Šta je novo?

Električni bicikli i električni skuteri tema

Lečenje povreda košta (državu/narod). Kao i pogibija.

Lečenje povreda košta (državu/narod). Kao i pogibija.

Kada se sportista povredi ili razboli na utakmici ili treningu to je ok?
Kaciga za berače trešanja?

Edit: Nije dilema da li treba ili ne, vec da li saobracajna policija ima pametnija posla nego da kontrolise kacige vozacima trotineta na biciklistickoj stazi?

Poslednja izmena:
Zaboravili ste ekonomski moment,Drzava zivi od kazni ,doprinosa i poreza.A nametnula je sve to jer je jaca.

@psychofedex ako se ne varam ti si pominjao da ti je prednji točak "škripao" nakon jedne vožnje po kiši? Da li si rešio taj problem i kako? Meni je u poslednje vreme isto počeo da se čuje prednji točak, ali ne bih povezao sa kišom.... Kao da se malo iskrivio. Odokativno bih rekao da šeta 1-2mm i da to proizvodi zvuk. Da li još neko ima sličnih problema i ako imate - gde servisirate vaše trotinete?

Ja sam se plašio da će kaciga da mi smeta ali ne, baš suprotno, ne osećam je i što je najvažnije, hladi mi glavu jer ima dosta otvora za ventilaciju.

Ja često vidjam električne trotinete bez kacige, teraju i ne gledaju ništa, kao da su ulice njihove. Na trotoaru su još gori.

Ja sam se plašio da će kaciga da mi smeta ali ne, baš suprotno, ne osećam je i što je najvažnije, hladi mi glavu jer ima dosta otvora za ventilaciju.

Ja često vidjam električne trotinete bez kacige, teraju i ne gledaju ništa, kao da su ulice njihove. Na trotoaru su još gori.

Prilozi

• RDT_20250527_2238014955812710931895659.jpg
    RDT_20250527_2238014955812710931895659.jpg
    130.6 KB · Pregleda: 28
@psychofedex ako se ne varam ti si pominjao da ti je prednji točak "škripao" nakon jedne vožnje po kiši? Da li si rešio taj problem i kako? Meni je u poslednje vreme isto počeo da se čuje prednji točak, ali ne bih povezao sa kišom.... Kao da se malo iskrivio. Odokativno bih rekao da šeta 1-2mm i da to proizvodi zvuk. Da li još neko ima sličnih problema i ako imate - gde servisirate vaše trotinete?
da, uvek posle mokrog kolovoza, i dalje nisam rešio problem. mada nisam ni istraživao previše jer ni ne vozim kad je napolju kiša, jedino ako me baš uhvati.

isto se čuje i sad kao i ranije. servis mi nikad nije odgovorio, slične probleme nisam našao na netu a mene mrzi da se sam bakćem oko toga jer se desi 2 puta godišnje i prođe kad se osuši.

To je ono što bih ja isto očekivao. Nažalost, ne nalazim zvaničan izvor koji tako nešto navodi. Ukoliko neko ima zvaničnu informaciju voleo bih da je podeli jer čitajući zakon rekao bih da svako vozilo sa dva točka koje ima motorni pogon (uključujući i električni motor) treba da se registruje.

Ovo sve pričam jer smo videli da su naši zakonodavci za laka električna vozila tj. električne trotinete odabrali nešto restriktivniju regulativu od one u Evropi.

Pre nabavke električne bicikle, ja samo to malo istražio i sažeo ovde

Da, dobro sažeto, hvala. Dakle Pedelec do 25km/h sa do 250W se tretira kao bicikl a ne sve što ima pedale. Slično kao i u većem delu Evrope.

da, uvek posle mokrog kolovoza, i dalje nisam rešio problem. mada nisam ni istraživao previše jer ni ne vozim kad je napolju kiša, jedino ako me baš uhvati.

isto se čuje i sad kao i ranije. servis mi nikad nije odgovorio, slične probleme nisam našao na netu a mene mrzi da se sam bakćem oko toga jer se desi 2 puta godišnje i prođe kad se osuši.

Čuje se taj zvuk kada voziš kroz vodu ili po kiši...ali sve je normalno kasnije...vozio sam taj trotinet po svim vremenskim uslovima, po kolovozu...i nikada nikakav problem.
Jedini problem sam imao kada sam vozio po poledici, naravno na nizbrdici, zimus...e tada sam pao sa trotineta pa sam pokušao ponovo i opet pao....znači ima neke limite...

Ajmo sada malo letnje teme :)
Kako održavate higijenu vašeg ljubimca?
Da li ga perete, koliko često i kako?
Naravno podrazumeva se da mislim na el. trotinet 😆😆😆

Не перем никако, размишљао сам о томе да га оперем у самоуслужној перионици за аутомобиле, али не знам да ли је притисак воде ту прејак

Mislim da bi mogla voda da prodre.
Vlazan sundjer i voda je sigurnije.

ne vozis po kisi?

Pozdrav svima, izvinite ako sam omasio temu.
Supriga ima gradski bicikl, ono udobna varijanta, i na njemu je Nexus pogon. Sada kako su svuda blokade i guzve, krenula da ide na posao bajsem, hoce da vezba u isto vreme kako i ide na posao, ali ima dosta puta uzbrdo, kada se vraca sa posla.
Da li je moguce da se nakaci elektricni pogon, na takav Nexus sistem menjaca?

Ovakav je bicikl:

"Prema podacima ABS, samo 2,2 odsto vozača trotineta poštuje sva propisana pravila"
:poop:

edit: Nije me mrzelo da pogledam izvor, uzorak je 139 vozaca iz avgusta 2024.g.
Moj Komentar: Uzorak je mali, 15.6.2024.g. je stupio na snagu deo zjn za laka elektricna vozila pa nije ni validan vise. Ali ok mogu da ponovo angazuju novu firmu da im izradi novi flajer...cijena sitnica.

Poslednja izmena:
Mozda uzorak stvarno nije validan, a i proslo je godinu dana od "uzorkovanja", ali licni dojam mi je da stvarno retko ko ima i nalepnicu, a kamoli svetloodbojni prsluk, kacigu...ljudi se ocigledno pomirili s tim da ce policija da ih kontrolise (i to mozda) mesec dana u peak-u letnje sezone i to je to, pa ce pre i da plate kaznu ako do nje dodje nego da postuju ono sto je propisano.

Samo da kazem da sam uzeo ovo, i ruke se pozlatile onom ko ga izmisli. :D

Kao da se vozim na oblaku, 80% manje neravnina i dzombi osecam, samo one bas velike poprecne planine koje se nalaze na putevima osecam, ali i njih mnogo manje nego bez.
Tako da savetujem ovo kao ultimativni apgrejd za vasa ledja i gujscu. :D
Ima na KP za oko 45/50e da se nadje.

Sledece na redu je isto to samo za volan.
Jedva cekam da stigne.

Samo da kazem da sam uzeo ovo, i ruke se pozlatile onom ko ga izmisli. :D

Kao da se vozim na oblaku, 80% manje neravnina i dzombi osecam, samo one bas velike poprecne planine koje se nalaze na putevima osecam, ali i njih mnogo manje nego bez.
Tako da savetujem ovo kao ultimativni apgrejd za vasa ledja i gujscu. :D
Ima na KP za oko 45/50e da se nadje.
Da, ta je ok (y)
Za razliku od onih jeftinih amortizer sticni koja obicno dolazi na el biciklovima i koja je upravo čest uzrok bolova u ledima :)

U tom tekstu se ne pominje koji i kakav električni bicikl/trotinet je u pitanju....čas je bicikl, pa trotinet....ljudi kupuju sve i svašta. Tekst je napisan bez relevantnih informacija...
"Prema podacima ABS, samo 2,2 odsto vozača trotineta poštuje sva propisana pravila"
:poop:

edit: Nije me mrzelo da pogledam izvor, uzorak je 139 vozaca iz avgusta 2024.g.
Moj Komentar: Uzorak je mali, 15.6.2024.g. je stupio na snagu deo zjn za laka elektricna vozila pa nije ni validan vise. Ali ok mogu da ponovo angazuju novu firmu da im izradi novi flajer...cijena sitnica.
Sve to je istina, deca voze trotinete bez zaštitne opreme koja je propisana...jedva da svaki peti trotinet koji vidim na ulici ima nalepnicu, matori ljudi ih voze bez prsluka i kacige....i to svuda, pa i u strogom centru grada...niko nikoga zbog toga ne kažnjava. Meni se smeju zbog toga što nosim prsluk i kacigu...
Električni trotineti nisu igračke

Mnogo klinaca vozi el skutere na gas,razvijaju solidnu brzinu.Ni kacige ni papir o poznavanju saobracajnih propisa,ni punoletni.

Sve to je istina, deca voze trotinete bez zaštitne opreme koja je propisana...jedva da svaki peti trotinet koji vidim na ulici ima nalepnicu, matori ljudi ih voze bez prsluka i kacige....i to svuda, pa i u strogom centru grada...niko nikoga zbog toga ne kažnjava. Meni se smeju zbog toga što nosim prsluk i kacigu...
Električni trotineti nisu igračke
Popularizam u tekstu, 2.2% bi bilo 3 trotinetiste od 139. Svaki peti koje ti spominjes i sto je mozda sada realnije je 20%.

Prsluk ne treba na biciklistickoj stazi.
I opet dolazimo do problema nedostatka biciklistickih staza, sto je isto povreda zakona, mrzi me sad da kopam koji zakon i koji clan i na sta je i drzavna revizorska ustanova ukazala pre nekoliko godina.

Takodje zanimljivo je kako ta agencija troši pare na te promocije i prospekte... skoro sam video na portalu jn da su imali zalbu ponudjaca posto su trazili kadrovski kapacitet osobe sa licencom pilota civilnog vazduhoplovstva za neku slicnu novu promociju/letak.

Takodje zanimljivo je kako ta agencija troši pare na te promocije i prospekte... skoro sam video na portalu jn da su imali zalbu ponudjaca posto su trazili kadrovski kapacitet osobe sa licencom pilota civilnog vazduhoplovstva za neku slicnu novu promociju/letak.
Nije zanimljivo, jer je to naš novac koji kriminalci koji su uzurpirali vlast trpaju u svoje i džepove drugih kriminalaca nameštanjem tendera.
Obrišite slobodno ovaj post, ali to je istina, a ona ne treba da se skriva i da se pravimo da ne živimo na ovom SNS đubrištu, jer šatro, ovo je IT forum i mi svi živimo van politike i ona nas se ne tiče, a realno utiče na sve nas, koliko god se pravili nevešti.

Nazad
Vrh Dno