Šta je novo?

Prečistač vazduha

Kakva su iskustva sa Xiaomi Lite, ima li neko ovde? Negde sam pročitao da je teže promeniti filter?

Sad malo da budem ozbiljan - zaobiđi ga u širokom luku, ma koliko god bio dobar i povoljan ako ne možeš brzo, lako i relativno povoljno da nabaviš filtere jer koja je u tom slučaju njegova upotrebna vrednost.
Naravno, to se podrazumeva.

Iz priče s njima saznajem da rade već tri godine s tim prečišćivačima i da će nastaviti da rade s njima. Preporučuju da se odmah uzme dodatni filter.
Sudeći po ceni ispada da je konkurent Xiaomi lite.

Jel ima neko iskustva sa ovim uredjajem? Ovo je kao neki Zepterov sterilizator vazduha, navodno stiti od virusa, veoma sam skeptican pa moram da pitam.

Pa piše fino "Zepter", gdje ćeš veći dokaz.

Je li ima neko Xiaomi Prečišćivač vazduha 4 Compact - da li mu se desilo sto i meni;
Dok sam koristio filter remaining mi je bio na nekih 82% nakon toga nisam uredjaj koristio mozda i dva meseca kada sam ga ponovo aktivirao filter remaining mi je bio na 100% i evo i dalje stoji vec nedelju dana na 100% mada ne aktiviram ga cesto a i uvek kada pogledam kvalitet vazduha InDoor PM2.5 bude Excellent...
Da li moze biti neki bug ili?

Koristim ja i nije mi se desilo, mada ja generalno ne gledam te njegove procene za zamenu filtera nego menjam jednom godišnje po nekom svom rasporedu...

Pozdrav svima, vidim da dosta ljudi interesuje filter za Xaomi 4 lite, da li onaj jeftiniji True Hepa što ima na Ananas ili original koji je skuplji, isti problem imam i istraživao sam o tome, pa da napišem za one kojima treba. Da ima razlike, kada se stave ta 2 filtera, vidno je True hepa manje kvalitetan po samoj obradi se to vidi, kao i lakši. Tako da sigurno je zato i takva razlika u ceni. Pozdrav

Поредио си нов, некоришћен хепа и нов, некоришћен који иде уз пречистач?

Bolje ovaj dva puta da zamenim nego jednom originalni :)

Poslednja izmena:
Стари филтер је напуњен прашином, ту има и активног угља који је већ засићен. Другачије изгледа и лакши је нов у односу на стари. Купио сам прво један 4 про са резервним у комплету. После год дана узео још један и баш поредио резервни са тим који иде уз њега. По тежини и изгледу били су исти или ја не примећујем разлику. Ево сада је први филтер после 18 месеци на 3% и осећа се разлика у тежини у односу на филтер из другог који је на 90%.

Како беше, јел треба ресет 4 про приликом замене филтера?

Je li ima neko Xiaomi Prečišćivač vazduha 4 Compact - da li mu se desilo sto i meni;
Dok sam koristio filter remaining mi je bio na nekih 82% nakon toga nisam uredjaj koristio mozda i dva meseca kada sam ga ponovo aktivirao filter remaining mi je bio na 100% i evo i dalje stoji vec nedelju dana na 100% mada ne aktiviram ga cesto a i uvek kada pogledam kvalitet vazduha InDoor PM2.5 bude Excellent...
Da li moze biti neki bug ili?
Desilo se meni, aparat nema nikakav senzor za filter kao skuplji preciscivaci nego se kombinacijom tastera resetuje brojac i vracas ga na 100%

Stvar je u tome sto vec duze vremena stoji 100% da bar krene opet da se umanjuje postotak kako koristim sam uredjaj... pa cisto da znam odokativno kada trebam zameniti filter...

Xiaomi 3c, basic varijanta precistaca. Da li je moguce u aplikaciji da se brzina ventilatora poveca na odredjenoj skali prisustva P2.5 cestica? Na samom uredjaju nema nikakvih podesavanja, ili se ne cuje automastkom i nocno rezimu i prekasno dize brzinu venta ili ako ga stavim na "srce" mod duva preglasno.

Da u app kad izabereš srce tj manualni mod imaš slajder na kome možeš odrediti brzinu, izabrana brzina ostaje kao prekonfigurisana kad menjaš opcije na samom aparatu.

Koji prečišćivač vazduha za nepušački stan, ali imaju papagaja?

Da li Xiaomi Pro ima neke dodatne prednosti u odnosu na običan i lite model, osim veličine, s obzirom da je uglavnom rasprodat, ili za slične pare (~30000) uzeti nešto drugo?

Pogledao sam na brzinu Karcher i Daikin i kao da prodaju samo aparat, a rezevrnog filtera, niđe, niđe!

Da li je filter za 4lite model isti kao za 3c ?

Kako ne znaju?
Ugradili ljudi senzor, koji skuplja i šalje informacije o kvalitetu vazduha, u svaki radijator, a pošto isti uvlači hladan vazduh dole, mo'š misliti kakve je sve podatke slao s obzirom na prljave čarape, mirisne patike, gaćerone i slično 😬

Na Amazon.uk ga uglavnom nahvalili, ali se žale na nabavku filtera.

Inače je filter HEPA 13, sa predfilterom, UV lampom...
Imam ja, krš je. Filter je malecki i uredjaj je glasan i glup

Da li koristite Mi prečistače vazduha u proleće/leto/ranu jesen zbog polena?

Nazad
Vrh Dno