Šta je novo?

EON Smart Box (2024/2025) [nije tema za EON aplikacije]

Treba mi dobar box za streaming service aplikacije, a neću da kupujem one na AliExpressu što koče i seckaju i baguju
Па нису сви на АЕ они што коче, сецкају и багују. Колико пара - толико и музике.

Meni se posle update pojavila zelena traka u donjem delu ekrana prilikom gledanja nekih web streamova.
Kod drugih je taj deo ekrana kao zamrljan. Cudna stvar.
Hm nisam primetio to jer nisam koristio...
Deluje da su malo ispeglali softver, za sad nema onih povremenih zabadanja od po par sekundi.

Jel neko provalio da se ton smanjio od pre koji dan? Ili je to samo kod mene?

Kako na box-u SDOTT... namestiti da se po butovanju automatski startuje eon aplikacija, a ne njihov launcer?

Eon apk bi trebalo da se po reboot-u sama prva startuje ako je fabricka ( kolko ja znam ) ako nije aktivirana a stavljena druga ( dual) Eon apk ( nebitno sada kako je box nabavljen ) u svakom slucaju moze da pomogne Launch to boot apk i da se postavi koju hoces apk da se prva startuje

Blagdan. Poz svima. Imam specifičnu situaciju. Imam sbb. Eon box,njihov net. Naime imam tinejžera sa autizmom koji je jako intelegentan. Da ne ulazim u dubinu. Trenutno koristim d3 i d3 mini. Da li ikako postoji način da eon box se koristi a da googlovi servisi nema? T.j.da nema youtube i sl. Naime box nije hteo da se poveze sa nalogom t.j.zaključa to što je trebalo i bilo sve na izvolte i drugo usluga connect ne radi svoj posao. U prevodu hocu eon koji ce normalno da vraće sve crtane i filmove prilagodjene uzrastu i drugo ništa nema. Bez stora bez gluposti. Ovi d3 nešto nemaju,nešto ne vraću i koče i baguju.

Jesi li probao da uklonis google nalog sa box. Cini mi se da za Eon nije ni obavezan unus google naloga da bi radio jer je već unapred instalirana Eon app

@Sone123 Eon app koja je na boxu veze nema sa Google nalogom i ne distribuira se niti se update-uje kroz Play Store.

@dexrobi "Običan" ( = ne-"Google TV" varijanta) Android TV koji koriste Eon boxevi ne podržava ni "Family Link" funkcionalnost a ni pravljenje Kids profila kao što može na Google TV.

A pošto kažeš da je klinac inteligentan onda verovatno bi bila i slaba vajda da sa ADB uzmeš disable-uješ YouTube i ostale Google aplikacije kad će verovatno da se snađe da ih sam reaktivira.

Sama Eon aplikacije ima mogućnost kreiranja Kids profila tako da možeš da ograničiš šta može da gleda od sadržaja u Eon aplikaciji ali ništa ga ne sprečava da izađe iz Eon app i koristi druge aplikacije, instalira aplikacije van Play Store...

@Sone123 Eon app koja je na boxu veze nema sa Google nalogom i ne distribuira se niti se update-uje kroz Play Store.

@dexrobi "Običan" ( = ne-"Google TV" varijanta) Android TV koji koriste Eon boxevi ne podržava ni "Family Link" funkcionalnost a ni pravljenje Kids profila kao što može na Google TV.

A pošto kažeš da je klinac inteligentan onda verovatno bi bila i slaba vajda da sa ADB uzmeš disable-uješ YouTube i ostale Google aplikacije kad će verovatno da se snađe da ih sam reaktivira.

Sama Eon aplikacije ima mogućnost kreiranja Kids profila tako da možeš da ograničiš šta može da gleda od sadržaja u Eon aplikaciji ali ništa ga ne sprečava da izađe iz Eon app i koristi druge aplikacije, instalira aplikacije van Play Store...
Bravo. Pogodio si suštinu. Kako god obrnem. Nema mi nego D3 da koristim.
Najjače mi je bilo kad sam ga ulovio da kuca how to dissable parental control. 🤣 Ne bi me iznenadilo da angažuje AI i pita i tamo. Zato mi treba gotovo rešenje. Box koji ima samo eon app i nema drugo nista. U eon app ima svoj profil i nema drugo i čao. Ovako kad ima pristup čitaj gore. 🤣

Ajde pusti dete malo, i ti si bio dete.
Tačno. Al ja nisam imao autizam. A on ima. Nadje da gleda neke stvari koje nisu njemu prilagodjene i to se negativno odrazi na njega. Kao u lošem filmu i ne ume da izadje iz njega. Tako da pokušavam da sve malo prolongiram da još sazri i kasnije nauči i to lakše savlada.

Jedino da se povezes na box preko adb i kucas komande za onemogucavanje tih aplikacija.
Npr. za youtube:
Kod:
adb shell cmd package uninstall --user 0 com.google.android.youtube.tv

Tačno. Al ja nisam imao autizam. A on ima. Nadje da gleda neke stvari koje nisu njemu prilagodjene i to se negativno odrazi na njega. Kao u lošem filmu i ne ume da izadje iz njega. Tako da pokušavam da sve malo prolongiram da još sazri i kasnije nauči i to lakše savlada.
Ma jasno sve, razumem, plus nisi ni rekao koliko godina ima vec samo da je tinejdžer, ali YT moze da bude jako koristan, bolje instaliraj neku app locker aplikaciju pa zakljucaj a kad imate vremena pa zajedno istrazujte. Vise stete mozes napraviti tim sto ga non stop kontroloses i uskracujes mu nesto, ne kapiraju oni jos da je to za njihovo dobro. Da ne bude da ti govorim kako da vaspitavas svoje dete, taman posla. Imam druga cije je dete sigurno i mladje od tvog, sa tom dijagnozom pa znam kroz sta prolaze zbog toga.

Definitivno je ubijen zvuk na EON Smart Box (V3 Changhong) sa poslednjim azuriranjem. Zvuk je drasticno slabiji pogotovo na eon aplikaciji ali i na orion. Upravo mi se azurirao i drugi box i odmah se javio isti problem. Naravoucenije, ne azurirajte box.

Eon apk bi trebalo da se po reboot-u sama prva startuje ako je fabricka ( kolko ja znam ) ako nije aktivirana a stavljena druga ( dual) Eon apk ( nebitno sada kako je box nabavljen ) u svakom slucaju moze da pomogne Launch to boot apk i da se postavi koju hoces apk da se prva startuje
Kod mene se ne startuje, nego ide u launcer koji se dobija dugmetom sa kruzicem (na daljincu). Svasta sam cackao na tom boxu, ali prosle godine pa se zaboravilo sta i kako :D

Definitivno je ubijen zvuk na EON Smart Box (V3 Changhong) sa poslednjim azuriranjem. Zvuk je drasticno slabiji pogotovo na eon aplikaciji ali i na orion. Upravo mi se azurirao i drugi box i odmah se javio isti problem. Naravoucenije, ne azurirajte box.
I to plus zamucena traka u donjem delu ekrana.

Da li je neko možda uspeo da poveže daljinski od EON boxa sa Hisense televizorom? Kodovi koje sam našao ne rade.

Screenshot-20250619-145204.png

Screenshot-20250619-145318-2.png

Ažurirano, bila verzija 10.4.17452

Kod mene na Hisense 65 radi 458 kod
Nije bio taj, na kraju sam guglao kodove za univerzalne daljinske, prošao 419 kod.

Nego da pitam ovde, da li mogu dodatna dva EON smart boxa da povezujem putem wi-fi sa ruterom ili mora bežično?
Imao sam neku nedoumicu u drugoj temi pa da proverim ovde za svaki slučaj.

Nije bio taj, na kraju sam guglao kodove za univerzalne daljinske, prošao 419 kod.

Nego da pitam ovde, da li mogu dodatna dva EON smart boxa da povezujem putem wi-fi sa ruterom ili mora bežično?
Imao sam neku nedoumicu u drugoj temi pa da proverim ovde za svaki slučaj.
Mogu bežično putem WiFi

Da. Samo što mene monteri ubediše da uz EON full paket imam pravo na 3 smart boxa što nije tačno, kako mi rekoše ovi iz podrške. Znači propade mi plan 😂

Meni se na box uređaju nije ažuriralo ništa jel to bolje ili ne?

Prilozi

• 1000018031.jpg
    1000018031.jpg
    120.1 KB · Pregleda: 15
Imam Eon ott (onaj njihov box), desava mi se da kada menjam kanale, neki kanali zabaguju tj treba im 5-10s da se ukljuce... i imam utisak da je to odredjena grupa kanala...
Ako ne sacekam da se ukljuci kanal, vec promenim posle 2s cekanja, onda ni jedan kanal iz te grupe nece da radi (tj treba da se ceka 10s da se pojavi). Ako sacekam da se "ucita" jedan ot tih kanala tih 10s, onda svi ostali rade tj kada promenim na njih, odmah se prikazu.,..

Ima li neko slican problem?
Restartovao sam box, ali ne pomaze...

Nazad
Vrh Dno