Šta je novo?

Da li meni uopste treba DAC? (DAC FAQ tema)

@tesseract
Pošto verovatno nećeš ići na neki veći budžet tipa 400-500€ i više za nešto ozbiljnije, onda ti je najbolja opcija da uzmeš FiiO K5 Pro ESS. Za te pare realno ne postoji bolja kupovina.
Ima jače pojačalo od K11 i R2R varijante, zvuk mu je puniji, topliji - baš što leži za psytrance, rock, metal... plus imaš optiku, coax, pre-out, sve što treba. Gura sve slušalice koje si naveo, i one koje planiraš.

K11 R2R je fora ako hoćeš malo “egzotike”, ali za slušalice mu je pojačalo baš slabo - više za DAC ka pojačalu, ne za solo upotrebu.

K7 je moćniji, ali ako ne planiraš balansirane slušalice, samo bacaš pare.

Znači, ako hoćeš da rešiš DAC/AMP na duže staze i da ne razmišljaš više - K5 Pro i ćao. Sve ostalo je filozofiranje.

Posto je u Playeru Chord Mojo 2 snizen na 360e, resio sam da odradim upgrade sa starog daca koji ce uskoro u oglase (Schiit Modi 2u).
Zanimljiva mi je fora sa raznobojnim lopticama i jako sam se brzo privikao na interfejs. EQ radi prilicno fino i ne degradira (primetno) kvalitet zvuka, mada je ogranicen u slucaju da su vam potrebne neke vece korekcije koje zahtevaju PEQ. Feedback mi se ne svidja, previse se smanji sirina zvuka, da bi se dobio efekat koji podseca na koncerte.
Sam zvuk je prilicno dobar, ima vise detalja nego ranije. Probao sam ga sa mojim bubicama (sa6) i nikada nisu zvucale bolje.
Mojo cu uglavnom koristiti kao desktop DAC i povremeno cu ga nositi u kancelariju.
Ovo je trenutni desktop setup: rPI4 > Chord Mojo 2 > Aune S17 Pro Evo > He6sev2.
IMG_4522.jpeg
Sledeci upgrade ce verovatno biti neki r2r dac, mada to sigurno necu raditi dok se ne pojavi neki Cyan 3 ili uDAC 2.

Ako je neko nezadovoljan sa SMSL SU 1 može meni da proda. Poto nema daljiski, razmišaljam da kupim još jedan, pa da menjam impute preko daljsnskog za pojačalo.

Опет се не разумеш.... ту има DD+/atmos сигнала.

Nazad
Vrh Dno