Šta je novo?

Carina na pošiljke (2024 / 2025)

Ne al sto je najjace
To ne možeš nikako da znaš dok ti ne donesu paket na adresu za isporuku. Jer sve zavisi kako će carinik da proceni paket. On nije u obavezi da uzme kao validnu vrednost na samom paketu.Već ima mogućnost samostalne procene prema katalogu (čitaj to kao kako mu se ćefne.) Može da nađe negde cenu na netu u Srbiji da pošiljka vredi 2k evra ili da nađe da vredi 2 evra pa da carini kako mu volja.I može isto tako da samostalno od okativnom metodom proceni da li je za carinjenje ili nije.
sto je najjace, prosla posiljka i vise nego ocigledna, bile su naocare markirane i jos cela kutija vristi cartier i nije otisla na carinu uopste, a sad je u pitanju nfl dres pa me iskreno zivo zanima od cega to zavisi da l ide na carinu ili odma na adresu

od carinika, kakav mu je dan i koliko postuje zakon

ja sta god da kupujem online iz inostranstva racunam i dazbine (pdv i/ili carina) pa ako prodjem bez toga i'm happy

Mene bi više brinuli prodavci koji šalju tako skupe stvari običnom poštom i još pristaju da ih deklarišu na toliko manji iznos 🤔

Trebamo kupovati ono što nam ne treba i što nam nije hitno (ustvari koji ga qrc onda i kupujemo) pošto naša vredna super carina može zadržati paket i 4-5 nedelja....možda i duže

A dok čekamo,ludo se zabavljamo i ne nerviramo se,tj što duže čekamo paket naše zadovoljstvo će biti veće kada jednog dana u nekoj budućnosti paket stigne sa carine :poop:

:rolleyes:

Zena narucila preko španske firme Mango oficijelnog sajta koji salje i zvanično za Srbiju DHLom tašnu, sve sa transportom 4.800 dinara i već dva dana stoji na carini i vidim na DHL sajtu za praćenje piše DHL će kontaktirati uvoznika za potrebnu uvoznu dokumentaciju
O čemu se radi koja uvozna dokumentacija, privatno naručeno,paćeno dinarima, ispod 50 evra sa poštarinom

DHL ili DHL express?

obicno za express treba da se popuni dokumentacija koju oni posalju (preko privatne firme u SRB) da se dokaze da je ispod 50eur

DHL express ali žena ima samo e mail o porudžbini i ceni il će to biti dovoljno da pošalje DHL, znači zvaću ujutru, koja privatna firma Mango zatvorio radnje u Srbiji

Zena narucila preko španske firme Mango oficijelnog sajta koji salje i zvanično za Srbiju DHLom tašnu, sve sa transportom 4.800 dinara i već dva dana stoji na carini i vidim na DHL sajtu za praćenje piše DHL će kontaktirati uvoznika za potrebnu uvoznu dokumentaciju
O čemu se radi koja uvozna dokumentacija, privatno naručeno,paćeno dinarima, ispod 50 evra sa poštarinom
Dobićeš SMS ili mail gde trebaš da skineš dokumentaciju, popuniš i uploaduješ. Pošto je ispod 50 € to je to, samo ćeš čekati 10-ak dana dok ne završe.

DHL express ali žena ima samo e mail o porudžbini i ceni il će to biti dovoljno da pošalje DHL, znači zvaću ujutru, koja privatna firma Mango zatvorio radnje u Srbiji
privatna firma koja radi spediciju za DHL Express u Srbiji

moze screenshot sms transakcije kreditne kartice, ili izvod iz banke gde se vidi ta transakcija

Uradio sve na portalu gde su mi poslali link, potpuno besmisleno jer je vrednost sa troškovima transporta 4.880 dinara a rad carine, dhl i moje vreme košta deset puta više užas od birokratije ili je kasa toliko prazna da se sve kontroliše

Mozda sad sve posiljke provlace kroz to. Ja sam imao isti slucaj pre par dana. I onda sam cekao 9 dana od kada je stigao kod nas do urucenja zbog procedure koje nije ni bilo.

Ima li iko iskustva sa slanjem računa i recimo izvoda iz banke u trenutku kada paket ode na carinu?

Sve je uredno od strane pošiljaoca ali su me već preko istog odrali par puta jer ne gledaju da je valuta AUD umesto USD, i znatno više me izašla carina.

Obično pokupim jer nemam vremena da se bakćem sa žalbama, pa me interesuje da li bi uzeli odmah na uvid ako im pošaljem preko maila jer mi se ne isplati ako me oderu ponovo - u ovom slučaju paket od 300 AUD, ako procene kao USD će me izaći za 4000 dinara više na carinjenju

Moje stiglo danas, potpuno neocekivano :p Stiglo na carinu 27.06, pusteno sa carine juce i danas mi postar zvonio na vrata.
Ovoga puta su mi carinili, prosli put nisu, identicnu stvar :cool:

Da li neko zna koji dan carine? Stoji mi neki mali paket od 4. jula na carini. Poslato iz Nemacke DHL do aerodroma pa onda preuzima nasa posta. Ocekivan dolazak 3 jula. Danas me kontaktirao nemacki prodavac kao da pokrene postupak kod DHL sta je bilo, neverovatno mu da stoji 2 nedelje na carini.

Pogledaj na sajtu DHL Srbija praćenje pošiljke, i tu ces videti status, ako je na carini trebalo DHL da Te zove da on line posaljes popunjene formulare

Ne verujem da je DHL express, ide kao poštanska pošiljka, nemačku poštu drži DHL te teško da zove DHL a još manje da šalje formulare.

Interesantno doneo kurir a ne postar. Nisu carinili ali su naplatili carinski pregled 300 din.

Verovatno je paket u pitanju a ne pismonosna pošiljka čim su naplatili 300din. Poštari ne nose pakete.

Original OLED ekran za Realme telefon, plaćen $50 na AliExpressu, "ne podleže carini"...

Ne znam da li je pravilo razliku u brzini carinjenja, ali slao sam im izvod iz banke i fakturu, kako me ne bi oštetili na već skupu pošiljku
1753172453535.png

Nazad
Vrh Dno