Šta je novo?

Električni bicikli i električni skuteri tema

A za registracionu nalepnicu gde bih mogao da nadjem taj list za njega posto je kupljen u inostranatvu a nemam ni racun ni taj list specifikacija, ne znam sta je potrebno a ovde ima previse stranica za citanje za sad sam presao 10😃

A za registracionu nalepnicu gde bih mogao da nadjem taj list za njega posto je kupljen u inostranatvu a nemam ni racun ni taj list specifikacija, ne znam sta je potrebno a ovde ima previse stranica za citanje za sad sam presao 10😃
Ovde imaš link:
Skineš specifikacije za Segway...to ti je dovoljno...potrebna ti je očitana lična karta, ostalo ćeš popuniti u servisu koji je ovlašćen za registraciju trotineta. Račun ti nije potreban...

25km/h u vrh glave.Ogranicen je na 20km/H,kao Xiaomi Esential.
A i 20km range je veći problem, jer kad bi se modovao da ide brže, morao bi se puniti od nule poslije svake osrednje vožnje.

Mislim da ima blokadu na 20kmh.Minimalno bi smanjio domet kad bi skinuo blokadu.I tih 20km dometa je nedostizno,realno je manje.

Upravo zato i kažem, ako su limitirali brzinu sigurno nisu domet jer nemaju veze. Ako se deblokira, trošiće više.

Da li mi se cini ili kako je hladno baterija je slabija za 10-15%?
Tacno mogu dva puta da odem na posao i da se vratim sa jednim punjenjem, ako ne dam suvise po gasu. Ali kako je zahladelo ovaj drugi put se pretvorio u ozbiljno trotinetisanje uzbrdo.

Zašto ti je to čudno? Važi za skoro svaku bateriju.

Pitanje:Da li se smanjuje samo kapacitet privremeno dok je niska temperatura,ili se degradira baterija?

Privremeno.

Znam ono kad su gurali tesle u cikagu prosle godine na -20, ali jos je plus, pa sam zato pitao - da li tripujem :)

Objasniće neko ko je u tematici, ali laički, pri niskim temperaturama pada jonska provodljivost i usporava se hemijska reakcija. Ako je za bateriju idealno, recimo, 18 ili 20C, taj proces počinje da se dešava i na 17 i na 13 stepeni, ali u mnogo manjoj meri, pa ne primetimo. Prethodnih dana je napolju bilo ispod 5C, pa dodaj faktor vazdušnog hlađenja dok se krećeš i eto ga osetan pad pređenih kilometara po jednom punjenju.

Kolege, može li se naći korektna bicikla za nekih 70k dinara za stariju (ali vitalnu) ženu? Dakle ženski bajs. Ne mora da bude fensi, ne ide u lift (živi u kući), ali ipak bih izbegao neke no nejm kineze, ako je to uopšte realno za te pare?

1731676598421.png
Stiglo ovo s Temu za oko tri evra i mogu reći da je jako dobra stvar.

To su kinezi.vozim ova crveni Fusion ,sa olovnim akumulatorima.korektan je.

Hvala, vidim da ima i litijumskih, a vidim i da je to neki minimum za el. bajs.

Evo je Xiaomi četvorka obična opet 40k u zvaničnoj radnji.

Kakvi su stavovi po pitanju ovih MS Energy sklopivih el bajseva?
Konkretno me interesuje ovaj Streetflex i20 što se prodaje u A1.

Koliko sam mogao da nađem info na netu MS Energy je firma u Hrvatskoj koja sklapa tamo bajseve a delove uvoze iz Kine.
Što se tiče baš kvalitetnih el bajseva cene su 2-3k+ evra.

Prebacio sam na novi telefon sve aplikacije i podatke, ali mi Xiaomi home traži neku šestocifrenu šifru kada pokušavam da se povežem sa trotinetom (Xiaomi scooter 4) preko novog telefona. Pregledao sam mejl i sms, nigde nemam tu šifru. Da li neko zna o čemu se radi?

Hvala na informaciji i ja sam porucila xiaomi 4 tinejdzeru, 14 godina.
Imam pitanje, da li ovaj trotinet moze da se hakuje, tj da razvije vecu nrzinu od 25km/h? Da li je brzina koju može da postugne bez hakovanja odgovarajuća? Nikada nismo imali trotinet, pa nemam osećaj.
Hvala

Ovi noviji se ne mogu hakovati, maksimalna brzina je 25 km/h i realno, to je sasvim dovoljno da se tinejdžer zabavi i nauči sve o fizici: inercija, trenje, dok roditelji razmišljaju o dodatnom osiguranju. ;)

Hvala na odgovoru.
Ja ga iskreno ne bih ni kupila, ali skupio je novac od ušteđevine, pa sam finansira. Meni odgovara što manja brzina 😁 čitala sam prethodne postove, pa su neki pisali da ne može da se hakuje, neki da postoji način... da li to važi samo za xiaomi ili za sve proizvođače?

Hvala na informaciji i ja sam porucila xiaomi 4 tinejdzeru, 14 godina.
Imam pitanje, da li ovaj trotinet moze da se hakuje, tj da razvije vecu nrzinu od 25km/h? Da li je brzina koju može da postugne bez hakovanja odgovarajuća? Nikada nismo imali trotinet, pa nemam osećaj.
Hvala
Za mene 30+ (a kamoli tinejdzera od 14 godina) je ta brzina i vise nego odgovarajuca. Nije isto 25kmh u kolima, na biciklu ili na trotinetu. Ljudi su se lomili i sa 10kmh daleko bilo, trotinet je dosta specifican za voznju, pogotovo za pocetnika tako da po mom misljenju na prvom mestu treba razmisljati o bezbednosti, a na poslednjem o brzini.

Ja kao neko ko ne vozi bicikl, još se nisam odvažio da idem punih 25km/h. Zasad uvijek na Drive. Supruga samo na Speed, i sporo joj.

Po garmin gps-u kad xiaomi napise da ide 25kmh on ide mozda 22-23kmh.

Vidim komentare da biciklisti obilaze one koji voze trotinet 25km/h , pa mi zato ta brzina nije delovala mnogo. Inace, vozio je on seagway trotinet zing10, manji je, namenjen deci tako da ume sa njim da rukuje.
Inace smo iz Banata, sve je ravno, nema uzbrdica, ima delimicno biciklistickih staza...

Vrh Dno