Šta je novo?

Najpovoljniji mobilni operater za putovanja po Evropi

Ako ideš preko Evzonija, čim se prođe carinik, sa leve strane na pešačkom ostrvu (ne može da se promaši, imaju one plažne reklamne zastave) u sezoni ima Vodafone štand. E sad, otkad je to "u sezoni" tačno + da li radi noću + da li je na pu/iš pauzi...

Trebalo bi da ima Vodafone štand i na prvoj Eko pumpi sa desne strane, naš momak Marko radi, ali nisam video na FB obaveštenje da je krenuo sa radom...

Trebalo bi da ima Vodafone štand i na prvoj Eko pumpi sa desne strane, naš momak Marko radi, ali nisam video na FB obaveštenje da je krenuo sa radom...
Nisam na drustvenim, ali sam naleteo na njegov post iz maja, na kojem je napisao da se prica nastavlja i ovog leta. Ako sam dobro zapamtio, oglaseno radno vreme je 10-17 po lokalnom, s tim da, ukoliko promotera i nema napolju, kartica - kako je u mom slucaju bilo i proslog juna - moze da se kupi unutra, na kasi, uz slikanje pasosa. Na Vodafone sajtu je oglasena ponuda od 30 evra za neogranicenih 30 dana neta, s tim da se "prvih" 400GB smatra fer potrosnjom. Uglavnom, na samoj pumpi su mi tad prodali neku karticu za 25 i radilo je sve kako treba.

Ako bude od znacaja, javicu za par nedelja kakvo je stanje ove godine. Neposredno po prelasku granice, promoterka na koju sam tad naleteo, objasnila je da imaju samo kartice sa nekim drugim ponudama, ali ne i tu sa neogranicenim netom. Ko nece do Kosmosa, ne juri mu se Germanos, prelazi preko Evzonija i nije mu problem da izdvoji nesto vise novca, barem moze brzo da resi pitanje neta.

Nisam na drustvenim, ali sam naleteo na njegov post iz maja, na kojem je napisao da se prica nastavlja i ovog leta. Ako sam dobro zapamtio, oglaseno radno vreme je 10-17 po lokalnom, s tim da, ukoliko promotera i nema napolju, kartica - kako je u mom slucaju bilo i proslog juna - moze da se kupi unutra, na kasi, uz slikanje pasosa. Na Vodafone sajtu je oglasena ponuda od 30 evra za neogranicenih 30 dana neta, s tim da se "prvih" 400GB smatra fer potrosnjom. Uglavnom, na samoj pumpi su mi tad prodali neku karticu za 25 i radilo je sve kako treba.

Ako bude od znacaja, javicu za par nedelja kakvo je stanje ove godine. Neposredno po prelasku granice, promoterka na koju sam tad naleteo, objasnila je da imaju samo kartice sa nekim drugim ponudama, ali ne i tu sa neogranicenim netom. Ko nece do Kosmosa, ne juri mu se Germanos, prelazi preko Evzonija i nije mu problem da izdvoji nesto vise novca, barem moze brzo da resi pitanje neta.
Moze li na toj EKO pumpi da se kupi COSMOTE kartica?

Interesuje me Vaše mišljenje za ovaj esim, lokacija Thassos.

P. S. Ovo je varijanta ako ne uspem da nadjem Germanos za Cosmote WhatsUP.
Jefinije je za Grčku 30GB 30 dana na Roamify.
Plus ako ti ne treba 30d imaš unlimited 10 dana za 27$ - 5% za prvi order

Ako pažljivo pročitaš članak, videćeš da niko ne ulazi od 2026. u EU RLAH šemu već da je parlament u Ukrajini usvojio dokument kojim se iskazuje namera da se tako nešto dogodi i sad treba milion i jednu EU telo i birokratska aždaja da raspiše studije izvodljivosti, da pokrene javnu raspravu i odradi još milion stvari pre nego što se išta od toga desi, a Moldavija još uvek razmatra mogućnost da krene u isti taj proces.

Samo malo detaljnije čitanje tekstova na Netu bi nam svima nama jako puno značilo...

Za sve koje interesuje malopre sam regularno, uz pomoć aplikacije, iz Srbije platnom karticom uplatio 15 eur kredita na Cosmote Whatsup karticu koja je poslednji put dopunjena u avgustu prošle godine. Po obavljenoj transakciji i odbitku poreza na stanju mi je ostalo 13.63 eur i uredno sam aktivirao letnju akciju 30 dana neograničenog neta po ceni od 13.5 eur. Znači sve funkcioniše bez ikakvih problema.

Super, i ja ću krajem meseca zbog važnosti SIM kartice jer idem 1.7. pa da ostane aktivna ako sledeće godine pomerim za avgust.

Nisam uspeo da nadjem n aposlednjih par stranica, sta je najbovoljnije za Grcku? Ili da uzmem ovde roming net u a1 1700din za 15 dana? Ne treba mi tona gb...

Realno nisi procitao ni 3 posta unazad...

Eto treci post unazad kaze da je Cosmote Whatsup najpovoljniji. Za 13, 5 imas mesec dana neogranicenog neta.

Ja tu karticu nisam nigde nasao na oglasima kod nas. Pa sam kupio tomato, tih kartica ima kod nas koliko hoces. Kp- 600 din najpovoljnija.

Evo sta oni nude...

Prilozi

• Screenshot_20250614_161110_Chrome.jpg
    Screenshot_20250614_161110_Chrome.jpg
    68.3 KB · Pregleda: 88
  • Screenshot_20250614_161647_Chrome.jpg
    Screenshot_20250614_161647_Chrome.jpg
    82.4 KB · Pregleda: 89
Ne znam kako bi je nasao na oglasima kad mora pasos za tu karticu.

Morao je i za bonbon pasos, pa je bilo kartica na oglasima...

Jeli bonbon hrvatska? Ako jeste ni za jednu hrvatsku karticu ne treba pasoš odnosno registracija

Da hrvatska, pre par godina su slali i za Srbiju. Uslov je bio da se posalje lk ili pasos...

Cosmote Whatsup, da li se dopunjuje samo sa ponudjenim iz aplikacije (13,15,20...eur) ili ima neka mogućnost uplate manjeg iznosa?

Ne može manji iznos online, može valjda samo u poslovnicama i prodajnim mestima.
Za Whatsup dole piše da je je FUP 300GB, nakon toga pada brzina na 4Mbit (što je za letovanje više nego dovoljno).
Imate i 17GB za EU što nije loše.

Prilozi

• Screenshot_2025-06-15-14-53-00-803_com.android.chrome-edit.jpg
    Screenshot_2025-06-15-14-53-00-803_com.android.chrome-edit.jpg
    132.4 KB · Pregleda: 51
Za sve koje interesuje malopre sam regularno, uz pomoć aplikacije, iz Srbije platnom karticom uplatio 15 eur kredita na Cosmote Whatsup karticu koja je poslednji put dopunjena u avgustu prošle godine. Po obavljenoj transakciji i odbitku poreza na stanju mi je ostalo 13.63 eur i uredno sam aktivirao letnju akciju 30 dana neograničenog neta po ceni od 13.5 eur. Znači sve funkcioniše bez ikakvih problema.
A da li ćeš tako moći i sledeće godine? Tj, jednom kupiš karticu i posle samo dopunjujes?

A da li ćeš tako moći i sledeće godine? Tj, jednom kupiš karticu i posle samo dopunjujes?
Druže ja ovu karticu imam peta godina i nikad nikakvih problema nije bilo. Karticu sam kupio u Cosmote radnji u Solunu, dao pasoš, platio i dobio karticu. Radi se o klasičnoj, registrovanoj,prepaid kartici koja se redovno koristi u Grčkoj a ne nekoj jednokratnoj ili turističkoj kartici. Povoljno je i to što kartica, od poslednje dopune, ne važi 12 nego 13 meseci. Znači sve dok u narednih 13 meseci dopuniš karticu ona ostaje u životu. Ako slučajno preskačeš sledeće godine letovanje u Grčkoj lepo pozajmiš karticu nekom da je dopuni i koristi i miran si za narednu godinu.
I da dodam da je sve od nedavno mnogo lakše jer aplikacija sad ima izbor jezika pa je moguće prebaciti na engleski što ranije nije bio slučaj.

Poslednja izmena:
E to, shvatio sam iz prethodnih postova. Zadnjih je znam koliko godina letujem u Grčkoj i uvek sam u fazonu, ma gde da se cimam zbog 10 dana interneta i posle da bacim karticu. Sad cu mozda u povratku da je kupim.

Stigla mi 9esim kartica. Kupio sad neki najjeftiniji eSIM paket za Srbiju da probam i radi. Ko ima telefon koji ne podržava ili tablet ili kolsku multimediju ovo je dobra stvar. Jeste u startu 25$ ali ako bude trajala podnošljiva cena.

Koji e-sim preporucujete za CG neki od lokalnih mtel, 1.me ili telekom.me za lokaciju Dobre Vode, Ulcinj?

Koji e-sim preporucujete za Spaniju? Vidim da Helofly nudi za 15 dana po 47e neograniceno. Konkretno je u pitanju mladja osoba i znaci joj da ima pristup mapama, instagram, tiktok. Jel koristio neko? Ili bilo koja druga preporuka.

Vrh Dno