Šta je novo?

Xiaomi Mi Box S - iskustva, problemi, rešenja

После већег упдате мора ресет на фабричко. Онда све ради како треба. Тако на ген 1 А12 ради перфектно. Најављен је А14 за ген 2, видећемо.
Jeste, ima ga na ruskom 4pda forumu, ali jos uvek je to beta verzija. Tako da ga ne bih instalirao. Do duse kažu da i ta beta radi sasvim dobro.

Prilozi

• Screenshot_2025-05-28-06-16-10-599_ru.fourpda.client.jpg
    Screenshot_2025-05-28-06-16-10-599_ru.fourpda.client.jpg
    63.5 KB · Pregleda: 59
Da li je neko uspeo da instalira BBC iPlayer na Gen2? Naravno, uključen VPN...

Što se tiče gen 3 ne može još ga BBC nije sertifikovao mora sideload

Kako Box radi sa VPN, jel se instalira neki VPN sa plejstora?

Proton VPN ima 3 zemlje (SAD, Holandija i Japan) za free nalog pa mozda neka od njih zavrsi posao

EDIT: Jos se nisam probudio, ovo sam napisao vezano za update... Trokiram jos uvek :D

Poslednja izmena:
Do sada sam pustao filmove offline sa laptopa preko hdmi.
Zanima me da li mi box s gen 2, pusta sve starije kodeke, i avi, dvix-ove, sve mp4 pa novije.
Ne znam kako da pitam ovo, imam tv ciji player pusta ove kodeke koje sam prilozio iz manuel-a.
Zanima me upotreba ovog uredjaja offline kao player-a?

Prilozi

• codec.jpg
    codec.jpg
    120.9 KB · Pregleda: 25
Imam Mi Box S (MDZ-22-AB), A9 je na njemu i ne nudi apdejt. Na netu nalazim da ima i A12, ali da se nije proslavio.

A12 su pustili i posle povukli. Bila je opcija da se deinstalira kome ne radi kako treba. Postojalo neko vreme. Mislim da nisam video nigde od tada da se ponovo pojavio kao sistemski update.
Kod mene takođe odlično radi.
Zanima me da li mi box s gen 2, pusta sve starije kodeke, i avi, dvix-ove, sve mp4 pa novije.
Ne znam kako da pitam ovo, imam tv ciji player pusta ove kodeke koje sam prilozio iz manuel-a.
Imaš pod "Decoder" podržane formate.
Ne umem da odgovorim jer nikada nisam ubo fleš ili nešto slično u mibox. Ili preko Plex-a/Cast-a sa laptopa ili direktno eksterni hdd preko USB-a u TV.

Na mi box-u treba sam da instaliras player aplikaciju koju bi koristio u offline rezimu. To bi bio Kodi, VLC ili nesto drugo. Od podrske za video/audio hardversko dekodiranje to imas izlistano u mi box tehnickim karakteristikama i to je u osnovi vazno za formate FHD i UHD rezolucije, medjutim i ono sto nema u toj listi, player aplikacija tipa Kodi ili VLC, moze podrsku da nadomesti softverskim dekodiranjem u SD rezoluciji nekih zastarelih formata tipa divx, wmv.

U sustini ako imas android telefon, mozes i na njemu da instaliras kodi pa da isprobas neke od matorih formata koje imas, da li radi.

Poslednja izmena:
A12 su pustili i posle povukli. Bila je opcija da se deinstalira kome ne radi kako treba. Postojalo neko vreme. Mislim da nisam video nigde od tada da se ponovo pojavio kao sistemski update.
Kod mene takođe odlično radi.
Па зашто су повлачили, ако ради добро?
Ако се појави поново као ОТА апдејт, инсталираћу, а да сам буџим, не бих.

Ja koliko se secam bilo je problema sa podrskom za zvuk, blutut, toslink ili nesto slicno. Kod mene je prosao update bez problema sa uobicajenom metodom, a to je obavezan factory reset nakon azuriranja. Da se ogradim, mi box koristim samo za mejnstrim aplikacije i chromecast, i to sve radi super na A12. Inace bila su neka dva A12 ota azuriranja, ja sam instalirao taj poslednji koji je objavljen.

Проблем је што нису ресетовали уређај.

Mislim da nisam fabrički resetovao. Mada prilično je prošlo otada.
Za takve vrste nadogradnje, uvek je prva opcija koja se prikaže da se resetuje uređaj nakon završetka.
Uglavnom standardna upotreba, zvanične aplikacije (HBO, Skyshowtime, Spotify, RTS planeta, IRIS, EON, VLC, plex, CyberGhost VPN... Netflix sam odjavio ima više od godinu dana). Od "nezvaničnih" Kodi, Stremio, SmartTube, onaj apple screensaver Aerial Dream... preko Downloader aplikacije instaliram šta nema. Nisam siguran šta je u prodavnici a šta nije od ovih nezvaničnih što sam spomenuo. Neke doduše nisu nezvanične ali moja upotreba se ne bi mogla tako okarakterisati :)

Mene buni i dalje što neki pominju Apolon aplikaciju da ima (SMART verzija) zvanično u prodavnici, dok na sajtu im piše već nekih XY godina da je u pripremi. Nije da mi nešto fali ali besplatna mi je samo aplikacija pa hteo zbog ukućana da instaliram.

Na mi box-u treba sam da instaliras player aplikaciju koju bi koristio u offline rezimu. To bi bio Kodi, VLC ili nesto drugo. Od podrske za video/audio hardversko dekodiranje to imas izlistano u mi box tehnickim karakteristikama i to je u osnovi vazno za formate FHD i UHD rezolucije, medjutim i ono sto nema u toj listi, player aplikacija tipa Kodi ili VLC, moze podrsku da nadomesti softverskim dekodiranjem u SD rezoluciji nekih zastarelih formata tipa divx, wmv.

U sustini ako imas android telefon, mozes i na njemu da instaliras kodi pa da isprobas neke od matorih formata koje imas, da li radi.
Hvala na opsirnom odgovoru.
Da li preko box-a mogu da rade app: newpipe, Opera browser i MX player?
Da li se zna kada ce se kod nas pojaviti mi box s gen 3?
Vredi li sacekati gen3 ili uzeti gen2?

• За јутјуб имаш одличну замену - смарт тјуб
  • Андроид ТВ платформа није најсрећније решење за сурфивање нетом, а ни сами андроид боксови нису намењени за то. Постоје наменски претраживачи баш за андриид ТВ и има их у продавници.
  • MX player може да ради, али опет има за то далеко бољих решења. Верујем да си се на телефону навикао на то, али на андроид ТВ платформи (па и гугл ТВ) постоји доста бољих апликација
  • Идентично питање сам добио на рецензији ми бокса ген 3, тако да претпостављам да је реч о истом човеку, а и одговор је исти: када ће се појавити сигурно зна једино увозник, а да ли вреди сачекати ген 3 - наравно. Уосталом,чекајући њих можеш сам поручити из Кине, а сигурно ћеш проћи јефтиније.

Poslednja izmena:
Ma
  • Андроид ТВ платформа није најсрећније решење за сурфивање нетом, а ни сами андроид боксови нису намењени за то. Постоје наменски претраживачи баш за андриид ТВ и има их у продавници.
  • MX player може да ради, али опет има за то далеко бољих решења. Верујем да си се на телефону навикао на то, али на андроид ТВ платформи (па и гугл ТВ) постоји доста бољих апликација
  • Идентично питање сам добио на рецензији ми бокса ген 3, тако да претпостављам да је реч о истом човеку, а и одговор је исти: када ће се појавити сигурно зна једино увозник, а да ли вреди сачекати ген 3 - наравно. Уосталом,чекајући њих можеш сам поручити из Кине, а сигурно ћеш проћи јефтиније.
Ma samo iz Kine.Ja moj sa Alija poručio gen 2.Radi kao i prvog dana

Hvala na opsirnom odgovoru.
Da li preko box-a mogu da rade app: newpipe, Opera browser i MX player?
Da li se zna kada ce se kod nas pojaviti mi box s gen 3?
Vredi li sacekati gen3 ili uzeti gen2?
Imam 3 generaciju, Google TV, ali ni prineti starom Nokia 8010 koji je završio svoj vek, Nokia odustala.
3g ima upscailing, Dolby Atmos, relativno brz, nema Ethernet ulaz, vezao preko usb porta, ako nadješ sa popustom na Ali ex, kao što sam uradio, preporuka, prošao bez carine, uzeti jer novo je novo

Hvala na odgovoru.
Pretpostavio sam da nije upotrebljiv za surf.
Kada sam pomenuo upotrebu browser-a, nisam se izrazio kako treba, mislio sam koliko je upotrebljivo kroz browser sa razniih sajtova gledati online filmovi, serije...?
Video sam na tvom youtube kanalu recenziju za gen3 i pitanje u istoj, nisam to bio ja.
Malo me je zbunilo, pomenuo si da je na gen3 losiji prijem wifi signala u odnosu na gen2.

Pitao bih jos nesto,
da li je moguca instalacija app van prodavnice, mislim offline sa usb flash-a i drugo, custom rom-ovi (ako ih ima) kod mi box da li daju neke benefite?
Hvala na odgovoru.
Pretpostavio sam da nije upotrebljiv za surf.
Kada sam pomenuo upotrebu browser-a, nisam se izrazio kako treba, mislio sam koliko je upotrebljivo kroz browser sa razniih sajtova gledati online filmovi, serije...?
Video sam na tvom youtube kanalu recenziju za gen3 i pitanje u istoj, nisam to bio ja.
Malo me je zbunilo, pomenuo si da je na gen3 losiji prijem wifi signala u odnosu na gen2.
Pitao bih jos nesto,
da li je moguca instalacija app van prodavnice, mislim offline sa usb flash-a i drugo, custom rom-ovi (ako ih ima) kod mi box da li daju neke benefit?

@mlsradic
@jaksa007
Hvala na savetima, opcija je kupovina samo kod nas u radnjama, ako se ima kod nas nesto bolje pazariti, bio bih Vam zahvalan na preporuci.

Poslednja izmena:
Mozes instalirati skoro sve van prodavnice, potrebno je prethodno instalirati neki File manager i kroz njega proturiti instalaciju.

I još jednom da ponovimo gledanje filmova/serija kroz brauzer je isto kao i onoj babi u reklami što tablet služi kao poslužavnik... može, ali nije to za to.

Stremio\Kodi pa polako, nije teško prosečnom korisniku bar prvi podeseti za mnogo bolji doživljaj.

Edit: imaju jako opširne teme ovde na forumu i za jedan i za drugi.

Kad me je moj prijatelj pre neku godinu pitao kako da gleda serije na boxu preko browsera rekao sam mu da box nije za njega,nego da poveze laptop sa tv-om i gleda tako. Vise me nikad nista nije pitao za boxeve ;)

Cim cujem da pominju one raspale sajtove odmah odustanem od razgovora o boxu, tamo im je sve namesteno iako uzasno izgleda i sajtovi su orepuni malwarea i reklama

Zavisi za sta covek koristi box. Ja sam uzeo mi box S (2nd gen) znajući da cu da gledam twitch (soundtv), YouTube (smart tube next) i plex.

Brata nije zanimalo što ima reklame na youtube na TVu, on ih samo mutuje i čeka svaki put.

Sad sam mu stavio ReVanced na telefon pa castuje na televizor jer mu je sad tako lakše.

Tako da sve zavisi od čoveka, ako mora da se "cima" tako što će skidati neku aplikaciju za filesystem, pa drugu da prebaci aplikaciju pa da se zeza sa time - on će da kaže "ma batali" jer za njih je to ogromni posao.

TV box 3G vezan preko usb ili wi fi sa Yettel ruterom, ali posle nestanka struje kaci se na ali bez interneta, znaci i kabl i wi fi, citam da je to problem ove marke, il ima neko taksativno resenja, jer hard reset ne mogu svaki cas. Znaci nisu ispravili falinku

Nazad
Vrh Dno