Šta je novo?

Najpovoljniji mobilni operater za putovanja po Evropi

Juce sam se vratio iz Krasica, ovog puta sam uzeo Telekomovu karticu, malo je seckalo ali nije bilo lose, iako nije bila sezona (10+ mbps u proseku u piku uvece i ujutru 35+).
Prosle godine sam testirao One, bilo je prihvatljivo (net preko 20mbps), a pre toga mtel (nekada ispod 5mbps), od njih sam odustao. Dva yettelova broja su ok radila kada su bila u roamingu na telekomu a na mtelu katastrofa. Imali smo majstor koji je imao mtel broj, i kada je stigao kod nas nije imao signala.

U principu zavisi za sta ti treba, sva tri ce raditi ali po kojoj brzini je pitanje. Ako uzmemo u obzir da ce svi iz Srbije biti u roamingu kod ova 2 operatera, moj izbor bi bio treci, One...

Pogledaj za svaki slucaj i mapu pokrivenosti kod sva 3 operatera za tvoju lokaciju. Jer kvalitet mobilnog signala je promenljiv i zavisi od vise faktora...

Za sve koji će na Sitoniju, u Neos Marmarasu i dalje radi ona mala prodavnica iza picerije Roma. Cosmote WA kartica je 20.50e.

Ima li na EKO pumpi posle granice Cosmote kartice?
Mislim da nema Cosmote/WhatsUp, samo Vodafone.

Naš momak Marko ima štand na pumpi, radno vreme 8-16h od srede do ponedeljka, ako ga nema na štandu kartice mogu da se kupe i unutra na kasi 24/7.

Vidim na FB da je cena 25€ za 30 dana, neograničen net (16GB u romingu za EU).

Mislim da nema Cosmote/WhatsUp, samo Vodafone.

Naš momak Marko ima štand na pumpi, radno vreme 8-16h od srede do ponedeljka, ako ga nema na štandu kartice mogu da se kupe i unutra na kasi 24/7.

Vidim na FB da je cena 25€ za 30 dana, neograničen net (16GB u romingu za EU).
Mnogo je to
Ima za beše 27$ 30 dana flat na Roamify
Odradiš sve iz fotelje i ne juriš nikog po pumpama.
Ko prolazi u to vreme kroz Solunu ugasio je u gužvi, pre 7 se mora proći Solun

Europe 40 countries eSIM 4G/5G high-speed network QR code
Book tours and tickets with Trip.com!

Nisam koristio ovo u Evropi, ali u Kini mi je preko njih radilo top. Ima paket 2gb dnevno po full brzini a posle 384kbs sto je relativno pristojno da se razmeni neka poruka i eventualno otvori mapa. Mada mislim da ovih 2gb dnevno pokrivaju prosecnog korisnika koji ima ok wifi u smestaju. Na 10 dana izadje 10.85$

A 1 daje 3 giga za roming kao poklon, koristio u Madjarskoj i imao 5G mrezu, za mene dovoljno i za odmor u Grckoj

Ćerka imala 5G u Crnoj Gori pre neki dan, Yettel roaming.
Nismo merili brzinu da ne troši tih nekoliko GB, ali moj stari telefon se dosta mučio na 4G+.

Globatel prošle godine nije imao ni 4G
Ja sam uzeo Tomato karticu pa ću je probati uskoro za Grčku

Verovatno ću do Hrvatske za vikend
Dal će ovo da radi dobro, ne znam ko ima bolju pokrivenost bliže moru dole u Dalmaciji.
Ili da uzmem A1 turist 3 dana 6 evra unlimited
Roamify je 7$ unlimited 3 dana
Vidim da ovaj Airhub se kači na hrvatski A1
Verovatno slična app i procedura kao i Roamify

Prilozi

• Screenshot_20250619_112049_Brave.jpg
    Screenshot_20250619_112049_Brave.jpg
    118.4 KB · Pregleda: 45
Verovatno ću do Hrvatske za vikend
Dal će ovo da radi dobro, ne znam ko ima bolju pokrivenost bliže moru dole u Dalmaciji.
Ili da uzmem A1 turist 3 dana 6 evra unlimited
Roamify je 7$ unlimited 3 dana
Vidim da ovaj Airhub se kači na hrvatski A1
Verovatno slična app i procedura kao i Roamify
Zašto bi kupovao eSIM kupi A1 karticu na pumpi i imaš vikend neograničeni internet 2,69 evra.

Prilozi

• Screenshot_20250619_113331_Brave.jpg
    Screenshot_20250619_113331_Brave.jpg
    195.1 KB · Pregleda: 46
Ne znam gde ima ta ponuda?
Ja vidim ovo kao najpovoljnije

To nije turistički eSIM nego regularna prepaid SIM kartica (što bi Hrvati rekli na bonove), koju moraš fizički da kupiš na pumpi ili gde već.
Instaliraš Moj A1 HR app, i tamo u webshopu možeš da uzmeš Weekend opciju, flat od petka 17:00 do nedelje 23:59 za 2.65.
Naravno, moraš prvo da uplatiš kredit.

To nije turistički eSIM nego regularna prepaid SIM kartica (što bi Hrvati rekli na bonove), koju moraš fizički da kupiš na pumpi ili gde već.
Instaliraš Moj A1 HR app, i tamo u webshopu možeš da uzmeš Weekend opciju, flat od petka 17:00 do nedelje 23:59 za 2.65.
Naravno, moraš prvo da uplatiš kredit.
Sad sam baš skinuo A1 CRO app i izgleda na telefonu ne može login bez A1 mreže, probao sam i sa VPN isto, 4G, izbacuje grešku.
Verovatno tek kad ubaciš A1 fizički SIM možeš napraviti nalog sa mail i šifrom i imati pristup odakle god?

Da ne može nalog da se odradi preko A1 Web stranice? Izgleda da ne može ili ja nešto ne vidim.

Prilozi

• Screenshot_20250619_144645_Moj A1.jpg
    Screenshot_20250619_144645_Moj A1.jpg
    301.6 KB · Pregleda: 23
  • Screenshot_20250619_144746_Moj A1.jpg
    Screenshot_20250619_144746_Moj A1.jpg
    38 KB · Pregleda: 12
  • Screenshot_20250619_144656_Moj A1.jpg
    Screenshot_20250619_144656_Moj A1.jpg
    51.6 KB · Pregleda: 14
  • Screenshot_20250619_145006_Brave.jpg
    Screenshot_20250619_145006_Brave.jpg
    65.8 KB · Pregleda: 14
Sad sam baš skinuo A1 CRO app i izgleda na telefonu ne može login bez A1 mreže, probao sam i sa VPN isto, 4G, izbacuje grešku.
Verovatno tek kad ubaciš A1 fizički SIM možeš napraviti nalog sa mail i šifrom i imati pristup odakle god?

Da ne može nalog da se odradi preko A1 Web stranice? Izgleda da ne može ili ja nešto ne vidim.
Tako je, moraš prvi put preko mreže.

Moras kupiti njihovu karticu jer se login na aplikaciju verovatno radi tako sto te u sistemu prepozna kao korisnika

Okreni +385 91 7125 091 poziv je besplatan iz celog sveta pa će ti oni pomoći da rešiš problem.

Poziv nikako nije besplatan iz celog sveta...

@marko_ns Da bi registrovao nalog moraš imati bar jednu aktivnu uslugu (mobilna linija, fiksna linija, a1tv...)
Za njihovu korisničku podršku je besplatan pročitaj na njihovom sajtu.
Poziv nikako nije besplatan iz celog sveta...

@marko_ns Da bi registrovao nalog moraš imati bar jednu aktivnu uslugu (mobilna linija, fiksna linija, a1tv...)
Preko sajta https://moj.a1.hr/prijava može da se prijavi sa mobilnim brojem i kreira aplikaciju.

Ja svoju whatsup nisam nikad uspeo iz srbije karticom da dopunim, uvek sam morao u poslovnice u Grckoj...
Ja dopunio pre 2, 3 dana sa RF MC Biznis karticom, prosle godine Yettel MC. Proveri da nisi uključio opciju da ti treba racun (onda ti traži podatke za koje trebaš da si rezident Grcke)

Kome treba Esim ili obična kartica za Cg :

Nazad
Vrh Dno