Šta je novo?

EON Smart Box (2024/2025) [nije tema za EON aplikacije]

Pozdrav!

Imam Eon box model KSTB6020 i radio mi je odlično godinama, sve do pre par dana kad se odjednom nešto pokarabasilo.
Naime, kad ga uključim pomoću daljinskog, upali se plava dioda, ali na TV-u piše "Nema signala. Proverite ulaznu konekciju." I tako stoji dok se TV sam ne ugasi, a na boxu i dalje ostane da svetli plava dioda, odnosno zelena i plava. Zaboravio sam kako treba da bude kad se upali Eon box - jel samo plava treba da svetli ili i zelena i plava istovremeno?
Probao sam da ga resetujem i ručno i sa MojSBB naloga, preko "Upravljaj svojim uređajima / Resetuj uređaj". Box krene da se resetuje, izbaci veliki EON logo, pri dnu ekrana piše "Powered by united.cloud", nestane te slike i dalje crn ekran i onda (LG) TV izbaci "Nema signala. Proverite ulaznu konekciju." i to šeta po ekranu dok se TV sam ne ugasi, nakon nekih 15 minuta.

Ima li neko predstavu šta bi moglo da bude i šta bi trebalo da se uradi?
Voleo bih sam da popravim, ako je moguće. I ranije se dešavalo da se box "zaglupi", ali bi reset uvek rešavao problem. Sad kao da ni ne izvrši pun reset, jer, sećam se da se ranije, nakon "Powered by united.cloud" ekrana pojavljivao "Empowered by giga network". Sad do toga ni ne stigne, već samo crn ekran.

Šta da pokušamo da uradim, osim da zovem SBB, što ću, naravno, i da uradim na kraju, ako uz vašu pomoć, ne rešim problem?
Unapred hvala!

Probaj sa drugim HDMI kablom. Mada meni čudno zvuči da si godinama koristio taj KAON model bez da su ti se 999 puta već dešavali ti gremlini sa HDMI out... pošto dok su moji matorci koristili taj model Eon boxa taj problem "nema signala" je bio redovna pojava : kad je TV bio ugašen pa ga upališ (ili kad u kratkom vremenskom roku box više puta upališ <> ugasiš ), kad menjaš input/source na TV-u pa se vratiš nazad na taj HDMI port, kad pališ / gasiš box bez gašenja TV-a. Kad sam ga povezivao na Dell monitor još gore je bilo jer tamo bukvalno svaka promena između 2 Input source-a = nema signala sa KAON kršine.

Kad god se to desi rešenje je u 99% slučajeva bilo da se isključi HDMI kabl iz boxa i posle par sekundi ponovo uključi. Povremeno ni to nije dovoljno pa tad mora i reboot da se odradi.

Tako nešto se apsolutno nikad nije desilo sa SDMC modelom Eon boxa.

Da, dešavalo mi se i ranije, ti "gremlini" , što kažeš, ali bih ga samo isključio iz struje i uključio i on bi se sam sredio.
Evo, probao sam i sa drugim HDMI kablom i ista stvar. Svejedno, hvala na pomoći!

Izgleda da ću morati. :D

EDIT:
Samo me jedno zanima - kad je Kaon box uključen i normalno radi, da li svetle obe diode ili samo plava?

Rešio sam problem. HDMI port na televizoru na koji je pio priključen Kaon je prestao da radi. Kad sam kabl uboo u drugi port, proradilo je sve lepo.
Eto, i to se dešava. :(

Rešio sam problem. HDMI port na televizoru na koji je pio priključen Kaon je prestao da radi. Kad sam kabl uboo u drugi port, proradilo je sve lepo.
Eto, i to se dešava. :(
Jel bila grmljavina kod tebe kada si primetio da je port otisao? Dan ili dva pre nego što si primetio?

Meni je jednom grom spalio LAN ulaz na matičnoj i to preko kabla od neta. Posle saznajem da nisam bio jedini. :)

Jeste, bilo je grmljavine na Detelinari (NS) u danima pred crkavanje HDMI porta na TV-u. Mada, ne bih rekao da je od groma, jer sve ostalo je neoštećeno. Jednostavno, televizor mi je star 9 godina, pohabao se port, ništa neobično.

Ni kod mene nije bilo ništa oštečeno, samo taj port. Još znam da je tada računar i cela aparatura u kući bilo van struje jer sam spustio sklopku, išlo gadno nevreme.

Da li neko zna kako da se obrišu kreirani profili u EON-u?

@Gulftown Pa izabereš profil kao aktivan i onda Podešavanja > Moj profil > skroluješ na dole do "Obriši" opcije.

@Gulftown Koja Eon aplikacije? I jel pokušavaš da obrišeš Family / Porodični profil?
I da li znaš kako se menja koji profil je u upotrebi?

Znam kako se menje, ali greškom su napravljena dva dečija profila. Da li treba još jedan običan profil da napravim da bih mogao da obrišem te dečije?

To već nemam pojma, nisam koristio nikad dečije profile. Samo se sećam da beše kad hoće sa dečijeg da prebaciš na adult profil da traži unos PIN koda da autorizuje promenu profila. Proveri da li sa Eon sajta (eon.tv) ili mobilne aplikacije možeš lakše da obrišeš te dečije profile? Mobilna ima "dodatna podešavanja" kad si na dečijem profilu pa nakon unosa PIN imaš i mogućnost da obrišeš dečiji profil (koji je trenutno u upotrebi".

Iz nekog razloga kada se ulogujem na mobilnu aplikaciju ili preko web-a, nemam te profile. Kao da je drugi profil u pitanju, nije mi ništa jasno.

Pozdrav svima,

Zanima me da li se nekom desio slican problem ili je nesto drugo u pitanju.
EON Box mi uvek stoji na pocetni Android ekran nikad ne ulazim u EON TV app. Koristim ga uglavnom za stream sa PC-a preko Stremio app.
Sinoc ulazim i vidim da je EON TV app pokrenut i kanal (koji sam poslednji put gledao pre par nedelja mozda) je aktivan.

Da li ovo moze biti bug i slicno ili je definitno neko morao da pusti?

Hvala

Da li je nekome crkao daljinac na eon box-u?! U mom mestu nemaju predstavništvo kako se menja? Koji je kontakt za promenu daljinca?

Poslednja izmena:
Obratis im se preko neke drustvene mreze i salju nov daljinac postom .

Posto imam slican problem (poceli dugmici da zezaju) jel zamena besplatna?

Izlete neko ažuriranje na EON Smart Box (V3 Changhong) boksu:

Screenshot-20250603-150427.png

Screenshot-20250603-151210.png

Security patch mart 2025:

Screenshot-20250603-151553-2.png

Screenshot-20250603-153243-2.png

Da li SBB prodaje samo EON box bez pretplate i bez ugovorne obaveze? Znači da li mogu da naručim EON box da mi stigne na kućnu adresu (mislim da je ranije koštao 7.000 rsd) bez obaveze

A sto ce ti samo box? Nije da me se tice, al ako imas slot sa EON SMART TV aplikaciju bolja ti opcija neki drugi box za te pare. Koliko vidim EON Box i bar mesec dana pretplate (uskov je), dodje oko 8500.

Treba mi dobar box za streaming service aplikacije, a neću da kupujem one na AliExpressu što koče i seckaju i baguju

Nazad
Vrh Dno