Šta je novo?

Vivo X100 Ultra

"Pričao" sam malo sa Mark Slobodyanom (recezentom sa YT i Vivo telegram grupe) i reče mi da je x200u donekle unapredio kvalitet videa u odnosu na x100u.

"Pričao" sam malo sa Mark Slobodyanom (recezentom sa YT i Vivo telegram grupe) i reče mi da je x200u donekle unapredio kvalitet videa u odnosu na x100u.
То је тако и са осталим телефонима, типа Oppo Find X7 Pro - Oppo Find X8 Pro, Oneplus 12 - Oneplus 13, Honor magic6 Pro - Honor magic7 Pro...
Kратак је временски период измеђун две премијере да би се нешто радикално или значајно изменило. Све је више маркетинг и мале измене у хардверу, побољшани алгоритми, измењен дизајн....и нове цене.
У сваком случају, формула је успешна и купци јуре нове моделе убеђени да ће купити значајно унапређене телефоне.

Kod mene jos uvek nista...

Jel ima nesto za kameru?

Kod mene jos uvek nista...
U version trail pogledaj.

Ne update-ujem više ništa. Sad kad je izašao x200u koji i nije mnogo bolji od x100u siguran sam da će pokušati da nas "ubede" u suprotno.

Vidi stvarno, nisam uopste tamo zagledao 🤣

Kad sam vec tu, jedno pitanje.
Znam da je sve do licnog ukusa korisnika, ali me zanima koje vrednosti drzite za osvetljenje, kontrast, saturaciju i ostrinu?
Meni su boje malo napucane, pogotovo zelena, cak i u Zeiss modu, pa sam malo korigovao saturaciju, kao i ostrinu, jer su mi slike bile preostre za moj ukus.

Bezobrazni su sa update-ima. Meni su na Oppo FX7U sa svim tim Android 15 update-ima ozbiljno downgrade-ovali kamere. Srecom, nasao sam lika preko XDA foruma, pa dalje na Telegramu i dogovorio se da mi vrati ROM na ColorOS14. I odradio je uspesno, poslednja verzija ColorOS14 ROM-a za ovaj telefon. Kamere su sada kako treba. Ne update-ujem nista dalje, mogu samo PlayStore aplikacije. Sistem ne.

Nisam ocekivao to od Oppo-a, ali izgleda da svi proizvodjaci prate istu filozofiju. Pred pojavu novog modela krece softversko sakacenje, kako bi novi model izgledao naprednije od prethodnog.

Vidi stvarno, nisam uopste tamo zagledao 🤣

Kad sam vec tu, jedno pitanje.
Znam da je sve do licnog ukusa korisnika, ali me zanima koje vrednosti drzite za osvetljenje, kontrast, saturaciju i ostrinu?
Meni su boje malo napucane, pogotovo zelena, cak i u Zeiss modu, pa sam malo korigovao saturaciju, kao i ostrinu, jer su mi slike bile preostre za moj ukus.
Meni je oštrina na - 50, brightness -30, saturation 0 I contrast -10

• Like
Reagovanja: ale
Ostrina je i kod mene -50, brightness -20, saturation -8 i contrast 0.

Ako kome treba, lr preset za fuji classic negative, fuji classic cuban i kodak64

Prilozi

• fujikodak.zip
    4.5 KB · Pregleda: 9
Screenshot_20250705_111444.jpg
Jel moguće da niko nije dobio, 7 dana mi stoji notifikacija za ovaj update 😄

Možda bi mogao da ga instaliraš da drugi znaju šta je "pokvario", a šta unapredio taj apdejt?😉

Stoji mesecima. Video sam da ima dosta dobrih stvari tako da cu morati da ga ubacim. Gubim samo snimanje poziva

1000131672.jpg

Koji telefon imaš?

Opet me bombarduju 😁
Screenshot_20250722_184418.jpg

Sve šta imam prijavit je da telefon i dalje radi bez greske, kamera i dalje odusevljava, softver i dalje nema bugova.
Uopce ne provjeravam ima li novih updateova, sve radi kako treba.
Prvi put nakon dugo vremena nemam onaj svrbež koji me goni da probam neki drugi mob.

Identičnog sam mišljenja, samo bih voleo da dobijemo sve opcije sa x200u.😁

Iskreno, ja nisam nesto posebno odusevljen.
Ok, kamera jeste dobra (3.7x), ekran, zvuk, ali nijednog trenutka u meni nije izazvao neko posebno odusevljenje. Za ova dva meseca ispucao sam skoro 4000 slika, i koliko god se trudio da ga zavolim, ne ide :)
K Zoom sam koristio 10. godina i vrv bih ga koristio i dalje, da nisu prestale sa radom aplikacije Messenger, Viber, Instagram i GM.
Mislim da je problem u tome sto mi uzasno fali kamera taster, ali mi se ne daje jos ~100e za onaj kamera kit.
Sam sistem mi je takodje onako, neke opcije su bas zabacene. Realme C55 mi je mnogo prijatniji za koriscenje, sve je nekako jednostavnije, lepse...

Poslednja izmena:
Računaj i na to da smo svi 10 godina stariji, i da nas manje ''rade'' gedžeti, posebno telefoni. Recimo, ја sam se 10x više oduševio kada sam kupio bajs, opremu i terenske gume za drugi bajs i auto, običan gumeni čamac itd, nego kada sam uzeo 14 Ultra. Isto je i sa Samsung Wave i još starijim Sony Ericsson K810, oduševljenje u to vreme, a 14 Ultra sam otpakovao, podesio i to je to, nema tu nekog epskog oduševljenja iako je tehnički drastično bolji uređaj od nabrojanih, ili u tvom slučaju X100 Ultra od K Zoom. Što ne znači da bih mogao da se vratim na neki stari telefon, daleko od toga, ili bih koristio neki mid-range Pixel/OnePlus, ili kineski Pro/Ultra kamera telefon, sve između mi je totalno nezaminljivo (i neisplativo).

U pravu si, ima i do godine proizvodnje :D
Ma ja bih se bez razmisljanja vratio, samo da mi rade one cetiri aplikacije.

Upravo to, podesio sam ga i to je to. Dok sam gledao silne snimke na yt jedva sam cekao da ga kupim, kada se to konacno desilo, kao i da nije :cautious:

Nazad
Vrh Dno