Šta je novo?

Temu - online prodaja (carina i praćenje pošiljki u zasebnim temama)

Da li se nekome zaglavio jeftini trimer i kako ga je popravio.

Koliko vidim, ima samo dva šrafa odozgo, a između je spojnica sa žabicama prednje i strane sa zmajevima. Ako je nešto od dlaka upalo unutra i da to remeti vibrator, onda da se stavi četkica za prašinu na usisivaču i proba tako da se otkloni to što, pretpostavljam pri vrhu zapinje.
Apropo prethodne priče mislim da im je to sa lokalnim skladištima samo vid marketinga, pošto sam sinoć baš obavio jednu porudžbinu preko claim credit i navodno je to sve trebalo da pristigne iz lokalnog magacina za 8 dana, međutim, status se ubrzo promenio da će biti dostavljeno od 18. do 21. Takođe ide i reklama na fb.

Prilozi

• Screenshot_2025-07-04-12-48-04-141-edit_com.facebook.lite.jpg
    Screenshot_2025-07-04-12-48-04-141-edit_com.facebook.lite.jpg
    117.9 KB · Pregleda: 93
  • Screenshot_2025-07-04-12-48-18-431-edit_com.facebook.lite.jpg
    Screenshot_2025-07-04-12-48-18-431-edit_com.facebook.lite.jpg
    91.5 KB · Pregleda: 86
Drustvo jedno pitanje. Narucio 3 puta preko claim credita uzastopno i sad evo vec nedelju dana nikakva ponuda a ranije claim credit non stop, kakva je situacija kod vas?

7discounts i discount777 su mi nedostupni pa sam iskoristio claimcredit, a drugu kupovinu obavio preko kupona sa rebate100 (poruči dve ponuđene sitnice po redovnoj ceni sa uključenom poštarinom ispod praga minimalnog iznosa; briši iz istorije nepotrebno). Novina je što mogu da se reizdaju kroz 60 dana od datuma isteka, tj. samo u chat upišeš reissue coupon i izabereš koji hoćeš.

Pa ne može stalno kombo. Svi benefiti su stihijski.

Da li neko naručivao Nintendo switch, stalno mi izlazi reklama na yt? Kao ponuda za nove korisnike 99 din

Još uvek nisam uspeo da uhvatim flash sale, mada mislim da je to navlakuša. Fora je da se daje neki skuplji proizvod na taj datum tačno u 9 uveče i ako ga ugrabiš, tvoj je. Samo jednom mi je ponudio da se u znak izvinjenja opredelim za drugi sitniji artikal, ali mi je u međuvremenu izašlo da je navodno rasprodat, te nisam mogao ni to.

Mada nije za ovu temu - postavicu i ovde

TEMU

( 2000x30% + 1000x60% + 1526x150% + 50 za placanje u roku od 5 minuta )

Za porudzbine do 2000 povracaj je 30% - max 600 dinara , od 2000-3000 ,
na tih 1000 je 60 ili 70% tj. jos max 600 ili 700 ,
i na cifru preko 3000 vracaju 90/100/150/200% ,
uz to da je max. povracaj od 2200 do 3500

Kredit se skuplja 7 dana

Pogledajte prilog 498195

Drustvo jedno pitanje. Narucio 3 puta preko claim credita uzastopno i sad evo vec nedelju dana nikakva ponuda a ranije claim credit non stop, kakva je situacija kod vas?
Da li si vracao mozda nesto?Ako jesi do toga je,cak se spominjalo ovde da oce i ako trazis onu razliku cene kad pojeftini.

Pa to je to, price adjustment se isto računa kao partial refund.

Ma nema pravila, ja stalno koristim price adjustment i svaki dan mi daje 150% claim credit.

Na Bmax tabletu otišlo ono najbitnije za šta ga i uzeh - GPS 😔

29 juna narucio novcanik sa temu-a pisalo da ce ici preko poste , evo danas 8 jula to jest 10 dana kasnije pise da ce ici preko city express cim prodje carinu , to se desilo do sada 10-ak puta kakve veze ima posta sa City Expressom ali ocigledno da saradjuju.

29 juna narucio novcanik sa temu-a pisalo da ce ici preko poste , evo danas 8 jula to jest 10 dana kasnije pise da ce ici preko city express cim prodje carinu , to se desilo do sada 10-ak puta kakve veze ima posta sa City Expressom ali ocigledno da saradjuju.

Pošta ima podizvođača u ovom dilu. Ne znam šta nije jasno, valjda znaš kako se skuplja kajmak? 😁

Ima li neki provereni android box na Temu treba mi za Iris tv, da malo pojasnim dao mi je drug njegove podatke ali mi tv nije smart pa preko tog uredjaja da se povezem. Da li je to izvodljivo? Hvala

Da li je neko uzimao sa Temu-a stvari za kućne ljubimce?
Interesuje me ona "fontana" za mačke, hranilica, krevet...

Uzeo sam ovakvu fontanu i odvojen senzor i radila je super, ali nijedna mačka nije htela da pije iz toga, pa je uklonjena nakon mesec dana, tako da ne znam koliko je dugotrajna.🫠
Uzeli smo taj model za probu, jer je bio povoljan, što je na kraju bila dobra odluka.☺️

Zdravo drugari,
Nikada do sada nisam koristio Temu i vidim da ima jako puno postova tako da ne mogu baš sve da pročitam.
1) nema nikakve carine odnosno cena koju sam platio je finalna cena?
2) naručio sam preko stranice sa kojom se dobijaju kuponi tako da je sve bilo po redovnoj ceni a uzeo sam minimum (1.700din) i onda dobio 35.000 RSD kupona. Dobio sam na poklon i 20% popusta ali ne mogu istovremeno da koristim i popust i kupone, uglavnom kuponi vrede više od 20% popusta. Sve ovo moram da iskoristim za manje od dva dana jer je već prošao jedan dan.
3) vidim da po jednoj narudžbini mogu da iskoristim samo jedan kupon tako da se velike narudžbine ne isplate već samo one koje imaju kupone i pri tome što je veća narudžbina ne znači da je veći procenat umanjenja kuponom već sam za svaki kupon morao da izračunam i da koristim samo te kupone. Drugim rečima gledao sam da mi svaka porudžbina bude onolika koliki je kupon jer uz njega dobijem popust i to je sve i onda nova narudžbina.
4) usput sam u aplikaciji dva puta dnevno dobijao neke posebne ponude koje nisam ni otvarao jer su počeli da smaraju.
5) znam samo za "rebates100" što su mi dali u korisničkoj podršci i ne znam ni jedan drugi kod za kupone niti jedan trik Kako da još dodatno snizim cenu. Ako neko zna nešto što radi ili savet slobodno može da podeli sa mnom.
6) i poslednje, pošto sada imam aktivno 18 kupona kada kliknem na bilo koji artikl on mi napiše da je pretpostavljena cena npr. 156 RSD sa popustom od toliko i toliko od ukupne preporučene cene toliko i toliko i onda kada dodam u korpu vidim da je taj artikal zapravo 900 RSD. Dakle baš su bezobrazni jer oni kao da računaju na sve moje kupone a pri tome prilikom jedne kupovine mogu da iskoristim samo jedan kupon što piše crvenim slovima.
7) NAJBITNIJE PITANJE: piše da je jedan povraćaj besplatan. To je neki deal između Srbije i Kine? Pošto nekim ljudima hoću da uzmem neke odevne predmete i ne mogu da znam da li će im odgovarati l ili xl ili recimo XL ili XXL naručio bih obe veličine pa bih onda vratio onu koja ne odgovara. Da li je to vraćanje zaista onako kao što piše na sajtu da se izaberu artikli koji se vraćaju i da se ode i da se odštampa bar kod i da se u njihovoj kesi preda u pošti besplatno na šalteru i da će oni vratiti puni iznos novca za vraćene artikle - ako to želim ali mi ponuditi i kredit koji ne želim (pa mogu da odbijem)?

Hvala veliko i izvinite na dugačkoj poruci ali sve sam strpao nedoumice na jedno mesto. 🙃🔥

Evo danas planiram uveče da pustim svoju drugu Temu kupovinu! 🕵🏼

@uji, hvala unapred jer nekako osećam kao da ćeš se ti javiti 💪🏽

@owim hoću, naravno. 😄
1) Nema. Sve je uračunato čak i ako kupuješ nešto skuplje (zato je nešto od tehnike po višim cenama, ali...).
2) Tu nastupaju kuponi. Ova ponuda će ti izlaziti s vremena na vreme, a samostalno možeš da je aktiviraš pretragom rebate100 I imaće isti efekat (poruči makar dve sitnice ispod minimalnog praga dostave od 1700 dinara). Ako te je pak na nalogu zapatilo da moraš da ispoštuješ taj minimalni prag, verovatno će tako biti i ubuduće. Ja sam izotvarao pre toga jedno 3,4 naloga pre nego što mi se pao takav gde mogu kad god da poručim i za manje.
3) Dobra vest je što su produžili period reizdavanja kupona na 60 dana od izdavanja. To znači da kada u chat-u upišeš reissue coupon, pojavljuje ti se padajuća lista u kojoj biraš istekli kupon za obnovu.
4) Dobijaćeš ih svakako (free gifts i drugi hoax). Međutim, ako ti ponudi Discount card i Special discount, tu možeš da sniziš cene artiklima koje si već dodao u korpu.
5) Kodovi su 7discounts i discount777 te je izvesno da ćeš ih kao novi korisnik ostvariti. Takođe, opcija je i claimcredit, gde si dužan svakog dana tokom sedam dana da se javljaš i vraćaš deo po deo kredita, tako da te efektivno ispadne ta kupovina sa 59% popusta. Moja posebna ponuda za nove korisnike uključuje pretragu koda alb181115 uz kupone i ekstra popust od 30%, dok ostalim korisnicima važi Save Big, a uz kod ina912689 ostvaruju se dodatne pogodnosti.
6) Tako je kako je nažalost, obračunava se cena sa kuponima i kreditom, što te obavezuje da artikl dodaš u korpu pa pregledavaš koliko bi bio posebno naplaćen uz dodatni popust koji važi 12 sati od pojavljivanja i plus kuponom.
7) Za sitnice koje stignu delimično oštećene, AI će predložiti povraćaj u kreditima ili originalnim metodom plaćanja (može se odužiti, najbolje je vratiti kao kredite), dok jedan povraćaj bez troškova slanja može da se iskoristi, pretpostavljam, za neku krupnu stvar i to bi bilo nešto što nije odgovaralo opisu ili je zaista stiglo oštećeno. Iako sam, na primer, dobio magnetni brisač za prozore kome je u opisu izostavljeno za koju debljinu prozora funkcioniše, nisam hteo da ga vratim, jer ipak, smatram da bi mi ta mogućnost prvog besplatnog povraćaja mogla koristiti u budućnosti za nešto što se stvarno ne daj Bože polomilo u transportu, a već sam, recimo poručio alat za premeštanje biljaka (sadilicu sa dve ručice za rasadu).

@uji
Hvala veliko na odgovoru! Čitajući FAQ, video sam da prvi besplatni povraćaj važi za svaki novi paket koji je stigao a ne za nalog. Dakle kada ti stigne paket i imaš pravo prvi put iz njega da vratiš besplatno ono što želiš a ako se predomisliš i želiš da vratiš još nešto to te košta 395 RSD.
E sad moje glavno pitanje je ono što želim da vratim a sigurno će toga biti jer sam poručivao dvostruke brojeve odeće, kada to stigne i odštampam bar kod i stavim u originalno pakovanje da li to nosim u poštu Srbije na besplatno slanje nazad?

Ovo što si mi napisao pod 5) nisam baš razumeo posebno deo gde objašnjavaš da treba svaki dan kliktati na claimcredit? Da li je to ono usaglašavanje cene koje važi do 30 dana? Zar nije onda dovoljno 29. ili 30. dana kliknuti jednom na taj taster? Ovako ispada da baš mnogo moram da se bavim aplikacijom što mi baš i ne odgovara a mogu i da zaboravim a ne bih da budem rob aplikacije. Dao si mi i nove kodove za koje nisam znao da postoje i sada sve to treba isprobati i od toga pomalo zaboravi glava jer i za ovo što sam poručio sam morao sve da shvatim od početka kako radi.

Recimo na aliexpress-u sam prestao odavno da koristim nekakve igrice i rulet i dobijanje nekih novčića koji ostvaruju minimalnu dobit a moraju se igrati svakog dana jer ako se ne igraju svakog dana onda se sve gubi. I bilo je još takvih igara koje nisam ni startovao. Stvarno ti me ne mogu da se bavim pa neka bude i malo skuplje.
Ali ono što sam primetio je da bez kupona odeća u temu košta koliko i u h&m gde sve mogu da probam i kupim na licu mesta i vidim kako mi stoji i ne bavim se nikakvim kuponima ni kuririma ni pakovanjima ni štampanjem bar kodova ne nošenjem na poštu... - mislim da kapiraš šta hoću da kažem., previše cimanja gde su neke stvari možda malo jeftinije a neke malo više jeftinije ali većina je tu negde i može malo da se obori cena ali uz puno drndanja sa raznim kuponima i na kraju kuririma i poštom. Ili možda grešim? Zato sam napustio AliExpress između ostalog i zbog toga što mi mnogi paketi nikada nisu ni stigli. Nisam naručio ništa već četiri godine. Dosta mi je čekanja od preko mesec dana gde zaboravim da sam bilo šta poručio pa onda ne mogu ni dispute da otvorim, jer je prošao vremenski rok i sve u svemu to jeste jeftinije nego na kupujem prodajem ali zahteva mnogo drndanja. 🤯

Hvala ti puno na pomoći i voleo bih da čujem i tvoje mišljenje kada budeš mogao kao i mišljenje drugih ljudi. ⛵

• Like
Reagovanja: uji
@owim nema na čemu! Korisno je znati da besplatan povraćaj važi po porudžbini. Nakon obavljene porudžbine, za isti dan imaš pravo da povratiš deo kredita. Kalendarski datum se računa od ponoći do ponoći po našem vremenu. Svaki dan kucaš u pretrazi claimcredit, pri vrhu stoji Claim i unutra ti se pojavi padajuća lista po datumima kada tražiš deo po deo kredita nazad. Najviši iznosi su poslednja tri dana. Na neki način je kocka i lutrija, ali ja sam baš prvu porudžbinu tako i obavio, s obzirom da kroz influencer marketing već zarađujem u kreditima i nije mi teško palo. Posle toga su mi se opet otvorili vremenski ograničeni popusti, tako da verovatno sve ima svoje. Usaglašavanje cene, odnosno price adjustment, je nevezan za claimcredit. Mada, postoje navodi da ne bi trebalo da se radi, jer se tretira kao partial refund, dok s druge strane jedan član je prijavio da nema problema i da nije izgubio pravo na tu promociju uprkos potraživanjima razlike u ceni. S obzirom da sam tu poručio neke sitnice, stvarno bi bilo glupo da za 37 dinara izvisim, a već sam im tipa oprostio što je za sadilicu dat ekstra popust od 937 dinara umesto 1000 na drugom nalogu (dual app) gde fotografišem postojeće stvari koje imam i reklamiram, da ne bi mi se mešalo sa mojom istorijom i ponudama (neću da mi algoritam nudi garderobu i robu za pokućanstvo, već alate za video snimanje).

Poslednja izmena:
Temu mnogo smara s ovim njihovim sistemom beskonačnih popusta.
Izabrao sam proizvode do oko 5K din, da li može na to da se dobije popust ili da se neki proizvodi dobiju free a ostale da platim, znači da se "popust" iskoristi odma?
Ne trebaju mi 33 kupona za sledećih 17 kupovina u ukupnoj vrednosti od 88.000 din. Sad uzimam i ko zna kad ću ponovo.
Kakva smaračka platforma 🤦‍♂️

@Sirius9 ako cimaš AI preko chat-a i navedeš određeni razlog (konkretno, raspitivao sam se oko odobravanja objava za influencer marketing nakon završetka meseca), postoji mogućnost da te pogrešno razume i u znak izvinjenja dodeli kupon. Konkretno, dobio sam 20% do 10k, a najviše 2k dinara.

Temu mnogo smara s ovim njihovim sistemom beskonačnih popusta.
Izabrao sam proizvode do oko 5K din, da li može na to da se dobije popust ili da se neki proizvodi dobiju free a ostale da platim, znači da se "popust" iskoristi odma?
Ne trebaju mi 33 kupona za sledećih 17 kupovina u ukupnoj vrednosti od 88.000 din. Sad uzimam i ko zna kad ću ponovo.
Kakva smaračka platforma 🤦‍♂️
Kuponi su iluzija povoljnosti. Dva puta sam dobio i oba puta iskoristio samo po jedan. Potpuno beskorisno.
Jedino se isplati kombinovanje Discount Card i vraćanja u vidu kredita, ako postoji mogućnost.

Vrh Dno