NAD C320BEE je, za moj ukus, pre pojačavač nego pojačalo. Razumećeš sigurno zašto to kažem. Njegovih 2x50W na 8 Ohm je kao 2x70+ na nekom mekšem integralcu. Dumping factor je neverovatnih 160+. Zamenom jumper-a za malo kvalitetnije, umesto fabričkih eksera, se dobija još više sirovosti u snazi; ja sam ga koristio sa Cardas-ima.
Da bih ublažio snagu i vratio se na analognu toplinu, zzao sam se i sa kablovima Oehlbach, DeWire, Nordost, ali i zvučnicima. Pojačalo sam slušao u kombinaciji sa Celestion Ditton 15, zatim Krix Equinox mk1 i KEF Q300. Najviše muzikalnosti je dolazilo sa Ditton-a, sa NAD-ovom snagom su se najbolje borili Krix-i (velika tranzijentnost bas drajvera), a nekako su mi Q300 najviše podbacili.
Slušao sam ga i sa raznim DAC-ovima u player-ima, poput Burr Brown, Cirus Logic, Texas Instruments, Philips. Najlepše rezultate sam dobijao sa Cirus Logic.
Ukoliko voliš tvrđi zvuk, C320BEE će te i dalje dugo i lepo služiti. Još više dinamike ćeš dobiti zamenom jumper-a. A ukoliko želiš da ga "pripitomiš" i upariš sa nekim dobrim, a ne skupim DAC-om iz današnje ponude, možda ići na Schiit Modi Multibit 2 ili iFi Zen V2, koji su poznatiji po mekšoj analognoj prezentaciji. Mislim da su "on par" sa cenom i od oko 250e.
Ja sam se rastao od NAD-a, te trenutno koristim Marantz PM-6005 i oslanjam se na njegov Cirus Logic. Međutim, u paraleli koristim i jeftini USB DAC koga sam bocnuo u Intel NUC i odakle dolazi gro multimedije, kao i na WiiM Pro Plus, sa koga se sluša lossless stream; u WiiM-u je popularni AKM 4493SEQ, koji vrlo lepo radi; neuporedivo finije nego WiiM Pro, na primer, zatim Bluesound Node 2 i njima slični.
NAD 3020 je bilo mekše pojačalo u svim svojim revizijama. Imalo je fantastičnu phono sekciju. C320BEE je tehnološki neuporedivo kvalitetnije, ali ga treba dobrano ukrotiti finim zvučnicima, pa posle i odgovarajućim kablovima, DAC-om, zatim dodati phono preamp u sistem, itd.
Sve ovo moje je u sferi "budget" hifi-a i nikakve velike pare nisu u priči.