 kredita, ali sad mi se čini da je limit dosta povećan, tj. manje se procentualno vraća da se skupe novčići da se aktivira. Da li je samo kod mene? Ako dobro računam treba mi skoro 20.000 din porudžbina sada.

Da li je neko u skorije vreme uzeo kredit od 11.000?
Meni je to bolje nego više sitnih, a trenutno imam u planu dosta porudžbina. Poslednji put sam potrošio oko 14.000 da bih dobio 11.000 kredita, ali sad mi se čini da je limit dosta povećan, tj. manje se procentualno vraća da se skupe novčići da se aktivira. Da li je samo kod mene? Ako dobro računam treba mi skoro 20.000 din porudžbina sada.
dobio si wincredit? aj nam slikaj

nesto mi u secanju da je i pre trebalo 20,000din da se potrosi prvi put i onda svaki sledeci put imas 10,000din od prethodnog kredita i samo dodas svojih 10,000din i tako vrtis u krug

Nazad
Vrh Dno