Alanford777
Poznat
- Učlanjen(a)
- 14.10.2021
- Poena
- 35
Možda neko može pomoći? Ruter mts za optički internet. Svetle lampice zeleno za POWER, PON, TEL1, WLAN, zadnja nekad stalna a nekad treperi. Ali nema interneta?
Citiran je Zakon o zaštiti potrošača, koji nema tako nešto predviđeno. Ali ako je već u Opštim uslovima operatera, to je definitivno dobra vest za korisnike.Sto se tice ''selidbe'' i prava na raskid ugovora bez placanja penala, daju se nepotpune i netacne informacije. U skladu sa izmenama Opstih uslova Yettel, koje stupaju na snagu 1. jula, i to cl.7. st. 3, korisnik moze raskinuti ugovor bez placanja tzv. penala ukoliko na novoj adresi prijavi promenu prebivalista, uz nepostojanje tehnickih uslova za prikljucenje. Pretpostavljam da je isti slucaj i kod drugih operatora.
promena prebivalista jos nije prijavljena mupu ali je preseljenje zavrseno.Sto se tice ''selidbe'' i prava na raskid ugovora bez placanja penala, daju se nepotpune i netacne informacije. U skladu sa izmenama Opstih uslova Yettel, koje stupaju na snagu 1. jula, i to cl.7. st. 3, korisnik moze raskinuti ugovor bez placanja tzv. penala ukoliko na novoj adresi prijavi promenu prebivalista, uz nepostojanje tehnickih uslova za prikljucenje. Pretpostavljam da je isti slucaj i kod drugih operatora.
Kakva dobra volja? Usaglasili su svoje akte sa podzakonskim aktima sto im je zakonska obaveza.Naravno da opštim uslovima operatera mogu biti propisani bolji uslovi nego što su predviđeni zakonom.
Ako je tako to je super za potrošače jer operateri daju bolje uslove nego što ih zakon obavezuje.
Upravo kao što sam i reako, dobra volja operatera da li će propisati uslove koji su povoljniji za korisnika u odnosu na zakon
Pa neće baš biti da je važeći u trenutku komentarisanja. Jasno piše (na kraju u članu 17) da počinje da se primenjuje od 1. septembra 2025. godineU ovom. I nebitno je kad je promenjen, vec da li je vazeci u trenutku komentarisanja odredjenog pravnog pitanja. Ima onih koji prate i shodno tome ostavljaju komentare.
Pa vazeci je jer je stupio na snagu pre dva dana...Pa neće baš biti da je važeći u trenutku komentarisanja. Jasno piše (na kraju u članu 17) da počinje da se primenjuje od 1. septembra 2025. godine
Zapravo ja sam pitao ovo:Bilo kako bilo cela ova rasprava je potekla od člana koji je podneo zahtev pre mesec dana, tako da se svakako ovo ne odnosi na njega
da li postoji neki razuman rok?
Ako najavim preseljenje, znaci da ja imam rok to da zavrsim i ne mogu ostati da koristim uslugu posle tog roka
Hajde malo smiri loptu i pripazi na rečnik. Ne moram ja ništa da naučim, sve jasno piše. Eto i ovi opšti uslovi za koje se hvataš jasno piše počinju da važe 1.7. što je logično jer moraju pre pravilnika koji startuje od 1.9.Za pocetak nauci razliku izmedju stupanja na snagu i pocetka primene zakonskog akta, pa onda javno ostavljaj komentare. Naravno da ni za drugi deo komentara nisi u pravu.
Ima u korespodenciji da je optika u pitanju.Ali nigde nije pomenuto koja je tehnologija u pitanju? Šta ako se bude tumačilo, imao su optiku, preselio se, tu može dsl, nema raskida?
Dobro pitanje, mi smo ovde imali 6 meseci po dinar, i 12 meseci plaćamo ful cenu, i ...dalje plaćamo a nemamo uslugu...2. Prica se o raskidu bez penala, sjajno. Da li se nadoknada promo perioda smatra penalima? Recimo da imam 12m za dinar i bas 12. meseca moram da se preselim u selo bez interneta.
ja aktiviram cloudflare warp aplikaciju ako hocu da gledam youtube posle 6 popodne, inace se uvek vraca na 360p ili gore
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari