Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

Dobar dan, da li neko zna gde ima da se kupi ovo u Srbiji, imao sam problem da mi se disk zamastio pa sam morao da ga nosim na odmascivanje, ovo mi treba da kada perem biciklu da mi ne ide masnoca sa lancanika na disk

Prilozi

• Screenshot_20250703_171229_Chrome.jpg
    Screenshot_20250703_171229_Chrome.jpg
    285.4 KB · Pregleda: 82
Ja sa sgraso perem lančanik i nikad mi nije otišlo na disk ili na klješta.

Samo slabi mlaz i nikad nećeš imati problem više.

hvala na savetu, jos jedno pitanje, da li se isplati da menjam ram na bajku trenutno imam hardtail trek xcaliber 9 2021/2022 godiste sve sem pedala i guma fabricko na njemu hteo bih da kupim neki full supspension ram delovi:
menjac shimano slx
pogon je deore 1x12
pedale shimao flat pdgr400l kupljne pre nekih 2 nedelje
gume schwalbe wicked will 2.40 kupljene kad i pedale
kocnice shimano mt401 2 klipa i napred i nazad
felne bontrager ne znam tacno koje
kaseta shimao slx m7100
amortizer rockshock judy silver 100mm

Full sus je usko namenski. Ima smisla samo ako teraš tvrde brdske trke

Treba mi da kazem tako za bro spustanje bo zemljanim stazama sa ovim sto imam sad kad idem po grbavim stzama dosta mi odskace zadnji tocak (ne idem da trke samo rekreativno)
Treba mi da kazem tako za bro spustanje bo zemljanim stazama sa ovim sto imam sad kad idem po grbavim stzama dosta mi odskace zadnji tocak (ne idem da trke samo rekreativno)
ne neki ekstreman dowhill

Prilozi

• SLIKA.jpg
    SLIKA.jpg
    189.4 KB · Pregleda: 62
Prodaj svoj bajs i kupi FS ako misliš da ima smisla ili samo tako želiš
Ne isplati se ni u jednoj varijanti

Neće vreme da popusti malo sa temperaturom. Umesto sutra ujutru, voziću popodne. Nekako mi se čini da bolje odvozim na vrućini nego rano ujutru kada se dignem. Sutra ću to i da testiram.

Problem što neće biti isti usovi jer za sutra nisu najavili udare vetra kao prošle subote. Ja se nadam da ću videti sutra bicikliste. :)

Ja vozikam tek nakon 21h i to da se pobegne iz naseljenog mesta, da se oseti nešto svežine. Ne preduge distance, 30-40km. Lakše je vozikati ujutru, barem meni, ali da ustajem 2 sata pre posla... nešto ne mogu :).

ja sam vozio na 40-42C nije bas prijatno :)

Sve preko 35 je jako opasno. Verovatnoća kolapsa organizma usled dehidriranosti i povećanog napora je velika. Rizici veliki, benefiti nikakvi.

Sve preko 35 je jako opasno. Verovatnoća kolapsa organizma usled dehidriranosti i povećanog napora je velika. Rizici veliki, benefiti nikakvi.

Meni nije problem. Gledam da budem bela majica, bela kaciga, samo mi šorc crn, nisam mogao da nadjem beli. Namažem vrat, izložene delove sa kremom za sunčanje.

Što se tiče hidratacije, vratio sam se na staro a dobro piće a to je limunada sa livadskim medom. Kada nestane, onda uzimam akvu restart.

onaj najjaci faktor za suncanje :)

i samo tecnosti, sve izadje kroz znoj

Meni nije problem. Gledam da budem bela majica, bela kaciga, samo mi šorc crn, nisam mogao da nadjem beli. Namažem vrat, izložene delove sa kremom za sunčanje.

Što se tiče hidratacije, vratio sam se na staro a dobro piće a to je limunada sa livadskim medom. Kada nestane, onda uzimam akvu restart.
U svakom slučaju čuvaj se...

onaj najjaci faktor za suncanje :)

i samo tecnosti, sve izadje kroz znoj

Ono što mi upalo u oko, kada vozim teške uspone, tada je pojačano znojenje, na ravnom, kada peglam preko 30 na sat, znojenje prestaje ili se dešava a da ja ne primećujem.

Sutra ću krenuti oko 15:00 na 100 km, inače to će mi biti prvi put da krećem u 15 h kada je velika vrućina, mada sada gledam prognozu, biće do 34 stepena što znači da nije opasno.
U svakom slučaju čuvaj se...
Hoću, hvala. Svakako vodim računa da nikad ne ostanem bez vode. Desilo mi se to na trčanju i znam pada mrak usred bela dana. :)

Koji je preporučen pritisak za gume, za mtb, 29",koji se vozi pretežno po asfaltu?

Pomerio sam ipak vožnju za rano ujutru. Manje vetra i dosta niža temperatura.

Ide samo malo jači doručak umesto standardnog.

@Bogdan Pročitaj na gumi koliko je max i toliko napumpaj.

Ja duvam na 3,5. Ne silazim sa asfalta.

meni su na oko 30psi, cross king 29x2.2”

Pa nije isto da li krećeš u vožnju u podne (što je suludo) ili posle 16-17h. Kao što nije isto da li se vozi kroz delove Vojvodine (ili npr. Pomoravlja) bez vegetacije, ili kroz brda, planine i klisure, gde je mnogo svežije i prijatnije za vožnju. Na kraju najviše zavisi od samog zdravstvenog stanja čoveka.
A i generalno, još da biram idealnu temperaturu, vlažnost i pritisak vazduha, oblačnost.. pa ne bih ni vozio nikada.

U vožnje krećem oko 17h, bez obzira na temperaturu. Išao sam i na 42 °C, nimalo nije prijatno ali čim se uđe u brda i klisure tu je sigurno 4-5 °C niža temperatura. Samo dovoljno vode i to je to.
Jutarnje vožnje su moguće samo ako se krene oko 06-07h, što veći deo meseca nije realno, a i veoma brzo sunce počinje da prži. Išao sam i u celovnevne vožnje na 35°C ali to je baš iscrpljujuće, plus nikako nije zdravo zbog UV zračenja. Meni je idealno da vozim u rasponu 17-21h. A i noćne vožnje su vrh, ali to nekoliko puta za celo leto.

Ja sutra krećem oko 5 ujutru, prvih dva sata sam na otvorenom što mi neće praviti problem, druga dva do tri sata sam mešano jer ima dosta uspona a i u dobar hlad.

Prednost rane vožnje što mi sutra ostaje ceo dan za bazen. 💪

Trebalo bi da piše, sitnija slova sa strane u boji te gume, dimenzije i na koliko se pumpaju, ovo što si slikao je naziv/model gume.

@Bogdan

Mora da ima. Kod nekih guma se baš teško vidi.

Elem, danas išao istu rutu kao prošle subote. Evidetno brži. Bilo je opet vetra ali bez udara.

Povećao sam unos ugljenih hidrata po satu i izgleda da je to dobitno rešenje jer nisam osećao umor i išao sam kao da me juri neko.

Samo da ubodem koji ugljeni hidrati mom telu najviše pašu.

Bonžite pojedem tri odjednom jer sadrže oko 28 hidrata, dobro drže.

Poneo sam i suvo grožđe, isto dobro drže ali kao da ima odloženo dejstvo pa mi se čini da se desio pad perfomansi nekih 5 km ali posle je sve išlo kako treba.

Može da se desi da sam i kasno jeo.

Posle jučerašnjeg dana, danas vozio kraću rutu ali sa šest uspona. Konkretno jedan od 6 km i nešto me ubio, sa 300 i nešto visinske razlike.

Što reče neko, meni ne treba neprijatelj 😆

pozdrav ljudovi, javljam se sa jednim problemom
vec nekih pola godine mi se javlja bol u predelu kuka, u sredini butine sa zadnje strane koji mi udara na nogu. Bukvalno na mestu gde sedim na sedistu
Posto sam jesen i prolece igrao kosarku, ja sam taj bol povezivao sa tim u smislu to je upala zbog tvrde podloge... medjutim kako vise ne igram i kako mi se to pojacava sumnjam na isijas.
Recimo, nisam vozio bajs 7 dana dok sam bio na moru i posle toga par dana i ovaj vikend izvozim 50km od kojih je uspon bio 25km do Iriskog venca, krene da me probada opet.
Da li je to isijas, da li iritiram sedaonu kost, sta se desava jel ima neko savet?

Mislim da išijac ne ide preko kuka, barje tako kod mene.

Ja imam l5s1 i vozim bicikl bez problema. Kada završim neku jaču vožnju, istegnem kičmu.

Da li ti trne stopalo na toj strani?

Išijas može da se manifestije na mnogo načina i regija
Savetovao bih ozbiljniju lekarsku proveru

Ja sam bio 30 dana na bolovanju, ništa mi nije pomoglo. Onda odem na YT i tamo vidim dve vežbe koje su me digle iz mrtvih. Sada me više kičma ne dira. Ali ako se ukočim, to mi bude kao dobar dan, naučio telo da se oporavi za manje od jedne nedelje.

Zavisi od samog živca, nisam nikad čuo da se bol širi na kuk, obično ide niz nogu do stopala.

@darkonda Neka te neko pogleda od iza bez majice, da li ti kičma beži na neku stranu.

Ja sam bio kriv kao kifla. :)

Nazad
Vrh Dno