Reklamirao kod njih monitor nakon nesto manje od 3 godine (toliko je i bila garancija, cak i su prvi korak odradili profesionalno gde su odmah poslali uredno popunjen i pecatiran garantni list zajedno sa fiskalnim).
Prvo mi je prestao raditi USB-C port (power + displayport + data) pa onda i HDMI (sve u jednom danu). DisplayPort nisam mogao da isprobam.
Poslao im monitor, javio mi se covek, kaze mi da DisplayPort i HDMI rade (USB-C nije isprobao u tom trenutku). Kaze da ne veruje da bi mu kupac slao ispravan proizvod. Objasnio mu situaciju, rekao kako ce se potruditi da lepo istestira sve kombinacije, da ce nabaviti neki laptop da isproba i USB-C port, da ne zeli da salje dalje dobavljacu koji ce to ofrlje istestirati i vratiti proizvod.
Sledeci put zove, kaze da je utvrdio da je USB-C neispravan i da ce poslati dobavljacu sa detaljno opisanom dijagnozom kako bi to isprobali.
Sledeci poziv, kaze mi da je dobavljac potvrdio dijagnozu, da USB-C ne radi. Da ide, klasika, popravka/zamena/vracanje novca (odnosno finansijsko razduzenje).
Ali mi kaze da mu je dobavljac rekao da monitore ne popravljaju i da ce najverovatnije ici zamena/finansijsko razduzenje.
Medjutim, tu mi spominje nesto oko garancije sto nisam najbolje razumeo. Nesto u smislu da je garancija istekla/ili da ubrzo istice/da se isteci dok se reklamacija sredi jer oni valjda reklamaciju vide po datumu kada je monitor isporucen iz skladista (tako nesto). Ali da, logicki, garancija vazi od trenutka kada je Atom prodao racunar kupcu, a ne kada su ga dobili iz skladista i slicno.
I da ce poslati dobavljacu potrebnu dokumentaciju (fiskalni, garantni, ...) da oni to isprave, srede tu dokumentaciju (odrade produzenje) i valjda (i ovo nisam lepo razumeo), cak posalju i Lenovou to (jer valjda i kod njih to treba da se ispravi). I da ce proci jos par dana dok se to sredi.
Sledeci poziv, juce (10.06), obavestava me Atom da dobavljac ne moze da popravi monitor i da ide finansijsko razduzenje. Nisu ni spomenuli zamenu, samo mi rekli da im sto brze mogu posaljem broj bankovnog racuna i broj licne karte kako bi poslali novac (jer je bilo pred kraj radnog vremena i posle njihov kolega koji to radi nece biti tu).
U narednih 15ak minuta poslao mail sa potrebnim podacima, stigao povratni mail da je novac uplacen i na kraju i sam novac legao na mom racunu (sve u tih 15 minuta).
Svaka cast za profesionalnost.
@JoKa